A két hete eltűnt maglódi vállalkozó közeli ismerőse úgy véli: Pintér Gyula nem mozgott alvilági körökben. A férfi luxusautókat újított fel Gyömrőn.

Megszólalt a rejtélyesen eltűnt maglódi vállalkozó autóversenyző ismerőse

Fotó: police.hu

Ahogy azt korábban megírtuk az 50 éves vállalkozónak két héttel ezelőtt veszett nyoma, miután gyömrői műhelyéből hazatért maglódi otthonába, ahonnan a Hummerjéval útnak indult. Pintér Gyula a kutyájával, Répával együtt tűnt el, ám a vizslát május 15-én, öt nappal a férfi rejtélyes eltűnése után megtalálták Szlovákiában. Az ebet a chipje alapján azonosították. További rejtély, hogy Pintér Gyula Hummerja a háza elé került valahogy újra eltűnésének másnapján.

Ezzel a kapcsolatban a Borsnak  az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese azt mondta:

Több mint gyanúsak a körülmények, elképzelhetőnek tartom, hogy a bűncselekmény hátterében állók csempészték vissza a kocsit az udvarra. Ez egy logikus lépés lenne a hatóságok félrevezetése és az erőforrásaik fölösleges lekötése céljából.

Kátai Elek hozzátette:

Mindezek alapján a vizsla szlovák területre való szállítása is könnyen elképzelhető, hogy csupán félrevezetés volt.

A vállalkozó egyik közeli ismerőse, a többszörös magyar bajnok autóversenyző, Antal István pedig a lapnak azt mondta: Pintér Gyulának nincs köze a maffiához.

Négy-öt éve ismerem Gyulát, egy nagyon korrekt embernek tartom, és ki merem jelenteni, nem mozgott alvilági körökben, kerülte ezt a közeget

– mondta a Borsnak Antal István autocross-bajnok.

Hozzátette:

Ha zűrös ügybe keveredett, sosem maga próbálta megoldani, hanem a rendőrséghez fordult. Ilyen eset volt, amikor néhány éve Ferrari-alkatrészeket loptak el a műhelyéből. A tolvajt később elfogták, az alkatrészek egy ágyneműtartóból kerültek elő. Az üzletben is korrektül viselkedett, mindig elmondta, milyen munka mennyibe kerül, és pontosan mikorra fog vele elkészülni, és ezekhez mindig is tartotta magát. A baráti kör egyfolytában azt találgatja, mi történhetett, de nincsenek elképzeléseink. Nem tudok róla, hogy szlovák ügyfelei is lehettek Gyulának, külföldi munkákat nem vállalt, itthon dolgozott

A Blikknek korábban a férfi keresztlánya elmondta,

úgy tudják, a vállalkozónak nem voltak balhéi, sem rosszakarói, kedves emberként ismerték a környékbeliek.

Az ötvenéves férfi körülbelül 170-175 centiméter magas, átlagos testalkatú, barna, rövid hajú, és eltűnésekor fekete színű szövet pólót és fekete színű, oldalzsebes nadrágot viselt.

A rendőrség bűncselekmény miatt nyomoz az eltűnése miatt.

Forrás: Bors

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Az Újpesti autókereskedőt már megtalálták, ezt írják. Nyilván ők ketten rendes emberek voltak, de mivel rengetegen ismerhették akár külföldön is, egyértelmű az, hogy nyereségvágyból ölhettek meg őket, akár csak a kettő villanyszerelőt akiket gondolom, hogy nem akartak kifizetni és így legyilkolta a most letartoztatott ember ! -- 24.hu/belfold/2019/05/24/ujpest-luxusauto-kereskedo-holtest-erdo/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.