A NAV személyre szabott elektronikus levélben hívta fel a közelgő bevallási határidőre azon vállalkozások figyelmét.

A vállalkozásoknak május 31-éig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást, és gondoskodniuk kell a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény ismerteti:

az elmúlt adóévre vonatkozó társaságiadó-bevallást az egyszeres, illetve kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt a 1829 számú nyomtatványon kell benyújtaniuk a NAV-hoz.

Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva), a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) 2019 első napjától választóknak a 1871-es bevalláson kell számot adniuk a választást megelőző, 2018-as társasági adójukról. A határidő ebben az esetben is május 31-e.

Péntek a határidő a társaságiadó-bevallás beadására

Azok a nonprofit szervezetek, valamint egyházi jogi személyek, amelyeknek tavaly nem volt vállalkozásból származó bevételük, vagy ahhoz kapcsolódó, elszámolható költségük, ráfordításuk – azaz nincs társaságiadó-alapjuk –, a társaságiadó-bevallást kiválthatják a TAONY nyilatkozattal május 31-éig. A határidőt elmulasztóknak már csak a 1829-es társaságiadó-bevallást lehet benyújtaniuk.

A NAV személyre szabott elektronikus levélben hívta fel a közelgő bevallási határidőre azon vállalkozások figyelmét, amelyek tavaly nem, vagy csak késedelmesen nyújtották be társaságiadó-bevallásukat.

A beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje szintén 2019. május 31.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.