Orbán Viktor és Marc Fromager az európai népesedési válságról is eszmét cseréltek.

A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának szerdai megbeszélésén a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A segélyszervezetnek több, Magyarországgal közös projektje is volt már, például 2017-ben az iraki Tell-Aszkuf keresztény kisváros újjáépítése.

A megbeszélésen Fromager elmondta, sokat járt a Közel-Keleten és sok megégett ikont látott:

a radikális muszlimok leginkább a szent tárgyakat, szent helyeket pusztítják.

Az üldözött keresztények számára az egész év nagyböjt, minden nap nagypéntek – fogalmazott, hozzátéve: becslések szerint 200 millió keresztény, vagyis Krisztus követőinek 10 százaléka nem gyakorolhatja hitét teljesen szabadon.

Orbán Viktor és Marc Fromager egyetértett abban,

hogy a nyugati bevándorláspolitika a migránsokkal együtt a Közel-Kelet problémáit is importálja. 

Orbán-Fromager találkozó: a konfliktusok helyszínén kell mindent megtenni a békéért

A magyar miniszterelnökkel egyetértettek abban, hogy a keresztényi segítségnek az a legjobb módja, ha a konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért: azok, akik a háborús helyzet elől a határ menti táborokba menekülnek, még hazamehetnek, ám Európából soha nem fognak visszatérni.

Orbán Viktor és Marc Fromager az európai népesedési válságról is eszmét cseréltek, megállapították:

a kezelésére két megoldás létezik. Vagy szorgalmazzák a születéseket azzal, hogy a politika középpontjába a családok érdekeit helyezik, vagy pedig a migrációs áramlatokat szorgalmazzák. Ma Nyugat-Európa csak az utóbbi megoldást használja, de ezzel veszélybe sodorják a kontinens jövőjét

– hangzott el a találkozón.

Marc Fromager Az Egyház a Világon című folyóirat főszerkesztője is. Rendszeresen publikál a keresztényüldözés és vallásszabadság témájában.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
"a keresztényi segítségnek az a legjobb módja, ha a konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért...: "
Hát akkor tessék odamenni és megtenni mindent azért a békéért!! Hja, hogy ott lűnek??? Hát bizony az lehetséges! Az nem az ilyen gyáva, beszari, két lábon járó söreöshordóknak való helyszín.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ahhoz, hogy helyben lehessen megállítani migrációt, elsőbb Putyinnal és Trumppal beszéljenek, hogy ne bombázzák porrá az emberek életét!
Ha velük dűlőre jutottatok, jöhet a többi. A másik, hogy a humanitárius segélyt ne amúgy kissé magyar módra osszák szét! Ellopják a felét a vezetők és kegyenceik, a másik felét a maffia.
silber13
"a keresztényi segítségnek az a legjobb módja, ha a konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért...: "
Hát akkor tessék odamenni és megtenni mindent azért a békéért!! Hja, hogy ott lűnek??? Hát bizony az lehetséges! Az nem az ilyen gyáva, beszari, két lábon járó söreöshordóknak való helyszín.
nezelodo
Ugye, hogy milyen okos és tisztességes a mi mini elnökünk amikor ilyen hozzáillően "nagy formátumú politikussal" találkozik !? " konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért"!
Na kérem, akkor Orbánnak is Brüsszelben kellene a konfliktusok helyszínén mindent elkövetni a szervezeten belüli békéért, és nem országunkat teleplakátolni százmilliókért, hogy "állítsuk meg Brüsszelt", vagy "üzenjük Brüsszelnek" vagy a "bevándorlók ne vegyék el a magyar emberek munkáját", (ja, amikor a Fletó ilyen marhaságokat mondott, akkor megfeszítették, és a fideszes igaz magyarok rekedtre ordibálták magukat, pedig ezt most ukránul kellene kiírni szerte az országban), vagy nem kellene óriásplakátokon gyalázni azokat a politikustársakat, akikhez aztán pitizni megy az EU-s pénzekért.
dr. prédikátor
Vajon hány millába fog ez a látogatás fájni nekünk???
lampa laz
@silber13: nekem is ez jutott eszembe... menjen oda és térítse meg az iszlamistákat. A patkány szavazóinál bejött a módszere, talán ott is működne, vagy a golyó... az viszont a mi problémánkat oldaná meg vele kapcsolatban.
Commenter
@Horizont: Honnan szedi ez az olyan embereket a politikája alátámasztására mint ez a Fromager? Igen nagyon nagyon szükséget szenved az egyház, főleg a katolikus miközben haldokló betegeket lakoltat ki meg családokat és minden jót, meg kitartást kíván nekik...
silber13
Tess mán mondni! Az a Szükséget Szenvedő Egyház miféle csodabogár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.