Orbán Viktor és Marc Fromager az európai népesedési válságról is eszmét cseréltek.

A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának szerdai megbeszélésén a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A segélyszervezetnek több, Magyarországgal közös projektje is volt már, például 2017-ben az iraki Tell-Aszkuf keresztény kisváros újjáépítése.

A megbeszélésen Fromager elmondta, sokat járt a Közel-Keleten és sok megégett ikont látott:

a radikális muszlimok leginkább a szent tárgyakat, szent helyeket pusztítják.

Az üldözött keresztények számára az egész év nagyböjt, minden nap nagypéntek – fogalmazott, hozzátéve: becslések szerint 200 millió keresztény, vagyis Krisztus követőinek 10 százaléka nem gyakorolhatja hitét teljesen szabadon.

Orbán Viktor és Marc Fromager egyetértett abban,

hogy a nyugati bevándorláspolitika a migránsokkal együtt a Közel-Kelet problémáit is importálja. 

Orbán-Fromager találkozó: a konfliktusok helyszínén kell mindent megtenni a békéért

A magyar miniszterelnökkel egyetértettek abban, hogy a keresztényi segítségnek az a legjobb módja, ha a konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért: azok, akik a háborús helyzet elől a határ menti táborokba menekülnek, még hazamehetnek, ám Európából soha nem fognak visszatérni.

Orbán Viktor és Marc Fromager az európai népesedési válságról is eszmét cseréltek, megállapították:

a kezelésére két megoldás létezik. Vagy szorgalmazzák a születéseket azzal, hogy a politika középpontjába a családok érdekeit helyezik, vagy pedig a migrációs áramlatokat szorgalmazzák. Ma Nyugat-Európa csak az utóbbi megoldást használja, de ezzel veszélybe sodorják a kontinens jövőjét

– hangzott el a találkozón.

Marc Fromager Az Egyház a Világon című folyóirat főszerkesztője is. Rendszeresen publikál a keresztényüldözés és vallásszabadság témájában.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
"a keresztényi segítségnek az a legjobb módja, ha a konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért...: "
Hát akkor tessék odamenni és megtenni mindent azért a békéért!! Hja, hogy ott lűnek??? Hát bizony az lehetséges! Az nem az ilyen gyáva, beszari, két lábon járó söreöshordóknak való helyszín.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Ugye, hogy milyen okos és tisztességes a mi mini elnökünk amikor ilyen hozzáillően "nagy formátumú politikussal" találkozik !? " konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért"!
Na kérem, akkor Orbánnak is Brüsszelben kellene a konfliktusok helyszínén mindent elkövetni a szervezeten belüli békéért, és nem országunkat teleplakátolni százmilliókért, hogy "állítsuk meg Brüsszelt", vagy "üzenjük Brüsszelnek" vagy a "bevándorlók ne vegyék el a magyar emberek munkáját", (ja, amikor a Fletó ilyen marhaságokat mondott, akkor megfeszítették, és a fideszes igaz magyarok rekedtre ordibálták magukat, pedig ezt most ukránul kellene kiírni szerte az országban), vagy nem kellene óriásplakátokon gyalázni azokat a politikustársakat, akikhez aztán pitizni megy az EU-s pénzekért.
dr. prédikátor
Vajon hány millába fog ez a látogatás fájni nekünk???
lampa laz
@silber13: nekem is ez jutott eszembe... menjen oda és térítse meg az iszlamistákat. A patkány szavazóinál bejött a módszere, talán ott is működne, vagy a golyó... az viszont a mi problémánkat oldaná meg vele kapcsolatban.
Commenter
@Horizont: Honnan szedi ez az olyan embereket a politikája alátámasztására mint ez a Fromager? Igen nagyon nagyon szükséget szenved az egyház, főleg a katolikus miközben haldokló betegeket lakoltat ki meg családokat és minden jót, meg kitartást kíván nekik...
silber13
Tess mán mondni! Az a Szükséget Szenvedő Egyház miféle csodabogár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.