A felfedezés – amiről a Science számolt be – új utakat nyithat a memóriaproblémák és a szorongásos betegségek kezelésében is. „Még ma sem teljesen világos, mi dönti el az agyban, hogy valamiből tartós emléknyom lesz, vagy gyorsan elhalványul az idő múltával. A kelleténél tartósabb emléknyomok komoly problémákat okozhatnak: a szorongásos megbetegedések, illetve az úgynevezett poszttraumatikus stressz szindróma fontos jellemzője, hogy a betegeknek kórosan erős emlékeik alakulnak ki. Ezektől nem tudnak szabadulni, és vissza-visszatérve folyamatos stresszt váltanak ki náluk” – közölte az MTA.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy tudományos siker margójára

persze tisztában vagyok, hogy az általam felvetett dolog nem rájuk tartozik

Mottó:
Kertésztől származik egy megfogalmazás
„a rendszerváltás katarzisában megváltozott emlékezet”,
ami – sajnos – azóta is folyamatosan műx

Az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézete munkatársai cikke jelent meg a minap a Science folyóiratban „Brainstem nucleus incertus controls contextual memory formation” címmel.
A szerzők a cikkről beszámoló médiának elmondták, hogy „Még ma sem teljesen világos, mi dönti el az agyban, hogy valamiből tartós emléknyom lesz, vagy gyorsan elhalványul az idő múltával. A kelleténél tartósabb emléknyomok komoly problémákat okozhatnak: a szorongásos megbetegedések, illetve az úgynevezett poszttraumatikus stressz szindróma fontos jellemzője, hogy a betegeknek kórosan erős emlékeik alakulnak ki. Ezektől nem tudnak szabadulni, és vissza-visszatérve folyamatos stresszt váltanak ki náluk”
Nos a dolognak van egy nem egészen ide tartozó része.
Kicsiny hazánkban – másutt is van, de nem ilyen volumenben és pofátlansággal – az emlékek, az emlékezet igen gyors megváltozása!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.