A bevándorláspártiak mind ott lesznek az európai parlamenti (EP-) választáson, "legyünk ott mi is!" – buzdított Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Hír TV-nek adott interjúban a vasárnapi voksoláson való részvételre.

Orbán azt ígérte, az utolsó pillanatig kitart
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

"Arra kérek Magyarországon is mindenkit, hogy mindenképpen menjünk el választani, mert azt jól látom, hogy a baloldal óriási erőkkel kampányol egész Európában, és kétségünk ne legyen, hogy a bevándorláspártiak mind ott lesznek, ezért legyünk ott mi is"

- fogalmazott a kormányfő, aki tiszteletlenségnek nevezte lefutottnak minősíteni a választást, ugyanis "az esély sosem váltja be saját magát, az esélyt nekünk kell beváltani".

Rocky Balboát idézve hangsúlyozta: "mindig a végén van vége". Ezért továbbra is kampányolni kell,

ő is ezt teszi, még vasárnap is

- jelezte.

Szerinte a legutóbbi EP-választás óta a migráció és a politikusok ahhoz való viszonyulása mindent átalakított Európában, új kérdés van az asztalon: bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes politikusok vezetik-e majd a kontinenst, "Európa megmarad-e Európának, és az európaiaké marad-e".

A miniszterelnök megjegyezte, a leendő EU-vezetők személyéről az Európai Tanács dönt majd, ezért ha a magyarok erős felhatalmazást adnak neki, és egyértelműen kifejezik a szándékukat a választáson például arról, hogy ne legyenek bevándorláspárti vezetői az uniónak, akkor nagyobb eséllyel tud érvényt szerezni ennek az akaratnak az állam- és kormányfők tanácsában.

Kifejtette: egyre többen és nyíltan mondják, hogy

Magyarországnak volt igaza 2015-ben, amikor "nem adta meg magát", hanem azt mondta, "cselekedni fogunk (...), és véget vetünk annak a migránsinváziónak, amely csak úgy keresztültrappolt Magyarországon".

Az európaiak tekintélyes része egyre inkább arra az álláspontra helyezkedik, mint a magyarok, vagyis Európa maradjon az európaiaké, a közbiztonságot őrizzék meg, a terrorizmust ne engedjék be, engedély nélkül senki ne léphessen be az országokba, maradjon meg minden európai állam olyannak, amilyenné a kultúrája teszi, és

"egy erőszakos, külső, nagy erejű invázió ne változtathassa meg az életünk kereteit"

- mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, a bevándorlás nemcsak "kulturális bajt hoz ránk", és nemcsak "a közbiztonságot rontja le", hanem "anyagilag megroppantaná" Magyarországot. A következő uniós költségvetésben el kellene érni, hogy ne a bevándorlásra fordítsák az európai adófizetők pénzét, hanem például családtámogatásra és fejlesztésekre – szorgalmazta.

Arról is beszélt, hogy a magyar gazdák és falvak érdekével ellentétesnek tartja az olyan javaslatokat, amelyek az agrártámogatások egy jelentős részét a migrációra csoportosítanák át.

A határon túli magyarok EP-képviseletéről azt mondta:

csak a magyarokon múlik, lesz-e a határon túli nemzetrészeknek politikai képviseletük az EU-ban.

Az erdélyieket az RMDSZ, a felvidékieket az MKP támogatására biztatta.

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellárnak, az Osztrák Szabadságpárt volt elnökének az ügyében Orbán Viktor azt emelte ki, hogy a bevándorlásellenes szabadságpárti miniszterek helyére lépők első dolga az volt, hogy "visszaemelték a migránsoknak adható összeget". Ezt úgy értékelte, hogy Sebastian Kurz osztrák kancelláron "bevándorláspárti nyomás van, vissza akarják terelni az osztrák kormányt a bevándorláspárti kormányok akoljába sokan, Ausztrián belül is és azon kívül is".

A német kancellárral való viszonyáról a miniszterelnök úgy nyilatkozott: függetlenül attól, hogy számos fontos kérdésben van közöttük vita, mindig meg fogja adni a kötelezőnél is erőteljesebb tiszteletet Angela Merkelnek, mert a németek megválasztották őt, mert hölgyről van szó, s mert erős vezető, aki sok mindent letett már az asztalra.

