Családbarát Magyarország feliratú matricákkal látják el a nagycsaládosok autóvásárlási programja keretében megvásárolt személyautókat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezt a matricát kell a családbarát támogatásból vett autók szélvédőjére ragasztani

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár bemutatja a nagycsaládosoknak szóló autóvásárlási támogatáshoz tartozó Családbarát Magyarország feliratú matricát az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. május 24-én. A július 1-től igényelhető, 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásért cserébe azt kérik, hogy a családok helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autójuk hátsó szélvédőjén. MTI/Mónus Márton

Novák Katalin ismertetése szerint

azt kérik azoktól a családoktól, akik élnek a 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatás lehetőségével, hogy helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autó hátsó szélvédőjén.

Közölte, előzetes becsléseik szerint a következő 12 hónapban mintegy 10 ezer nagycsaládnak tudnak segítséget nyújtani. Hozzátette: idén 5, jövőre pedig mintegy 10 milliárd forintot biztosítanak, illetve terveznek a költségvetésben, így minden jogosult igénybe is tudja venni a támogatást.

A program szélesebb körű ismertetésére színes szórólapot is kiadtak, ezen egyebek mellett az igénylés részletes feltételei szerepelnek, ahogy a csalad.hu oldalon is.

A prospektuson például az olvasható, hogy

a támogatás azoknak a három vagy több gyermeket nevelő családoknak segít, akik szeretnék régi autójukat lecserélni egy nagyobb, környezetkímélő autóra.

Az igénylést a Magyar Államkincstárnál vagy a kormányablakoknál lehet majd benyújtani, a támogatási összeget az államkincstár folyósítja majd közvetlenül az autókereskedésnek.

Novák Katalin "óriásinak" mondta az érdeklődést, és arra emlékeztetett, hogy az ötlet a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől érkezett.

A szervezet felmérése szerint a nagycsaládosok jellemzően idősebb gépkocsikat használnak, ezért szívesen lecserélnék azokat.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy július 1-jétől igényelhető a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, amelynek lényege, hogy a már három gyereket nevelő vagy harmadik gyereküket váró családok 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak legalább hétszemélyes új gépkocsi vásárlásához.

A 2022 végéig igényelhető támogatás összege az autó bruttó vételárának legfeljebb a fele lehet, és a pénzből nem lehet lakóautót vásárolni.

Feltétel továbbá, hogy a szülők egyikének legyen B-típusú jogosítványa, továbbá feltétel, hogy az igénylőnek ne legyen köztartozása, és Magyarországon bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye legyen.

A támogatást legalább három családi pótlékra jogosult gyerekek után lehet kérni, de már az anya várandósságának 12 hetében lévő gyermek is beszámítható. Elmondta, autót nem csak adásvételi szerződéssel, hanem zárt végű lízingszerződéssel is lehet vásárolni, és azt három évig nem adhatják el.

Forrás: MTI

Nagyvilág - 2019. October 20., 18:54
Éjfélig meghosszabbították a sztrájkot a Lufthansánál
Itthon - 2019. October 20., 21:10
Tabudöntés – Interjú Lucian Boiával

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor mészáros lölő kocsija, yachtja, kastélya birtoka és cégei miért nincsenek felmatricázva?! Hogyaszondja: Isten és Orbán tekintetes őméltósága kegyelMIBŰL. Nekem ilyen matricám van. https://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2F...
Orbán kapucni kötelezően nem elég?! https://uploads.disquscdn.com/images/5f566e0c...
Az én logóm már rajta van: https://uploads.disquscdn.com/images/944b057a...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Pági: Vehetünk még egy autót azoknak, akik egyébként se szorulnának erre (a mi) pénzünkre.
Az a szerencsétlen, akinek pl. egy faluból kell a 20-25-30 km-re levő munkahelyére bejárni (és boldog, hogy egyáltalán van), az járjon a 20 éves Zsigulijával. Ha van neki és még működik egyáltalán.
Az a család, ahol 4 gyereket kell etetni, ruházni, iskoláztatni, stb,, annak (persze nem Fidesz-szinten) éppen az így is 5-6 milliós autó a legnagyobb gondja.
Ezzel is csak a mi zsebünk ürítése közben a haverok zsebeinek megtöltése megy.
papa.49
A kardinális kérdés KIK FOGJÁK FORGALMAZNI EZEKET AZ AUTÓKAT ???
Ennek ismeretében lehet eldönteni kinek éri meg !!!
Engem nem érint, de a lölő hátára is kéne egy matrica ,,EZT A PADTÁRSAM SEGÍTSÉGÉVEL ÉRTEM EL,, !!!
namihami
@papa.49: A szövegét is, ha szabad kérnem :--), mert ez így túl általános.
És mindezt mikor, mert azok a szövegek szerintem a mai világban már inkább dicséretek.
papa.49
@namihami: Például a kastélyaira a Mercikre mindre, a ladikjára az Adrián, meg az összes vállalkozására, ami van !!!
De a piCsányi elvtárs se maradjon ki ebből, neki is van mit ki matricázni, meg a fanyűvő pejkóra is kerülhet matrica !!!
nusika
@Pálinkafőző Rézüst: ...megbélyegezve" ...szerintem is az!!! Miért kell az 4-5 gyerekes anyuka kocsija "" felcimkézve" legyen, hogy ??? gyereket szült vagy nevel??? ...emberi jogokat sért, lehet perelni !!! ...akkor a házakra is ki kellene ragasztani, hogy CSOK... és még mindenre ki lehet tenni matricákat!!
lusta
@Eladott Ország: Hát, a matrica gyártójának piszokul megéri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.