De pénzük sincs arra, hogy átálljanak.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Nem a tyúktartás és nem a szabadtartás a veszélyes hanem a tyúkok erőszakos tojatása bármely formában. A ketrecelés meg kimondottan barbarizmus. Ha azért megbüntetnek valakit mert a kutyáját vagy a lovát megköti akkor a tyúkját miért zárhatja be egy szűk helyre ?
papa.49
Néhány év múlva már a tescó se lesz !!!
papa.49
Volt szerencsém mind a kétféle tartásban levő tyúktelepen dolgozni mint karbantartó szerelő !!! Az igazság az hogy a ,,fészkes tojóház,, sokkal több fertőzést hord magában, mint a battériás, miért a fészkes tojóház a bealmozott istálló a szalmába tojnak a tyúkok, és természetesen az ürülék is ott van !!! A battériás tojóházban az igaz a tyúkok egész ott töltött idejükben ott vannak a 600 X 800 mm ketrecben aminek az alja kifelé lejt hogy a tojás rögtön kiguruljon a ketrec alól a gyűjtő gumi szalagra, ami kiviszi a sor végére a tojást, így sokkal kevesebb szennyeződés éri a tojást !!! A trágyát a gép un kaszával húzza ki a sor hátuljára ahol rögtön a gyűjtőbe esik !!! A különbség abban van, hogy a fészkes tojóház alapterületén kb. háromszor annyi tyúk fér el ha a battériás rendszer van !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.