Megnyerte az ellenzéki kampányhajrát a Demokratikus Koalíció (DK), a párt beérte az MSZP-Párbeszédet és a Jobbikot a népszerűségi versenyben a Nézőpont Intézet EP-választások előtti utolsó felmérése szerint – mondta Nagy Dániel, az intézet kutatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

A DK-nak nagyon stabil, főleg nyugdíjasokból álló szavazótábora van

- fűzte hozzá.

A kutató szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek nagyon fontos lenne, hogy május 26-án megnyerje az ellenzéki versenyt, mert akkor az önkormányzati választások előtt ő tudná alakítani az ellenzéki alkufolyamatokat.

A felmérés szerint a Fidesz 54 százalékon áll, második helyen hármas holtversenyben az MSZP, a Jobbik és a DK 10-10 százalékos, de ha a számok beigazolódnak, akkor a Momentum és az LMP is eléri az 5 százalékos bejutási küszöböt. Öt éve 29 százalékos volt a részvételi arány, idén 32 százalékkal számoltak, de az sem kizárt, hogy eléri 40 százalékot – tette hozzá.

Nagy Dániel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arról is beszélt, hogy a tavalyi országgyűlési választásokhoz képest is kifejezetten nőtt a kormánypártok népszerűsége, valószínűleg nagyobb győzelmet aratnak majd, mint az öt évvel ezelőtti EP-választáson.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Mónus Márton

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mindent megértek, csak azt nem, hogy hogyan nőtt a kormánypártok népszerűsége, amikor nincs Magyarországon olyan korosztály, szakma ahol ne okoztak volna valamiféle problémát!!!??? Vagy ez is csak beetetés??!! Mellesleg én hiszek a DK, főleg Dobrev Klára jó szereplésében!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Jozefina: ma, 13:11
Ha igaz, hogy nyugdíjasokból áll a szavazó táboruk, akkor biztos sokan fognak rájuk szavazni, mert a nyugdíjasok nem lusták elmenni szavazó helyiségbe!
terlasz
@levarosbukta: Egyik ellenzéki párt sem rúghat komolyan labdába a fidesz mellett. A DK viszont lehet a legjobb a 3 mandátumával. A többiek is vigyenek el minél többet a fidesztől.
adrenalink
@bencemacska: Azért óvatosan a nyugdíjasokkal! A 2018-as országgyülési választás kampányában minden dk-s 400ezres szavazótáborról beszélt, aztán még a 300ezret sem érte el a szavazatuk. Gyurcsány meg is zuttyant, jó időre eltünt, saját bevallása szerint kereste az okokat...
bencemacska
@adrenalink: ma, 12:27
Úgy látszik nem minden rajongójuk öreg. A fiatalabbak, meg nem mind mennek el szavazni!
adrenalink
@bencemacska: Az sem kizárt. Meg emlékeim szerint voltak olyan körzetek, ahol megvalósult az összefogás, és a fityiszessel szemben mindenkinek a dk-s jelöltre kellett szavazni...
görbetükör
Ti még elhiszitek, hogy szavazással itt bármit el lehet érni?
Hogy a szavazás kiértékelése korrekt, de akár csak megközelítőleg is korrekt lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.