Még időben sikerült megmenteni öt kiskutyát, amiket állítólag azért hizlaltak fel, hogy később megehessék őket.

A Bors úgy tudja, az államvédelmisek lakossági bejelentés alapján kezdtek el vizsgálódni egy házban, ahol a hathetes kutyakölyköket tartották.

Fel sem fogjuk, hogy ez megtörténhetett. Borsodból, egy helyi állatvédő szervezettől vettük át ezeket a piciket. A kimenekítés már önmagában is szomorú hír, de amikor megtudtuk, hogy élelmezési célra tartották őket, elállt a szavunk

– mondta a lapnak a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány elnöke, Merza Rita. Mint kiderült, a helyszínen talált csontok és maradványok arra utalnak, hogy korábban már ettek más kutyákból is.

Kutyákat akartak megenni Borsodban

A blikk.hu szemléje szerint a kutyakölyköket moslékkal etették, az anyjuktól pedig elzárva tartották. Az információk szerint a feltehetőleg külföldi gyanúsítottak szökés közben magukkal vitték a kölykök anyját is, illetve egy kiskutyát nem sikerült megmentenie a szervezetnek, ugyanis elpusztult. Merza Rita elmondta, a kutyusok az elején bizalmatlanok voltak, de mostanra sokkal jobban érzik magukat.

Hála Ritának és az alapítványnak, az 5 kiskutya most már biztonságban van, ám mint elmondta, egyáltalán nem egyedi eset a mostani.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(blikk.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A település neve??? Hülye firkász így ez is csak hazugság lehet!!!
A birkák etetése folyamatos !!!)))))))))))))))))))))))))))))))))))
staro2
@papa.49: Ez Peking lehet csak a firkáyz elnézte a térkéoet.
ila51
olyan cukik , mindjárt megzabálom őket :)
ila51
kínai büfében a vendég : - az milyen hús ? csíke hát amaz ? maha ---és az ott ? kuta...dehát az tiltott ...akko csíke
vacsi
@ila51: Kínai büfében állítólag patkányhúst is adtak (egy régebbi cikk szerint), egyébként a kínaiak tudtommal a macskát eszik. De mindegy is, engem sokkal jobban érdekelne a megmentett kiskutyák további sorsa!
Dr plágium
@vacsi: Rosszul tudod, a kutyahúst leginkább Koreában, Kínában és Vietnámban fogyasztják.
A macskahúst ritkábban csak egyes területeken. A macskaevés Kína nagy részén ugyanúgy tabunak számít, mint nálunk, néhány vidéki területen azonban elfogyasztják. Komoly nemzetközi kritikákat vált ki az évente megrendezett kutyahús fesztivál is, amelyen 10 ezer kutyát ölnek le.
ila51
@vacsi: mondjuk én is sok felé jártomban sok mindent ettem , ha jól el van készítve még a nutria is nagyon finom sült hús ...egyik haverunk szerződve volt , az irháját vitték el , a húst pedig elosztogatta , és Ők is ették. Én is sütöttem egy szép nagy tepsivel , még a szomszédék is megkívánták mire kész lett , 3 óra alatt .
vacsi
@ila51: Igen, az emberek sokféle húst megesznek, mindenki azt, amihez hozzájut. Nagyapám mesélte, hogy gyerekkorukban ürgét öntöttek, az anyjuk megfőzte. Én biztos, hogy nem enném meg. Viszont - bár nagyon szeretem a lovakat - szeretem a lóhúst. Gyerekkoromban a lókolbász a kedvencem volt. Szóval, azt hiszem, az, hogy ki mit eszik, sok mindentől függ. Senkit nem ítélek el ilyesmiért, legfeljebb furcsállom. Azért viszont haragszom, ha nem tudom, mit akarnak megetetni velem.
ila51
@vacsi: nagyapám nekem is mesélt furcsát , kint voltak csutkatövet verni , az a kukorica szár földben maradt része , voltak ott cigányok is , tüzet raktak , sündisznót sütöttek ...hát megkóstolták , mert éhesek voltak Ők is , és fáztak is . Mondja olyan jól nem esett még étel .
A kisfiam nagyon szerette a nyuszikat , neveltük átadásra , de csak úgy ette meg , hogy azt mondtuk csirkehús ...
Borsodi
Talán azért van mert annyira jól élünk,nem éheznek az emberek ebben az élhető országban,de most Borsodban éhesek enni akarnak.
vadsanca
Mindegyik hozzászólásban van igazság. Csak azt nem értem, hogy miből telt a hizlalásra? És míg nem érték el a kutyák a vágási súlyt, addig mit ettek a "gazdáik"?
Eladott Ország
@vadsanca: tegnap 23:28; A gazdáik addig az ették amit "beszerzési" áron vettek, azaz kétszer vették, egyszer észre, majd elvették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.