Az Oroszországból érkező mérnököknek lakásokat, a dolgozóknak munkásszállásokat alakítanak ki Kalocsán a Foktői úti egykori szovjet laktanyában. Az ügy kapcsán Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője arra emlékeztette lapunkat: az Orbán-kormány nagyvonalúan 10 ezer munkahely megteremtéséről beszélt a tervezett bővítés kapcsán, ez azonban nyilvánvaló túlzás volt, hiszen a beruházást előkészítő Teller-Lévai projekt hatástanulmányában az szerepelt, hogy legfeljebb 6-8 ezer munkahelyre lehet számítani, és azokra is csak az építkezés csúcsidőszakának néhány évében (a tanulmány az új atomerőmű hosszú távú munkahelybővítő hatását 1-2 ezerre becsülte).- Ha most 8 ezer orosz munkavállaló számára építenek szállást a helyszínen, az azt jelenti, hogy a Roszatom tervei szerint az erőművet döntően oroszok építik majd – jegyezte meg a politikus. A mostani közlemények alapján egyértelmű, hogy ebbe az alvállalkozói kör is beleértendő, hiszen a polgármester és a helyi térségfejlesztő állami cég...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ideiglenesen hazánkban dolgozó mérnökök öröklakást kapnak. Ezt már ismerjük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ideiglenesen hazánkban dolgozó mérnökök öröklakást kapnak. Ezt már ismerjük.
Nessy
@simmering73: megelőztél! :-)) Gondolom, nem minimálbérért, plusz a teljes ellátás.
Drága játék hülye gyerekeknek!
CsipkeRózsa
A Paks2 kezdetén azt is előnyként hozták fel, hogy munkahelyeket teremt, arról nem volt szó, hogy nem a magyarországi magyar embereknek. Nekik is lehetett volna lakást adni, teljes ellátással és simogatással.
Csizmás Kond
Ugye senki nem gondolta, hogy majd orosz segítség nélkül fog az felépülni...és nem volt ami kiderüljön mert ez nem is volt tagadva. Amúgy szerintem lesznek elegen magyarok is akik fognak dolgozni az építkezésnél.
Nessy
@CsipkeRózsa: Jó, de így az oroszok nem a spájzban, hanem Pakson lesznek! Kényelmesebb!
Eriksson
@Csizmás Kond: 15:05 Azt nem is említetted, hogy a vendégmunkások gazdasági fellendülést hoznak a térségnek. Megövelik a fogyasztást, a kereskedelmet, a szolgáltatóipart.
Tehát a helyi lakosok is profitálnak majd az orosz családok idetelepedéséből.
Rockxy
mér kell ezt beismerni?
az építi, aki ért hozzá.
painful
Gyűlölöm az oroszokat, az orosz mentalitást.
Mocskos geci oroszok, ha kell, harcolok ellenetek.

Igen, úgy, csúnyán.
painful
Undorodom az oroszoktól, az orosz nyelvtől - ha meghallom ezeket beszélni, rosszul vagyok.
Geci oroszok, egy nemzet megérdemli hogy kukába végezze - vágod, geci orosz ???!!!
Oroszországnak, és az orosz népnek SEMMI értelmük !!!

A csürhe...
Az oroszok a csürhe banda !!!
Semmi értelme a létezésüknek.
painful
Ha eltűnnének az oroszok a földről, jobb lenne a világ?
Igen.
lusta
Nagyon érdekes. Milliárdokat költöttek, költöttek? plakátkampányra a bevándorlók ellen, nem vehetik el a magyarok munkáját, meg ez, meg az. A sok egybites 300 forintos budiforradalmár meg szépen tapsikol hozzá. Ugyi Paksot az oroszok, a belgrádi vasutat a kis kínaiak, a tiszaújvárosi poliolt a törökök építik, közben hülyének nézik az országot.
painful
Gyűlölöm az oroszokat ősidőktől fogva - tiszta szívemből !!!
namihami
Ez a laktanya-átépítési és egyéb lakhatási költségek kit fognak terhelni?
Mert úgy alaphelyzetben a melós maga gondoskodik a lakhatásáról.
Erre nem ír ki egy választást a Fidesz?
emerencia
@namihami: "Az Oroszországból érkező mérnököknek lakásokat, a dolgozóknak munkásszállásokat alakítanak ki Kalocsán"
Emberi mivoltukban miért nem egyformák? A dolgozók ugyanúgy megérdemelnék, hogy lakásban lakjanak. Tipikus orosz mentalitás.

