A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint vannak még tartalékok a magyar munkaerőpiacban. Parragh László a Portfolio HR Revolution konferencián fel is sorolta, hogy kikre gondolt:azokra a 15-24 év közötti fiatalokra, akik lemorzsolódtak az iskolarendszerben,a duális képzésben tanulókra,az 55 év felettiekre,a dolgozó nyugdíjasokra,a közmunkásokra,a külföldön dolgozókra. A reálbér-növekedésről is beszélt, azt mondta: egy "ősbűn" árát kell megfizetnünk, annak a gazdaságpolitikának árát, ami azt mondta, hogy az olcsó munkaerőre építve lehet gazdaságot növelni. Ez szerinte legfeljebb rövid távon lehet eredményes. Parragh László beszélt arról is, hogy a rendszerváltás óta szinte minden kormány arra épített, hogy alacsonyan tartotta a bért, és ezen keresztül hozta be a befektetőket. Szerinte a gond az, hogy a termelékenység és a hatékonyság nem a bérekkel azonos ütemben nő, különösen a kis- és középvállalkozásoknál.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Érdekes,mindig az dolgoztatna,aki azt soha sem próbálta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Parrag dolgozik valahol (már ténylegesen végez munkát)? A kedves szülei, a felesége szülei dolgoznak a nyugdíj mellett? A gyerekei dolgoznak a tanulás mellett? Vagy csak vizet prédikál és bort iszik?
És ezt hogy kell érteni?
"Szerinte a gond az, hogy a termelékenység és a hatékonyság nem a bérekkel azonos ütemben nő, " Csak nem úgy, hogy túl sokat fizetnek (már a dolgozóknak)?!
Eladott Ország
Ki a f@szom ez a köcsög? Egy becsődölt csempe kupec. Klasszikus példánya ez a Parragh a kisebbségi komplexusán felülemelkedni képtelen tahónak, aki mindenen átgázolva mászna fölfelé az uborkafán. De persze tartóját, g. O.V.-t, - aki szinte ugyanebben a cipőben jár - mindig maga fölé engedi a mászásban. Mindenesetre rájuk is illik a mondás: magasról lehet nagyot esni. Úgy legyen! Megdőlt a népi bölcsesség: “Akinek az isten hivatalt ád, annak észt is ád!” Már a 90-es évek elején S Klasse-val járt ez az élősködő, szar senki. Ott parkolt az Erzsébet téren a csempeboltja előtt, miközben az üzlete csődbe ment, annak ellenére, hogy már az első Orbán rezsim alatt is dőlt hozzá a közpénz. Azóta inkább osztja az észt a semmirevaló só-hivatalában a cégektől tarhált uzsora pénzen. Nem sok nála visszataszítóbb alakja van a NER-nek, ami ebben mezőnyben nem kis szó. Kossuthnak majd csak igaza lesz...
uploads.disquscdn.com/images/752e1d2d09c6d4e972e287bc597612de7b8f26c7489c2bfe2262efc7f267e41d.jpg?w=600&h
cikicakk55
@vacsi: Rohadjon meg ez a görény! A nyugdíjas örül,ha egyáltalán megéri a nyugdíjas kort. A mai helyzetben a magyar dolgozó emberek fizetése annyira kevés,hogy képtelenek egészségesen élni,táplálkozni belőle. Mivel a táplálkozás a legfontosabb életben tartó eleme a létünknek,így nem csoda,hogy egyre több az 50-70 év közti halottak száma. Az iskolás meg miért is dolgozna már? Épp elég idiótaságot találtak ki,hogy a gyerekek túl legyenek terhelve.Így is sok olyan gyerek esik ki a továbbtanulás lehetőségéből,akiknek a szülei nem tudják megfizetni a főiskolai,egyetemi oktatást.
Borsodi
Inkább arról kéne beszélni,hogy a becsületesen dolgozók normális fizetést kapjanak.Ne a politikusok,tanácsadók,közmédiai dolgozók celebek legyenek agyon fizetve akik jóformán semmit nem csinálnak,vagy hülyítik a népet.Nem elég,hogy a nyugdíjasokat is kihasználták még most is dolgoztatnák hagy bukjanak fel.A gyerekek is dolgozzanak minél többet.Tanulniuk úgy is fölösleges,mert itt elhelyezkedni nem az iskolája után fog.
Lepényleső
Érdekes,mindig az dolgoztatna,aki azt soha sem próbálta.
papa.49
Csempés, kárpitos talán ha legalább BEMUTATÓT TARTANÁL A MUNKÁBÓL !!!
A szájaddal könnyű ,,DOLGOZNI ,, (szopni) !!!
Nessy
Aztán tessen mondani a nyugdíjas orvosnak, szakdolgozónak miért kell engedélyért pitizni, beadványt írni, amire aztán hónapokig nem is reagál senki??? Legalább a kormányon belül tudnák ki mit csinál, illetve nem csinál! Talán ezért kapunk az infláció felének, harmadának megfelelő emelést, hogy menjünk még dolgozni? Egy bizonyos kor fölött, nem éppen makk egészségesen, árufeltöltőnek, postásnak, takarítónak???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.