Az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán vasárnap reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 1,48 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Soha nem szavaztak még ennyien az EP-választáson

A szavazók arról döntenek, hogy a listát állító kilenc párt, illetve pártszövetség közül melyek küldhetnek összesen 21 képviselőt az Európai Unió 751 tagú testületébe, az Európai Parlamentbe.

A fővárosban a szavazók 1,4 százaléka, 18 396 választópolgár adta le szavazatát 7 óráig.

A megyék közül a részvételi arány 7 órakor Bács-Kiskun megyében volt a legmagasabb, 1,71 százalék, ami 7126 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Nógrád megyében volt, 1,22 százalék, ebben a megyében 1916-an voksoltak.

A 2004-es EP-választáson reggel 7 óráig a választásra jogosultak 0,90 százaléka szavazott, 2009-ben 1,07 százaléka, 2014-ben pedig 0,96 százaléka.

Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 9 óra után lesznek elérhetőek az NVI honlapján.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez pl. egy teljesen felesleges adat, semmi értelme !!!
magyarbakancs
Ennek az Európai uniónak semmi értelme.
Fölég nem olyan mentalitással mint ami nekünk van.
Nyúld le hamar mert most van itt a pénz.
Te mint állampolgár meg lessel ,hogy mi van .
nevemnick
Kíváncsi lennék egy ukrajnai határátkelő mai/jelenlegi forgalmára, ja meg a narancsszínű miniszoknyákba öltözött készenléti zsarukra... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.