Az olaszországi szavazóhelyiségek ugyanis csak éjjel 11-kor zárnak majd vasárnap.

Az Európai Unió előírása szerint addig nem hozhatja nyilvánosságra egyetlen tagállam sem az európai parlamenti választás hivatalos eredményét, amíg valamennyi tagállamban nem fejeződik be a szavazás – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezért – bár este 7 órakor bezárnak a magyarországi szavazókörök – az NVI sem közölheti az adatokat este 11 óráig, amíg – az unióban utolsóként – be nem zárnak az olaszországi szavazóhelyiségek

- közölte.

Hozzátette: ezért amikor este 11 órakor elindul a tájékoztató rendszer, már viszonylag magas feldolgozottsági adatokat fognak mutatni a számok. A szavazóköri jegyzőkönyvek eredményének rögzítésével párhuzamosan azonban a választási részvételre vonatkozó adatok már este 11 óra előtt frissülnek a www.valasztas.hu oldalon.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ilon-cica te semmilyen eredményt sem hozhatsz nyilvánosságra 11ig, de egyébként is a hivatalos akkora sem lesz meg!!! =))
Nessy
@RonaGyuri: Ha hivatalosan nem is jelentik be, de már nagyjából most meg van az eredmény!
RonaGyuri
ha már Ilon-cíca tobzódik:

Na ez igazán érdekes

A derék MTI számolt be róla

„Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitvatartás van a hétvégén a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok.” – zengi a dalt mámoros ajakkal.
Na erre előkapom a
„KÉZIKÖNYV a szavazatszámláló bizottságok részére az Európai Parlament tagjainak választásához 2019. május 26.” –t – csak nem találtak ki valami újabb korszakalkotót, de nem – és a 11. oldalon ott a jól-ismert szöveg:

„Az egyes okmányok igénylése során a kérelem benyújtásakor kapott átvételi elismervény (A4-es nyomtatott lap) nem alkalmas a személyazonosság igazolására, azonban az ideiglenes személyazonosító igazolvány igen!”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.