Ha egy gyerek születik a három helyett, már akkor is megéri felvenni a babaváró hitelt, de ha egy sem születik, akkor nagy a baj anyagilag is.

Ennyit bukik egy pár, ha bevállaltak gyereket, mégsem születik

Akár 8 és fél millió forintot is bukhat az a család, amelyik felveszi a babaváró hitelt, de 5 éven belül mégsem születik egy gyerekük sem – derül ki a Bank360 számításából, amelyet azt RTL Híradója mutatott be.

Azt is kiszámolták, hogy ha a vállalt három helyett csak egy gyerek születik, akkor már megéri igénybe venni a támogatást, mert gyakorlatilag kamatmentes hitelhez jut a pár.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A vajdasági magyarok, akik a lakás-takarékpénztárak hullája fölött 3,3 millió forintnak megfelelő pénzt kapnak - ez nem hitel és önerő sem kell ! - a magyar kormánytól, ha a Vajdaságban falusi házat szeretnének vásárolni. Eszembe nem jutna sajnálni ezektől a derék emberektől azt a pénzt - mi az az 1 milliárd forint, több is veszett Felcsúttól Moszkváig -, de azért döbbenetesnek tartom így is, ami itt folyik. Azt külön nehezen tudom feldolgozni, hogy az Európát, az Európai Uniót és annak valamennyi megválasztott és senki által meg nem választott testületét teli tüdőből mocskoló fiatal demokraták ezúttal az Európai Unió Tanácsának azon idei határozatára hivatkozik, amely arra ösztönzi a tagállamokat, hogy az uniós lakóhellyel nem rendelkező állampolgáraik számára is teremtsék meg a választás lehetőségét. Szerintem nem kéne itt megállni, legközelebb bárki szavazhasson az EP-választáson a Fideszre, aki akar. Sőt, úgy kellene kiterjeszteni ezt az egészet, hogy csak annak legyen szavazati joga, akiről tudható, hogy a fideszre szavaz. És be kéne vonni ebbe a buliba az egész világot, amelyiknek mimagyarok többet adtunk, mint amennyit kaptunk tőle. Szerintem Szudántól a Fülöp-szigetekig szavazhasson mindenki a fideszre.
orszagszerte.atlatszo.hu/kozel-1-milliard-megy-vajdasagiak-hazvasarlasara-mikozben-a-hazai-lakastakarekot-kivegeztek/?
Eladott Ország
Igen zseniális ötletnek tűnik az, hogy a hitelfelvételnek nem lesznek szigorú jövedelmi feltételei, az ugyanis még soha nem okozott semmilyen problémát a múltban. Egyáltalán nem felelőtlen úgy hitelt adni egy családnak, hogy annak a későbbi törlesztőrészlete akár el is lehetetlenítheti a család életét. Ráadásul aki öt éven belül nem szül gyermeket, az önhibának számít, ezért a felvett hitelt kamatostul kell visszafizetnie az állam felé, ami majd biztosan nagyon fog hiányozni egy esetlegesen rossz körülmények között élő családnak. És igen, mint az korábban a devizahitelek kapcsán is felmerült, nem kötelező ezt a hitelt sem felvenni. Mégis szinte biztosan lesznek olyanok, akik nem gondolják ezt át kellőképpen és valami olyanba vágnak bele, amibe nem kellett volna. Az állam akkor sem törte össze magát azért, hogy kisegítse a bajbajutottakat, akik a mai napig küszködnek a törlesztőrészletek visszafizetésével. Vajon megéri? Nettó százezer még az éhenhalásra sem elég, hogy lehet majd abból 50 ezret kifizetni havonta, ha nem potyogtatják a gyerekeket hosszú tömött sorokban? Ha meg potyogtatják, akkor miből lehet eltartani, felnevelni őket? Hát abból, hogy nem kell hitelt fizetni! Logikus A 7 személyes autóba meg nem kell benzin, majd úgy használják, mint a Frédi és Béniben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.