A velünk együtt csatlakozó kilenc országból hétben már az euró a fizetőeszköz. A magyarok többsége viszont ragaszkodik a forinthoz. És a kormány is.

A magyarok többsége ragaszkodik a forinthoz

A magyarok mindössze 38 százaléka támogatja az euró bevezetését

– derül ki a 24.hu megrendelésére a Závecz Research által áprilisban készített reprezentatív közvélemény-kutatásból. (A kutatás eredményeit részleteiben közöljük, az eddig megjelent cikkek itt olvashatók.)

A felmérésben megkérdezettek fele (49 százaléka) szerint Magyarországnak nincs szüksége a közös európai fizetőeszközre, 13 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

(Cikk- és címlapkép: pixabay.com)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Forintra sincs szükség! Hiszen bebizonyosodott, hogy a FIDESZ nemzethy fizetőeszköze - a zsák krumpli és a bözsi utalvány - tökéletesen megfelel a hívőknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
Forintra sincs szükség! Hiszen bebizonyosodott, hogy a FIDESZ nemzethy fizetőeszköze - a zsák krumpli és a bözsi utalvány - tökéletesen megfelel a hívőknek.
Yoda69
A magyarok tobbsege azt mondja amit a fideSS mediaban lat es hall. Hijjan rendes penzugyi oktatasnak, honnan a francbol tudna egy atlag magyar hogy mi jo neki? Amikor a tobbseg a parnacihaban tartja a penzt, vagy maximum az OTP-ben lekotogeti akkor mit is varhatnank el toluk? Szerintem a tobbsegnek fogalma sincs hogy mi az az Euro? Talan meg nem is latott eleteben.
A fideSSnek pedig egyertelmuen celja a Forint megtartasa, mert igy jatszhatnak az arfolyammal. Ez netto haszon nekik foleg ugy hogy meg erre is kozpenzt hasznalnak, ami elvesztette kozpenz jelleget.
Clavigo
Azért megkérdeznék erről 1-2 frissen kilakoltatott "devizást " is...(többek között...)
sokanvagyunk
Így többen érezhetik milliomosnak magukat?
papa.49
Egy büdös lószerszámot ragaszkodik a lakosság a forinthoz !!!
A kontár elkurmány ragaszkodik hozzá, mert így komoly pénzeket tud csinálni az árfolyam változással, itt nem néhány ezer forintra gondolok, hanem a mnb. által átváltott pénzekre !!!
kokopelli
@papa.49: Ahogy romlik a forint,úgy válik érthetetlenebbé!Lehet hogy fideszpolitikusokat kinntről
€-val fizetik,és nekik a rossz a jobb?
emerencia
Miért van nekem olyan érzésem, hogy a magyarok közül csak a nerkompatibilis elvtársakat kérdezték meg?
tulipan
@kokopelli: A mocskos narancsos hordát, mióta érdekli egyáltalán, hogy a "magyarok " mihez ragaszkodnak? Nekik jó, ha a Forint-valuta minél rosszabb! Ha az Ő zsebüknek, az kedvezne, itt is, már réges régen € lenne!
papa.49
@kokopelli: Akármibe lefogadom a ,,menetrend,, a következő, kijön egy olyan gazdasági adat ami fejlődést mutat, akkor javul a forint, aztán kis idő múlva bejön egy romló adat akkor gyengül a forint !!!
A megfelelő időben vásárol devizát, és a megfelelő időben adja újra el már van nyeresége, milliárdos tétel esetében milliókat nyer a semmin !!!
Az mnb. ezzel csinál pénzt magának, meg az alapítványainak, és ezért nem sürgős a forint euróra cserélése, akkor nincs ez a játék !!!
Jozefina
Minél előbb kellene csatlakozni az EURO-hoz!!! Ennek hiányában sok mindenről lemarad az ország és csak másod utasok vagyunk az EU-ban.
Ez idáig 19 tagállam cserélte le nemzeti valutáját az euróra. Ezek az EU-országok alkotják az euróövezetet, más néven az eurózónát.
Ezen országok még nem csatlakoztak:
Bulgária
Horvátország
Cseh Köztársaság
Magyarország
Lengyelország
Románia
Svédország
Dánia
Yoda69
@papa.49: Egyenlore most szopo agon van a forint, mar majdnem 330
kereső
A megkérdezettek 49%-a közül hányan vannak tisztában azzal, hogy mit jelentene az euro övezethez való tartozás? lett volna devizahiteles válság? Jutott volna matolcsynak magánalapitványokká tenni a közpénzt?
Sajnos élelmiszerből is egyre inkább importra szorulunk, ami euro!- nem tudom miért csodálkozik bárki is a bolti dáguláson, amikor 326 Ft az euró.
papa.49
@kereső: Ha belegondolsz holnaptól már majdnem 420 Ft a gázolaj, a teherautók ezzel üzemelnek !!!
A futsalospipaszárlábúzseléskakadú, most nem hőbörög az üzemanyag ár miatt !!!
kereső
@papa.49: Hogy hőbörgött- pedig akkor 300 közelébe került a gázolaj ár- ott toporzékolt pet,hogy be kell faggyasztani az árat-és csökkenteni kell az üzemanyagok jövedéki adóját.azóta néhányszor már megemelték, és az áfá-t is. Ja és 3326 Ft az euro.
kereső
Ja és 3326 Ft az euro- bocsánat, 326 FT!!!
papa.49
@durbincs: Ócsán jól pofán leszel vágva bumburnyák román köcsög .
Lepényleső
Ez nem a magyarok többségének a véleménye,ez a kormány véleménye,ami egyébiránt
kisebbségben terrorizálja kis hazánk többségi lakosságát? Az árfolyam különbözetekkel
játszva lett milliárdos pl. a ma még tolcsi,a devizahitelesek meg földönfutók?
Borsodi
Egyáltalán nem ragaszkodunk a szaros forinthoz,ez csak a kormány dumája.Ha euró lenne a nyugdíjat a munka béreket,fizetéseket,és a minimálbért is ahhoz kellene igazítani.Mennyi a legkevesebb minimálbér pl, Ausztria Németország Franciaország ? Nem 200EU-ró Viszont a megélhetés,élelmiszerek üzemanyag árak azokkal már fel zárkóztunk a többi országhoz ,van akit meg is előztünk.Gyurcsányt amikor le váltotta a fidesz azt rebegték két év és meg szűnik a forint.Hány év telt el és semmi változás.Románia Szlovákja is megelőzött.
www.youtube.com/watch?v=HcDsspLxs5o&t=44s
www.youtube.com/watch?v=aLy92EDjn-Y

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.