Októbertől igényelhető a nyelvi diákhitel.

Ősztől már nyelvvizsgára is igényelhetnek hitelt a diákok – ekkora összeg vehető fel

Fotó: Pixabay CCo

Októbertől igényelhető a nyelvi diákhitel, amely az aktív és passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, valamint a már végzett hallgatókat segíti a diplomához szükséges nyelvvizsga megszerzésében

- közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió közös műsorblokkjában.

Bugár Csaba kiemelte,

a Diákhitel 1 keretén belül nyelvtanulásra felvehető 500 ezer forint nagy segítséget jelent a hallgatóknak.

Számításaik szerint idén körülbelül háromezer hallgató fogja igényelni a hitelt, a következő években pedig folyamatosan nő majd ez a szám – tette hozzá.

A nyelvi diákhitelt egy év után a hallgató által meghatározott futamidő – maximum öt év – alatt kell visszafizetni.

Törlesztésmérséklést és kedvezményeket nem lehet igénybe venni

- ismertette.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a tandíjra felvehető Diákhitel 2-t minden ötödik önköltséges hallgató felveszi. 2018-ban ennek kihasználtsága több mint harminc, a szabad felhasználásúé pedig hat százalékkal nőtt.

A bedőlt hitelek aránya nyolc-kilenc százalék

- tette hozzá.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Megjegyezném, éppen a nyelvtanárok sokasága hagyta ott a katedrát – jobb fizetésért, a szabadságért, mert tudjuk, az Orbán-kormánynak az iskola, a tudás arra való, hogy bábukat neveljenek maguknak, hűséges hazafiakat. Istenem! Ahhoz pedig minek egyetem, főiskola. Olyan nagyon rosszul állunk az Európai Unióban ebben is, hogy szégyenszemre a sereghajtók között kullogunk. Közben kipattant az agyukból egy homályos ötlet. Orbán Viktor évértékelő beszédében bejelentette: korszerűsítik a nyelvoktatást. A 9. és a 11. osztályban minden tanuló kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt, a költségeket a kormány állja. A 2020/21-es tanévben induló programban évente 140 ezer diák mehet külföldre, mindez évi 90 milliárd forintba kerülne. Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért – Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnöke szerint: Ha 140 ezer diákra 90 milliárd forint költséget veszünk alapul, az a kéthetes tanfolyamra nézve diákonként nagyjából 640 ezer forint. Negyedik osztálytól kötelező a nyelvóra az iskolákban – bár a többség ennél hamarabb elkezd tanulni –, tehát átlagosan körülbelül 9 éven át tanul előbb egy, majd két idegen nyelvet a diák. Mindez összesen nagyjából 700 ezer forintba kerül ez idő alatt. Akkor? Megint a látvány, átgondolás nélkül, hátha hasra esnek tőle a diákok, a szülők, a pedagógusok. Nyelvturné állami módra. Azóta sok víz lefolyt a Tevere-n, pláne a Pó-n... 2 hét max. egy vakációra jó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Annyi lesz már a diákhitel, hogy mire vissza fizetik nyugdíjasok lesznek, és akkor még a többiről nem is szóltam.
Egyszerűen nevetséges, hogy folyamatosan a hitelt reklámozzák.
Amin kiakadtam, az a Provident reklám babakocsit hitelre ! Mert nincs annyi jövedelmük hogy jó minőségű, biztonságos babakocsit meg tudnának venni... De legyen diploma, nyelvvizsga hitelre, aztán lakás hitelre, gyerek hitelre...és ha nem tudnak fizetni mehetnek az utcára .
Mirabilis
Ezek szerint kurvára semmit nem ér az általános/középiskolai nyelvoktatás, ha még fel kell venni:
a Diákhitel 1 keretén belül nyelvtanulásra felvehető 500 ezer forint nagy segítséget jelent a hallgatóknak
lampa laz
Óvodában kell elkezdeni a nyelv tanítását, mert akkor a legfogékonyabb egy gyerek mindenre. Írni, olvasni iskolában kell megtanítani ugyan úgy mint a magyarra. Az óvodapedagógusok képzését kell támogatni nem a határontúlra önteni pénzünket. Az itt élő embereket meg a hitelekkel nyomorba dönteni. Az azért erősen látszik, h a felsőoktatásban a fidesz nagyon népszerű. Ha nem így lenne már rég lázadnának több dolog miatt is.
staro2
Sokkal olcsóbb nekik, hogy ez a patkánykormány hitelt ad mindenre: gyerekre, beígért gyerekre, nyelvtanulásra, egyetemi tanulmányokra, meg a fene tudja még mire, mint hogy normális családpolitikát, és rendes oktatást finanszírozzon.
Ronin2
"a Diákhitel 1 keretén belül nyelvtanulásra felvehető 500 ezer forint nagy segítséget jelent a hallgatóknak."
Hát még a szülőnek mekkora segítség lett volna!
Nekem 3 gyerekem szerzett nyelvvizsgát,kettő felsőfokút,egy meg műszakit fordítóit is.
Nem most volt,de már 20 évvel ezelőtt is 800 Ft-ért adtak egy pótórát a nyelvtanárok.
Ui:- aki MOST egy fél milkóból nem tud levizsgázni,hááááát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok