Utcafórumot tartott ma a Momentummal Guy Verhofstadt. Ellenaktivisták zavarták meg.

Az uniós liberális frakciószövetség vezetője csütörtökön a budapesti Markó utcában, a Legfőbb Ügyészség előtt tartott közös sajtótájékoztatót Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével a későbbi utcafórumot megelőzően.

A Momentum az egyetlen esély arra, hogy egy valódi demokratikus fordulat következzen be Magyarországon

– mondta Guy Verhofstadt.

Nem lehetsz az Európai Unió tagja csak a pénzért. Tisztelned kell a jogállamiságot, a véleményszabadságot, és az európai alapelveket

– tette hozzá.

Verhofstadt arról is beszélt, a Momentum programja garantálja azt, hogy a magyar állampolgárok megkapják az uniós támogatásokat, de megakadályozza, hogy "Orbán Viktor és családja, baráti köre és a kormányzati klientúra gazdagodjon ezekből".

Az Index és a 444 beszámolója szerint azonban Verhofstadt nem tudta befejezni beszédét, ugyanis néhány kormánypárti aktivista megzavarta közben. A Vadhajtások.hu alapítója, Bede Zsolt vezetésével pedig páran a sajtótájékoztató közben egy müezzin énekét játszották le hangszórón, miközben "Allahu akbar" felkiáltásokkal és egyéb bekiabálásokkal zavarták a beszélőket.

A 444.hu beszámolója szerint az akció végén a Vadhajtások.hu így foglalta össze a történteket: „Európa ma ezen röhög, Budapestre érkezett hazánk egyik legnagyobb ellensége. Nem is hagytuk szó nélkül. Itt az élő közvetítésünk, magáért beszél. Darabokra szedtük, megaláztuk, és mehet a picsába vissza a kuplerájába”.

Verhofstadt régi, kemény kritikusa Orbán Viktornak, többször is vitába szállt a magyar miniszterelnökkel az EP-ben.

Guy Verhofstadt a Mérce azon kérdésére, hogy három nappal a finis előtt miért pont Budapesten kampányol úgy válaszolt, ez természetes, néhány napja még Londonba is elment kampányolni, hiszen „ez mindannyiunk választása.”

Forrás: Index, 444, Mérce

Címlapi kép: Facebook/Momentum

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
a ritkafogú csávóra is lehet majd szavazni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Müezzin pedig simán szólhatna a békemeneteken és tetszőleges fideszes pártrendezvényen is, fanatikus hívő idióták, pont úgy, mint azok, akiktől rettegnek. Ahogy néztem, egyre csak azon tűnődtem, szegény külföldi sajtósok most hogy összezavarodhattak: ha Magyarország muszlim ország, vajon miért van minden második sarkon kocsma? A müezzin jobban passzolt volna akkor amikor az Orbán gazdád leszopta Erdogant, te f@sz hungarytoday.hu/wp-content/uploads/2018/06/orban-erdogan.jpg
SystemError
@Shikari: Milyen tábor te kis faszú, fenyegetöző patkány?:) Igazi kis csicska vagy, aki csak fenyegetőzik, de akkor sem a saját erejével, ami nincs..:) Remélem összefutunk abban a mese táborban. Ha már itt tartunk én is nagyon várom. Reflexből fogok neked "köszönni". Minnél többen lesztek, neked annál nagyobbat. Szóval majd bujkájj, mint a senkiházi patkány nácik, akik csak itt pofáznak!:) Nevetséges kis buzi vagy, azt meg kell hagyni. Anyu engedi otthon, hogy este netezz? :)
SystemError
@Shikari: Megint a semmitmondó kis faszú majomkodás. Nevetséges, komolytalan kis csicska vagy, de jól szórakozol otthon szaros alsódban, amíg nem kell senki szemébe nézni, mert akkor elfutnál..:) Jellemtelen, kis faszú buzi vagy, de abban nagy! :)
SystemError
@Shikari: Persze persze Emese, mondogasd a sámlin a kis faszodat lóbálva hülye gyerek!
SystemError
@Shikari: Én is, hogy szép maradjon a fogsorod! Sok smile-t rakjak ki, mint a kis faszú nyomorék buzik vagy csak egyet...:)
SystemError
@Shikari: Nevetséges vagy a kis sámlidon! :) Hogy hivják azt, aki egy kis löttyedt fasz, de egyfolytában fenyegetőzik arctalanul, amíg van foga.. Ja igen kis löttyedt kis fasz! :) Na feküdjél le aludni, mert anyuci kihúzza a netedet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.