Ötvennégyezer levélszavazat már visszaérkezett a Nemzeti Választási Irodához, ebből 43 ezernek az azonosító nyilatkozatát már ellenőrizték – közölte az NVI elnöke.

54 ezren levélben szavaztak

Pálffy Ilona felidézte: a sem Magyarországon, sem más uniós országban lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok levélben szavazhatnak az Európai Parlament magyar tagjainak választásán, ha május 2-áig felvetették magukat a névjegyzékbe, ezt összesen több mint 115 ezren tették meg.

Az NVI a héten kedden kezdte meg a levélszavazatok azonosító nyilatkozatainak ellenőrzését. A feldolgozás első lépéseként felbontják a külső, úgynevezett szállító borítékot, és az azonosító nyilatkozat tartalmát a levélben szavazók névjegyzéke alapján ellenőrzik, szükség esetén a polgárok személyi és lakcímadatait tartalmazó, illetve a magyar állampolgárságot igazoló okirat nyilvántartásában, valamint az állampolgársági ügyekben eljáró szerv megkeresése útján is.

Ha az azonosító nyilatkozaton feltüntetett adatok megegyeznek a levélben szavazók névjegyzékében, illetve nyilvántartásokban szereplő adatokkal, akkor a szavazatot tartalmazó borítékot – felbontás nélkül – félreteszik. Ezt ugyanis csak a szavazás lezárulta után, vasárnap este hét órától lehet felnyitni.

Pálffy Ilona elmondta: az NVI-hez vasárnap reggelig 54 005 levélszavazat érkezett vissza, ebből 40 395-öt külképviseleteken adtak le, 13 610-et pedig közvetlenül juttattak vissza az NVI-hez. Az NVI 43 049 azonosító nyilatkozatot már ellenőrzött, ebből 39 196 volt érvényes, 3853 pedig érvénytelen. A legtipikusabb érvénytelenségi ok az, hogy az azonosító nyilatkozat hiányzott vagy nem volt teljeskörűen kitöltve, illetve nem volt aláírva.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Mindig hányingerem van ettôl a féreg ku-tól, ha meglátom. Persze Viktorék egy kategória, de azok az emberek, akik egy személyben eladták az országot, mint Polt vagy ez a ribanc...
painful
Fideszes gecik, azt sem hiszem el, amit kérdeztek.

Én már csak arra várok, hogy kirobbanjon a forradalom, és ledaráljon többek közt titeket is.
Tetszettek volna forradalmat csinálni - ami késik, nem múlik.
Én Orbánt vadászom le. Csak érte megyek, és mindenkit kiiktatok, aki az utamba ál l- igen, téged is bérenc zsoldos hulladék.A kurva anyád, te geci !!!
painful
Én nem szoktam verekedni (tök felesleges), én csak eliminálok célzottan, csúnyán.
Írnám, hogy tanult képesség, de ez nem igaz - ez velem született képesség.
A filmekben a sok verekedés hülyeség.
Tök felesleges és fárasztó.
Pár célzott ütés (kés előny) és vége.
Az elejtett pisztoly is hülyeség.
Senki nem ejti el a pisztolyát (ez is hülyeség), amíg ki nem ürül a tár.
És bizony minden lövés célzott mielőtt kiürül a tár (jobb, könnyebb bocsánatot kérni, mint engedélyt)

Az FBI-ba nem kerülhetsz be csak úgy.

Jövőre megint megyek Amerikába.
Próbálok megint nem amerikaiul kinézni, alvégre nem vagyok valami amerikai.
minden a második szerelmem miatt van.
Az első szerelmem miatt is elkövettem sok faszságot, de a második szerelmem mindent visz.(a második szerelmem az első szerelmem húga - nem tudom miért érzem azt, hogy ez mindent megmagyaráz)
.
painful
Férfiasak.
Nőiesek.
Szépek.
Óntörvényűek.
Másak. még a másoknál is másabbak.
Én is kemény vagyok, de még az én keménységem is kevés nekik.
De nem vesztettem el őket.
Bemásztam a fejükben, és nap, mint nap formálódnak.
Ha majd megértik végre, hogy nem a test számít, hanem a lélek, akkor újra fogunk beszélgetni - Mindenről.
Ők azt hiszik, hogy élnek, hogy szabadok, én meg nem szólok nekik, hogy mégsem.
Women...
Nessy
És tessen mondani hány száz ukrán érkezett buszon szavazni a határon túlról, bár itt is van bejelentett címe a libalegelő helyrajzi számán. Remélem, tolmácsot hoztak, mint a kisvárdai kórházba!
kereső
Azonositó nyilatkozat hiányosan volt kitöltve: nem tudta az anyja nevét? Nem irta alá? A holtak már nem irnak alá.De azért remélhetőleg majd elfogadják ezt is, mint 2018-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.