Az Országgyűlés hétfőtől kéthetes üléssel folytatja munkáját. A képviselők hétfőn a kormány tagjait interpellálják, majd kedden a nagyszülői gyed bevezetéséről kezdenek tárgyalni.

Ez vár a parlamentre a választás után

A házelnöknek – a parlament honlapján elérhető – napirendi javaslata szerint az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Nagy Ferenc József volt FKGP-s képviselőre emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Az interpellációk ezúttal is két órában hangozhatnak el, amit az azonnali kérdések hatvan percben követhetnek.

A képviselők kedden elsőként a nagyszülői gyermekgondozási díj bevezetéséről szóló törvénymódosításról mondhatják el a véleményüket. A kormány szándéka szerint a dolgozó szülők a jövő év elejétől átadhatják gyedjogosultságukat valamelyik – még nem nyugdíjas – nagyszülőnek. A "munkaerőpiaci szempontból aktív" nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak, de egy időben csak az egyikük, tehát vagy a nagymama, vagy a nagypapa – mondta korábban a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Az ülésnap további részében terítékre kerül az a határozati javaslat is, amellyel 2020-at a nemzeti összetartozás évének nyilvánítanák.

A parlament ülése június 3-án, hétfőn érhet véget, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Rengeteg munka van!
.
És az vár az ország legszabadabb EMBERGYÉTŐL, hogy másfél éves revízióval porrá zűzza a SZIKLASZILÁRD rötyipapírKÁJÁT
.
--- Orbán: jön a másfél éves "alkotmányrevízió"
.
nepszava.hu/1161723_orban-jon-a-masfel-eves-alkotmanyrevizio
.
Az ellenzéknek most kéne ABBAHAGYNI, elrohanni ezt a NEMZETI NAGYCIRKUSZT, mert rájuk ég annak a PISZKA, akit az EU választási hajrában a VÁLASZTÓ ELKÜLDÖTT a búsba, és ezen jót nyihogott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.