A Mandiner készített interjút a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Gulyás Gergely a lapnak elmondta: "Európa jövője a tét vasárnap". A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint „pazarlás” olyan európai parlamenti képviselőket választani, akik „Brüsszelt fogják képviselni Magyarországon”. 

Gulyás Gergely a Strache-ügyről: "kizárt dolog, hogy hasonló felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön" – videó

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ennek a választásnak egyedülállóan nagy tétje van, mert ugyan eddig is egy időben tartották meg az európai parlamenti választásokat, de azok valójában csak a huszonnyolc tagállam belpolitikai helyzetképét mutatták meg. Most viszont valóban Európa jövőjéről van szó, a bevándorlás kérdése pedig a legfontosabb kérdése a választásnak

– fejtette ki a Mandinernek a miniszter.

Az EP-választás tétje mellett az interjú alatt szóba került Heinz-Cristian Strache múlt pénteken kirobbant botránya is, miután előkerült róla egy videófelvétel.

Gulyás szerint a magyar kormány álláspontja sajtóügyben pont ellentétes azzal, amit Strache mondott az ibizai videóban.

A magyar miniszter ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a most távozó osztrák kormány az elmúlt másfél évben sikeresen kormányozta az országot, „úgy tűnik viszont, hogy ezt a kormányt egy belpolitikai botrány kapcsán egy hét alatt teljes egészében el lehet távolítani”.

Hozzátette:

Ami ezen a valóban illegálisan, vélhetően titkosszolgálati segédlettel rögzített videón elhangzik, az sajtóügyben pont az ellenkezője a magyar kormány politikájának, hiszen mi azt mondtuk, hogy a sajtó maga is fontos része a nemzeti szuverenitásnak, emiatt pedig az a szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van.

Egy állam úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban

Gulyás Gergely szerint emiatt a tartalmi nézetkülönbség miatt

kizárt dolog, hogy egy hasonló felvétel mondjuk egy magyar kormánytagról elkészüljön

A múlt pénteken nyilvánosságra hozott rejtett kamerákkal készített videofelvételen Heinz-Christian Strache a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek 2017 júliusában, néhány hónappal az ausztriai parlamenti választás előtt.

A felvételről pénteken számolt be a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című német lap. Másnap Heinz-Christian Strache lemondott alkancellári és pártelnöki tisztségéről, Sebastian Kurz pedig felmondta a koalíciót az FPÖ-vel és kezdeményezte előrehozott választások kiírását.

Forrás: Mandiner, 444.hu, hirtv.hu, MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
GG- "kedves", hát megint megpróbálsz hülyére vennI? Minek készülne MOST ilyen felvétel, amikor is a sajtó 90%-a "nemzeti" kézben van. ( amúgy akkor csak meg kérdezem- miért is zagyváltok liberális médiatúlsúlyról??).Nem ez a kérdés GG! Hanem az, hogy 2010 előtt, vagy 2010-2017 között készülhetett-e ilyen felvétel ? 2010 előtt az ellenzéki fidessről=orbánról, 2010 után meg az akkori kormány/kormányok tagjairól=orbánról. Ha engem kérdezel- tudom,hogy nem- akkor a válasz IGEN!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szeparepa2: Ugyan mar,... Annyira magabiztosak, hogy azt hiszik, hogy ok serthetetlenek. Pedig peldaul eleg csak a Moszad mukodesere gondolni, es nyugodtan futkoraszhatna a hideg a hatukon.
Ezek raadasul annyira hulyek es ovatlanok, hogy peldaul az MTK stadion felavatasi unnepsegen siman bejatszottak egy Michelle Wild szexfilmet - na, ennyit ertenek a technikahoz,. Ha akkor es ott - egy ilyen kiemelt esemenyen - ez meg tudott tortenni, ennyi balfasz mellett siman megtortenhet.
takony-habonynak majd csak azon kell faradozniuk, hogy mivel magyarazzak ki magukat a szarbol...
De esetleg majd ok rosszabbul jarnak, mint Torok Szultan, aki mindig ki tudta magat magyarazni, mielott Fulig Jimmy megverte volna,... Egyszer pedig Torok Szultan is elkeshet a magyarazattal, es akkor jon a csihi-puhi...:o))))
justhpeter
@RonaGyuri: Gulyás nem tud erről. Érthetően.
evacica
Öcsi! Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik! Különösen akkor mikor ilyen fene mód magabiztosak vagytok! ok disznóság van a szekrénybe, s nincs olyan titok ami egyszer ne derülne ki!
Eladott Ország
Gulyás Geregely úgy hiányzól, mint köztévéből az igazság.
uploads.disquscdn.com/images/0b3f509c51bdcc3edf9f73dafcc5d96ceca85a4eb607b77288d7b1e1d347a6e5.jpg?w=600&h=409
Ceaucescunak is úgy áldozott le a csillaga, hogy összehívott egy tömegdemonstrációt, támogatandó saját magát. Majd láss csodát, egy pillanat alatt fordult a hangulat, menekülni kellett, két napra rá, ki is végezték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.