Sosem felejtem el azokat a magyar tűzoltókat, akik a kilencvenes évek elején egy nemzetközi csapatban nagy sikerrel oltották az olajkutakat magyar fejlesztésű gépeikkel. Ők csak azt kérték egy riportfilmben, hogy olyan körülményeket és ellátást kapjanak mint az amerikai kollégák. Miért van az, hogy a keleti melósember kevesebbet érdemel az emberi mivoltában? Szerintem, ha nem akarunk így élni, az európai mentalitásra kell szavaznunk, nem a putyin és o1g által üdvösnek tartott oroszra.
Eladott Ország
Ha pénztáros Lőrinc lesz a Roszatom helyi alvállalkozója öldöklő piaci versenyben, akkor hátradőlhetünk. Mert ő okosabb a Zuckenbergnél. Paks tesztüzem. Gépházzaj: a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3440/7158/original.jpg?w=600&h
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3441/1630/original.jpg?w=600&h
Legfeljebb Paks is kap majd egy szarkofágot. Mit érdekli azt a csutit, hiszen a széljárás neki kedvez. A szarkofághoz tengernyi beton kell és Mészáros megnyalja a szája szélét a gondolatra. Ha Pakson katasztrófa lesz, na bumm, legfeljebb a fideszes oligarchák mennek az offshore pénzeik után, aztán vesznek maguknak egy új országot.
Eladott Ország
Az szállíthat be, aki a Roszatom megfelelő minősítésével rendelkezik. Magyarországon pedig ilyen nincsen. Vagyishogy nem volt egészen addig, ameddig a mindenhez értő, mindenhol jelen lévő, a jóisten, Fortuna és Orbán Viktor óvó tenyerén ücsörgő felcsúti ezermester meg nem vette a nukleáris erőművekkel és vegyiparral foglalkozó cseh Královopolská Ria magyarországi leányvállalatának 51 százalékos többségi tulajdonát. És csodák csodájára ez a cég rendelkezik megfelelő minősítéssel. Azért ez nem semmi, hogy egy gázszerelő, disznótenyésztő, aranykoszorús mezőgazda, malmos, szállodás, halastavas, főteres, újságtulajdonos univerzális zseni hogy tudta már, mit kell megvenni. Egyszerűen képtelen hibázni. Az úgy lehetett, hogy ült Lölö a hokedlin, olyan negyven éves koráig. Vagy kicsit tovább. Tellett-múlott az élete, közben annyi történt vele, hogy időnként lecserélte a játszós kezeslábast, amiben a gázt szerelte. Egyszer hirtelen Lölö kirúgta maga alól a hokedlit, a homlokára csapott (ez most is tisztán látszik, mert kicsit be van neki horpadva a búrája) és azt mondta: hát hiszen én is zseni vagyok! És tényleg. Azóta csak úgy sugárzik, mint Paks2 fog, ha odaengedik ezt a reneszánsz gázszerelőt. Márpedig odaengedik és nagyjából mindenki más biztos lehet abban, hogy őt meg nem. Se Paks2-höz, se Paks1-hez. Ugyanis Paks1-nél Simicska Lajos sertepertélt nagy erőkkel, de amikor összeveszett a legokosabb Viktorral, akkor Lölö egyik cégecskéjét, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-t az MVM Paksi Atomerőmű minősítéssel ismerte el. És mit ad isten, ez a Lölö-cég át tudja venni a Simicska cégtől a munkákat, mert pont ért hozzá és pont kapott minősítést. Hogy mik vannak.De nyugi, mert mindezt mi fizetjük, mégpedig úgy, hogy ezer évig meg sem tudhatjuk, mit és miért fizetünk. Ja, nem. Nem csak mi fizetjük, hanem még az unokáink is.
Íme a magyar hasadóanyag: a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3441/1630/original.jpg?w=600&h
painful
gyűlölöm az oroszokat
Ha én lennék az amerikai elnök, porrá rombolnám a földig bombáznám őket.
semmi haszna az orosz népnek.
kártékony mihaszna fajta.
tök felesleges e létezésük
Fával ültetném be a helyüket - több értelme lenne.
papa.49
@görbetükör: Nagy vonalakban igazad van IGEN ÉPÜL !!!
kulabombaafityiszre
A fideszes csicskáknak minden jó.
Remélem pár orosz telibe rakja feleségüket,elvégre ők migráncsok lesznek.
Remélem az asszonyaik is elégedettek lesznek a kemény orosz bögyörőtől.
Borsodi
@kulabombaafityiszre: Régen is azok erőszakolták a nőket,nem a Németek.
painful
Ránk hozzátok a gyűlöletes oroszokat újra.
Ez gyalázat!
Ez felháborító!
Mocskos Fidesz!
Geci Orbán!
painful
Miért vonzódik a náci szélsőjobb - Orbán - az oroszokhoz?
Ez valami lélektani bullshit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.