Megkérdezték a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolatáról is, erről azt mondta: a pártcsalád EP-választási szereplése után meg kell vitatni, merre menjen tovább az EPP. Szerinte ma még mindig többségben vannak azok, akik össze akarják kötni az EPP és a bevándorláspárti európai baloldal sorsát. Ezt tragikusnak minősítette, mert "ez az út a semmibe vezet". Megjegyezte, a néppárti és a szocialista csúcsjelölt között nem is lát tartalmi különbséget, ugyanazt mondják

"ugyanazon a brüsszeli blabla nyelven" egy "buborékban élő" közösség képviselőiként.

Megismételte álláspontját, amely szerint az EPP-ben olyan fordulat kellene, amely "inkább jobbra visz".

Ha azonban a néppárt olyan irányba kanyarodik, amely ellentétes a magyarok kultúrájával, céljaival, akkor "nem fogunk utánuk ugrani a kútba", hanem "egy más útvonalon fogunk haladni" – közölte.

Egyébként sem stabil szerkezetre számít az EP-választás után az európai politikában, hanem szerinte nagyobb jelentősége lesz az ügyről ügyre haladó együttműködésnek, mint a nagy átfogó megállapodásoknak.

A magyar belpolitikáról úgy fogalmazott:

a kormánynak van támogatottsága, és inkább ellenzékváltó hangulat van.

Egy másik kérdésre a kormányfő kifejtette: mindig jókat nevet azokon a nyugati véleményeken, amelyek az orosz beavatkozásról szólnak, mert "Magyarországon mi nem ettől szenvedünk, hanem a Soros-féle beavatkozástól". "Ennek a liberális világmaffiának a beavatkozása az (...), amely illetéktelennek tűnik". Magyarországon kívüli szereplők, nagyon sok pénzt mozgatva, megpróbálnak kampányszerűen befolyást gyakorolni a magyar választások eredményére – mondta.

Ezzel kapcsolatban kitért a sajtószabadságra is, kifejtve: Magyarországot kritizálják ebben a kérdésben, pedig míg Nyugat-Európában a liberális sajtó a nyilvánosság körülbelül 85 százalékát "viszi", a konzervatív-keresztény sajtó pedig 15 százalékot, addig Magyarországon "fele-fele lehet" az arány. "Úgyhogy nyugodtan mondhatjuk: Magyarországon sajtószabadság van, teljes, nyugaton meg csak korlátozott".

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Reméljük, hogy közel már az utolsó pillanat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
painful
Börtön vár rájuk, ezt elkerülendő tartanak ki mindvégig.
A gecik!

De valami elromlott, valami eltört, a sérthetetlenekről kiderült, hogy tudnak vérezni.
Ez már egyre rosszabb lesz.
Ebből nem tudnak felállni.
painful
Orbán fél egyedül ebben az országban.
A börtöntől, a teljes vagyonelkobzástól köztörvényes bűnözőként.
Ezt vetíti ki a hülye választóira, akik beszopják ezt a szart.
A fideszesek nem merik felvállalni, hogy ők fideszesek - ŐK FÉLNEK EGYEDÜL EBBEN AZ ORSZÁGBAN !!!
Oké, jogos, mert én is kilátásba helyeztem a fideszesek büntetését a munkahelyemen, és mindegyik kussol - a hogy a bátrak kussolnak... nem kussol úgy senki.
Aszem el kell kezdeni büntetni a fideszeseket - hogy érezzék a törődést.
Elég volt belőletek parasztok, már nincs elnézés, bocsánat.
Mekkora szégyen már ez?
painful
Orbánt megölöm. Ahogy lehetőségem lesz rá, megteszem. Ennyit tudok tenni,ígérni.
A mi módot természetesen nem árulom el - ahogy lehetőségem lesz rá.
Magyarország szeretlek - Orbán nélkül !!!
human
Orbán! Most, hogy túl vagy az utolsó pillanaton megpróbálod magad hízelegni a néppártba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.