Orbán Viktor és Marc Fromager az európai népesedési válságról is eszmét cseréltek.

A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának szerdai megbeszélésén a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A segélyszervezetnek több, Magyarországgal közös projektje is volt már, például 2017-ben az iraki Tell-Aszkuf keresztény kisváros újjáépítése.

A megbeszélésen Fromager elmondta, sokat járt a Közel-Keleten és sok megégett ikont látott:

a radikális muszlimok leginkább a szent tárgyakat, szent helyeket pusztítják.

Az üldözött keresztények számára az egész év nagyböjt, minden nap nagypéntek – fogalmazott, hozzátéve: becslések szerint 200 millió keresztény, vagyis Krisztus követőinek 10 százaléka nem gyakorolhatja hitét teljesen szabadon.

Orbán Viktor és Marc Fromager egyetértett abban,

hogy a nyugati bevándorláspolitika a migránsokkal együtt a Közel-Kelet problémáit is importálja. 

Orbán-Fromager találkozó: a konfliktusok helyszínén kell mindent megtenni a békéért

A magyar miniszterelnökkel egyetértettek abban, hogy a keresztényi segítségnek az a legjobb módja, ha a konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért: azok, akik a háborús helyzet elől a határ menti táborokba menekülnek, még hazamehetnek, ám Európából soha nem fognak visszatérni.

Orbán Viktor és Marc Fromager az európai népesedési válságról is eszmét cseréltek, megállapították:

a kezelésére két megoldás létezik. Vagy szorgalmazzák a születéseket azzal, hogy a politika középpontjába a családok érdekeit helyezik, vagy pedig a migrációs áramlatokat szorgalmazzák. Ma Nyugat-Európa csak az utóbbi megoldást használja, de ezzel veszélybe sodorják a kontinens jövőjét

– hangzott el a találkozón.

Marc Fromager Az Egyház a Világon című folyóirat főszerkesztője is. Rendszeresen publikál a keresztényüldözés és vallásszabadság témájában.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Szükséget Szenvedő Egyház igazgatója. Besírtam... A puhoshoz már csak ilyenek jönnek. Ciki nagyon ciki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@silber13: nekem is ez jutott eszembe... menjen oda és térítse meg az iszlamistákat. A patkány szavazóinál bejött a módszere, talán ott is működne, vagy a golyó... az viszont a mi problémánkat oldaná meg vele kapcsolatban.
fideszes gyökér
Már a fotóról előre sejtettem, hogy MTI hír lesz ez.
A bal oldalon látható öreg izét felelteti a jobb oldalon megjelenő orosz helytartó a puritán berendezésű Karmelita kolostorban.
Commenter
@Horizont: Honnan szedi ez az olyan embereket a politikája alátámasztására mint ez a Fromager? Igen nagyon nagyon szükséget szenved az egyház, főleg a katolikus miközben haldokló betegeket lakoltat ki meg családokat és minden jót, meg kitartást kíván nekik...
Horizont
@Commenter: Tiszta őrület már...
silber13
Tess mán mondni! Az a Szükséget Szenvedő Egyház miféle csodabogár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.