Történelminek nevezte a magyar európai parlamenti (EP) választást Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatorna választási műsorában.

Friss becslés az EP-választás után: ezek a pártok ugorhatták meg a bejutási küszöböt
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Az idei magyarországi EP-választás rekord magas részvétellel zajlott le. Az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán vasárnap 18.30 óráig a szavazásra jogosultak 41,74 százaléka adta le voksát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Mráz Ágoston Sámuel elmondta, a nap folyamán készítettek egy telefonos közvélemény-kutatást. Ennek eredményeit 7 órakor, a szavazás végével közölték.

A Nézőpont a Fidesz-KDNP eredményét a 2009-es csúcs közelében, 56 százalékon mérte.

Az MSZP és Demokratikus Koalíció küzdelmét nem tudták eldönteni, mindkét párt 10-10 százalékos a kutatás szerint. A Jobbik az előző EP-választáshoz képest rosszabbul szerepelt, 9 százalékot érhetett el. A kutatásból az is kiderült, hogy a Momentum 7 százalékos eredményt érhetett el, míg az LMP – 4 százalékkal – várhatóan nem került be az EP-be – közölte Mráz Ágoston Sámuel.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Felmerülhet a kérdés az EP választás során is, hogy a FIDESZ miért hurcolja magával az EU vásott kölkét, aki a FATERJÁHOZ hasonló "hadicselekkel" veri át a BENNSZÜLÖTTEKTŐL kezdve (már akit lehet), mivel a TÁJÉKOZATLAN állampolgárok, és a VÁMSZEDŐI tartják fenn azt a HATALMÁT, amelyet túltolt oly annyira, hogy "nemisminiszterelnök", csak egy GÁTLÁSTALAN .. k a l ó z !
.
Észrevezetnék, hogy az ÉRTELMESEKET a soraikból úgy vágja ki a Fidesz sorai közül, mint a MACSKÁT!
.
Nem csak a Fidesz, az ország szégyene is, hogy CSAK ENNYIRE FUTOTTA!
kereső
Ez nem becslés, ez a végeredmény-ha törik,ha szakad.Az EP-ben nincs ennek jelentősége, viszont belpolitikailag orbán ki fogja aknázni a véksőkig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.