Az MSZP elnöke és európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint az EP-választásoknak nagy a tétje: az Európa-párti politikusoknak meg kell állítaniuk "azokat a populista politikusokat, akik egyszerűen elárulják a hazájukat".

MSZP: meg kell állítani a hazaáruló populistákat

Tóth Bertalan Debrecen főterén, hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján az osztrák alkancellár ügyére utalva azt mondta, "ami most Ausztriában történt, azt jelenti, hogy a szélsőjobboldali populista politikusok, akik Európa szétverésén dolgoztak és dolgoznak, egyszerűen lebuktak, lehullt a lepel".

"Ami Ausztriában egy videofelvételen szerepel, azt mi nap mint nap megéljük Magyarországon. A magyar miniszterelnök ilyen politikusokkal köt szövetséget, ilyen politikusokkal akar olyan európai együttműködést, ami Európa szétverésén dolgozik" – jegyezte meg, hozzátéve: "azt látjuk, hogy semmi más nem érdekli őket, csak a saját hatalmuk biztosítása, bebetonozása, és ezért képesek elárulni a saját hazájukat".

"Mi azon dolgozunk, hogy megteremtsük az európai egység és egységesülés további folyamatát, ami a szociális Európáról szól. Szociális fordulatra van szükség: európai minimálbérre, európai minimál nyugdíjra és európai minimál családi pótlékra" – tette hozzá.

Tóth Bertalan szerint szükség van zöld fordulatra is, ezért kötötték a Párbeszéddel azt "a piros-zöld szövetséget, amely egyetlen szövetségként tudott egyetlen közös listát állítani az EP-választásra.

Az utcafórum keretében tartott tájékoztatón az MSZP listavezetője fontosnak nevezte a migráció kérdését, "amiben egységesen kell fellépni". "A migráció közös kihívás az EU számára, de itt is a közös megoldás az, amely kezelheti és megoldhatja a problémát" – jelezte.

Gurmai Zita országgyűlési képviselő, EP-képviselőjelölt kijelentette: Európa ismét veszélyben van, ezért fontos a május 26-i választás, mert "nemcsak arról döntünk, kik képviseljék hazánkat az Európai Parlamentben, hanem arról is, többségük lesz-e azoknak, akik szét akarják verni azt: Orbán Viktornak és populista barátainak". Ez a választás igazi tétje – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
creativehun
@verőce21: Orbán Viktor a 2015-ös migránskrízis előestéjén még azzal hízelgett, felkínálva az országot arab bankároknak, hogy az iszlám emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözli őket.

„Önök egy másik civilizációból, egy másik kultúrából érkeznek, és nem mindegy, hogy egy más kultúrából érkező üzletember delegációt, befektetőt, vagy csak idelátogató családot hogyan fogadnak. Én szeretném Önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják”
verőce21
@creativehun: Ez így van, emlékszem. És ez ma is így van.
De más egy üzletemberi magatartás, érkezés, névvel, lakcímmel, okmányokkal közeledés,
mint akik név nélkül, sőt álnéven, papírok nélkül, zöldhatáron vadállat módjára gázolnának be...
Gondolom, te is érzed a különbséget, mert ha nem, ott nagy baj van ám...
creativehun
@verőce21: Természetesen különbség van...azonban aki azt gondolja,hogy egy terrorszervezet mint pl. az ISIS ...nem tud bármikor megvenni hamis okmányokat ,identitást vagy akár letelepedési kötvényt is...az roppant naív. A fő problémát abban látom amikor egy kormány potenciális terroristaként bélyegez meg és kezel embercsoportokat ezzel olyan tömeghisztériát idézve elő amelyet aztán nem tud...de nem is akar kezelni. Egyébként ..ha már itt tartunk..Gruevszki..vagy Pharaon ..nem mondhatnám,hogy feddhetetleségükről hírhedtek.
verőce21
@creativehun: Azt hiszem nem is gondoltad komolyan amit írsz...aki feltárja személyiségét, nem a zöld határon bújik be, egészen más kategória. Felejtős a latolgatásod.
Gruevszki-t kiadni, egyenlő lenne a halálos ítéletével, mert megvédte a határt, ez a fő bűne. Komolytalan a fejtegetésed.
SystemError
Na végre nevén nevezik őket, csak lemaradt a tolvaj, mármint hazaáruló tolvajok így teljes! :)
simmering73
Első olvasatban hazaáruló prostituáltaknak olvastam. Én kérek elnézést a prostituáltaktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.