A napokban 2700 első szavazó érdinek küldött levelet az EP-választás előtt T. Mészáros andrás érdi polgármester, aki a levélben arra kérte a szavazókat, hogy a Fideszre voksoljanak. Sajtóhírek szerint emiatt egy helyi ellenzéki képviselő rendőrségi feljelentést tett.

A napokban 2700 olyan háztartásban landolt az érdi polgármester levele, ahol első szavazók (azaz 18. életévüket épp betöltők) is laknak. 

A 24.hu cikke szerint a levélben T. Mészáros András polgármester az üdvözlésen túl arra kérte az első szavazókat, hogyha lehet, a Fidesz-KDNP listájára szavazzanak a hétvégi EP-választáson.

A lap szerint viszont a levélben egyetlen helyen sem volt említve, hogy a polgármester miképp is jutott a választók adataihoz, ezért megkeresték a polgármestert, hogy miképp is sikerült ezt összehozni.

Nagyot akart kampányolni az érdi fideszes polgármester, feljelenthették

Fotó, címlapi kép: Illusztráció/részlet Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videójából

A fideszes polgármester hosszú levélben válaszolt, a témára vonatkozó válasza viszont rövid:

Mint azt bizonyára Ön is tudja, a választáson induló szervezeteknek joguk és lehetőségük van arra, hogy a választási kampány időszakában a Nemzeti Választási Irodától anyagi ellenszolgáltatás fejében kikérjék a választói névjegyzékben szereplő személyek adatait.

A törvény ugyanis az EP-képviselőjelölteknek és a jelölőszervezeteknek (ebben az esetben a Fidesznek) megengedi, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében megvásárolják a Nemzeti Választási Irodától a választók adatait, ám az érdi polgármester nem képviselőjelölt. Azt pedig a törvény kifejezetten tiltja, hogy "harmadik személyhez" kerüljenek ezek az adatok. 

A "jogosulatlan, vagy a céltól eltérő használat pedig súlyos büntetést vonhat maga után. Ha hivatalos személy követi el a visszaélést, akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható az elkövetőre.

A 24.hu információi szerint egyébként az MSZP egyik helyi politikusa rendőrségi feljelentést is tett személyes adattal való visszaélés és hivatali visszaélés gyanújával" – olvasható a cikkben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
2700 ember jogtalan adatkezelési ügye semmiség a "O Flora" ügyhöz képest! Mármint a fideSS szerint, vagyis amit szabad Jupiternek...
nezelodo
Nincs semmi látnivaló. Jövőre már utasíthatja is az új választókat is, kire szavazzanak, és igazoltatni is kell, kire szavaztak, mint az egyházi iskolákban a vasárnapi misén való megjelenést. Az adatkezelést meg a királyon kérik számon? Ugyan már...
Dr plágium
Nem fog történni semmi. Ebben a "demokratikus" országban ez megengedett hiszen egyesek a törvény felett állnak.
Mrfingusz
Tudjuk hogy akkora a répád idióta csuti, csak a pofád nagy meg a zsebed !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.