Az idén 88. születésnapját ünneplő Dóm téri játszóhely mellett új színházat nyit a Szegedi Szabadtéri Játékok – többéves rekonstrukciót követően megnyílik az Újszegedi Színpad is. Így a 4000 fős Dóm tér mellett egy újabb igen nagy befogadóképességű, 1200 fős nézőtér áll rendelkezésre esténként a Játékokra.

Új színház nyílik idén a Szegedi Szabadtérin

A létesítmény új művészeti tartalommal nyitja meg kapuját. Olyan jelentős előadások kerülnek itt színpadra, mint például Moliére Don Juanja Petri György fordításában. A komédia számos ismert színészt vonultat föl, színpadra lép Csákányi Eszter, Kulka János, Bodrogi Gyula, Zsótér Sándor és a címszerepet alakító Jakab Tamás is. Mindemellett műsorpolitikailag is rendkívül fontos, és nagy előrelépést jelent Bertold Brecht Koldusoperájának bemutatása Bocsárdi László rendezésében, aki az összmagyar színjátszás egyik legfontosabb alkotójának számít. A rendező saját társulatával, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal érkezik.

A harmadik produkció Újszegeden egy családi mesebalett. Kocsák Tibor és Harangozó Gyula művét, a budapestiek által jól ismert és szeretett Hófehérke és a hét törpét az Operaházban több mint tíz éve mutatták be, idén nyáron Szegeden pedig a családi programok között várja a közönséget. Az újszegedi bemutatója szabadtéri világpremier is, hiszen az előadás komoly nemzetközi karrierje ellenére, melynek során Oroszországtól (műsoron volt a világ egyik legfontosabb és legnagyobb színházában, a moszkvai Bolsojban is) Ausztráliáig zajos sikerrel ment, most először láthatja a közönség a csillagos ég alatt, ráadásul Kentaur mesébe illő díszleteivel.

Idén a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorában számos saját produkció is szerepel, köztük a Dóm téri nyitóprodukciót, a Hullámzó világ táncjáték ősbemutatóját Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel együttműködve. Az évadban mindössze két nagysikerű vendégjáték érkezik: a Queen együttes korszakos slágereiből nyomán készült We Will Rock You, illetve a Madách Színház romantikus vígjátéka, a Szerelmes Shakespeare.

Talán a legnagyobb ívű operabemutató, amit színpadra lehet állítani, Verdi Aidája, Kesselyák Gergely rendezésében. A darab hatalmas kihívás, több mint négyszáz kosztümével, több mint százharminc fős énekkarával és száz főt meghaladó zenekarával. A gigantikus produkció valójában az év operabemutatója Magyarországon. Az évadot a TitanicBroadway-musical magyarországi ősbemutatója zárja, a nagysikerű darabot a Játékok a világon egyedülálló rendezésben mutatja be a Dóm téren.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.