A migráció megállítását, az elvándorlás megakadályozását és a korrupció felszámolását nevezte az európai parlamenti (EP-) választások tétjének a Jobbik EP-listavezetője pénteken Szolnokon, az ellenzéki párt kampányzáró rendezvényén.

Jobbik: "ez a kormány nem megállítani akarja a migrációt, hanem meg akar belőle élni"
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Gyöngyösi Márton kifejtette: a tét az, hogy

sikerül-e megvédeni Európa határait a migrációtól, megakadályozni az országból történő elvándorlást bérfelzárkóztatással, felszámolni a korrupciót és megvédeni Magyarországot a "munkásmigránsoktól".

A politikus a vasárnapi választás tétjének nevezte azt is, hogy nemzetközileg teljesen elszigetelődik-e Magyarország, "ahogyan az elmúlt időszakban a Fidesz is elszigetelődött".

Orbán Viktor és pártja nem azért szigetelődött el, mert hősiesen küzd a migráció ellen, hanem mert Európában "nem tűrik a diktátorokat és nem szeretik azokat, akik a jogállamiságot felszámolják"- mondta.

A kormány 2015 és 2017 között 86 ezer külföldit engedett be az országba – közölte, hozzátéve:

a Fidesznek a bevándorlás csak üzlet és fennáll a "nemzetbiztonsági kockázat veszélye".

Gyöngyösi Márton Magyarország és az egész közép-kelet-európai régió legnagyobb csapásának nevezte az elvándorlást, amire a bérfelzárkóztatás a megoldás.

A kohéziós forrásokat, pénzeket a bérfelzárkóztatásnak kell alárendelni – tette hozzá.

Az emberek akkor maradnak Magyarországon, "ha itthon perspektívát tudunk biztosítani" – mondta.

Az ellenzéki politikus a gazdasági felzárkózás korlátjának nevezte a korrupciót, "amelyet fel kell számolni", megjegyezve, hogy támogatják az európai ügyészséghez való csatlakozást.

Szólt arról is, hogy jövő héten, amikor összeül a parlament, idegenrendészeti őrség bevezetésére vonatkozó javaslatot terjesztenek be. Az őrség feladata lesz a tervek szerint, hogy

a"munkásmigránsok" körében ellenőrzést végezzen arra vonatkozóan, hogy megfelelnek-e az egészségügyi kritériumoknak, rendelkeznek-e munkavállalási és letelepedési engedéllyel, mert ha nem, akkor "kezdeményezzék a kitoloncolásukat"

- mondta.

Jakab Péter, európai parlamenti (EP-) képviselőjelölt, frakcióvezető-helyettes azt mondta:a Fidesz propagandája három szóra épül: "Soros, Brüsszel, migráns". Szerinte ebből a "Bermuda-háromszögből" kell kitörni.

Egyebek mellett azt mondta, hogy a Magyarországról elvándorlók miatt kieső munkaerőt a keletről behozott olcsó munkaerővel kívánja pótolni a Fidesz. Véleménye szerint az olcsó keleti munkaerő lenyomja a magyar béreket.

A migrációról kijelentette:

ez a kormány nem megállítani akarja a migrációt, hanem meg akar belőle élni.

Beszéde végén azt mondta: "vesszen a rezsim, győzzön a Jobbik és nyerjenek a magyarok!"

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Beszéde végén azt mondta: "vesszen a rezsim, győzzön a Jobbik és nyerjenek a magyarok!"
Én meg azt mondom: ezzel a politikai elittel ami ma Magyarországon van a-z-ig, a magyar nép csak vesztes lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.