Kevesebbet költ az állam az egészségügyre, mint másfél évtizeddel korábban.

Az összes egészségügyi kiadás harmadát zsebből fizetik Magyarországon – írja a Népszava a GKI felmérésére hivatkozva. Az elemzésből az is kiderül: nagyjából 13 százalékkal költött kevesebbet a magyar állam az egészségügyre 2016-ban, mint 2003-ban. Ez idő alatt a magánkiadások 6 százalékkal nőttek.

Utolsó helyen áll a magyar egészségügy a visegrádi országok között

A hvg.hu szemléje szerint

az elmúlt 17 évben négy és fél évvel nőtt a magyarok születéskor várható élettartama. Az azonban nem változott, hogy öt évvel rövidebb életre számíthat egy átlagos magyar, mint az EU-átlag.

Szinte minden egészségügyi mutatóban az utolsó helyen állunk a visegrádi államok között. Eközben pedig a halálozási statisztikákban Magyarországon a legmagasabb a keringési, valamint az emésztőrendszerrel összefüggő rendellenességek, a daganatos megbetegedések, és az öngyilkosságok aránya is.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(hvg.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Magyarország jobban teljesít... a magyar családok érdekében... csak a magyar érdek számít... irigyelt, világelső egészségügyi ellátás... a magyar emberek érdekei... családbarát intézkedések... nemzeti kereszténydemokrata kormány...
Ha nem orbán nyer, veszélybe kerülnek az eddig elért sikerek.
Commenter
Ebben is "jobban" teljesítünk a V4-ek között egyre erősebbek vagyunk nyilatkozta a csuti a gyűrött nadrágjában tavaly, fölfuvakodottan mint a páva.
Nessy
majd Kásler, meg Rétvári elmesélik, hogy nem úgy van az úgy van! Ez is csak kampány fogás!
Lehet, hogy nőtt az átlag életkor, de mennyi az egészséges életévek átlaga?
Commenter
Hisz itt még valaki az orbán báb káslernek és rétvárinak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.