Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

"Ezen bizodalmunkat erősíti az új templom, amelynek felépítését támogatta a keresztény értékrendjét nem feladó magyar kormány és támogatta az Európai Unió is, amelyet holnap szavazatainkkal megsegíthetünk, hogy ne veszítse el önmagát, hogy visszataláljon gyökereihez" – tette hozzá Kövér László.

Kövér László egy új templom felszentelésén tartott kampánybeszédet

A templom felszentelése alkalmából Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, melyben elmondta a taksonyi reformátusok háromszáz évet vártak arra, hogy önálló templomuk és hozzá kapcsolódva beiktatott lelkészük legyen.

A templom lelkipásztorává Stefán Attilát iktatta be Takaró András, a Délpesti Református Egyházmegye esperese.

A taksonyi református gyülekezet Békesség Háza nevet viselő temploma és közösségi háza 322 millió forintból épült fel, melyet közösségi adományokból, egyházmegyei, önkormányzati és 292 millió forintos állami támogatásból fedeztek.

(MTI)

(Fotó: MTI/Mónus Márton)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egy mocskos ateista kommunista egy templom felszentelésén. Nem is ezen a beszélő vécékefén vagyok felháborodva, hanem azon, hogy volt olyan megalkuvó egyházi személyiség, aki meghívta a templom felszentelésére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@simmering73: Mindig van az a penz. A magyar egyhazi szemelyesegek meg egyebkent se az egyenes gerinrol hiressek.
Desischado
Ilyenkor kérdezem, van isten? Szerintem nem, mert akkor az ajtóig sem tudott volna eljutni! Elmentem hányni!
Gauntlet
@Desischado: már oda is beviszik a hülyeséget!
Eladott Ország
Nem a kormánytól tetszettek kapni. Tőlünk. Ez nem MTI hír ugyan, de attól még igaz. Magyarországon 700 000 (hétszázezer) honfitársunk fázik minden télen, mert nincs annyi pénze, hogy normálisan fűtsön. A legkisebb nyugdíj összege 28 500 forint. Több mint 50 000 (ötvenezer) honfitársunk ennyi nyugdíjat kap. Ezt az összeget több mint 10 éve nem emelték. Sok szegény család az otthon ápolt beteg hozzátartozójának nem képes megvásárolni az alapvető gyógyszereket sem. Végstádiumú rákbeteg emberek nem jutnak fájdalomcsillapítóhoz, ameddig a közgyógy-kártyát fel nem tölti a kormány abban a hónapban. Ne felejtsük el, ezt a pénzt nem ingyen adták, prédikáltak is rendesen a templomokban a választás előtt ! Egyébként azzal egyetértek, hogy egyházi műemlékeinket védeni kell, fel kell újítani, meg kell óvni ezeket az utókor számára. De amíg a mélyszegénység kézzel tapintható kicsiny hazánkban, addig elvárható lenne valamiféle súlyozás, prioritás felállítása.
justhpeter
Református honfitársaim könnyezhettek ! Egy köpönyegforgató szemét az Úr asztalánál kampánybeszédet tart nektek.
Az is egy szégyenkeresztény, aki oda engedte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.