A Demokratikus Koalíció elnöke nem akarja felbontani az önkormányzati választásra kötött ellenzéki megegyezéseket.

Gyurcsány döbbenetes bejelentést tett, miután a DK lett a legerősebb ellenzéki párt

Gyurcsány Ferenc az európai parlamenti (EP-) választás eredményét értékelő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az eddig megkötött megállapodásokhoz lehetőség szerint tartani kell magukat.

A DK elnöke azt mondta, az ellenzék számára a választás legfontosabb tanulsága, hogy átfogó együttműködéssel szinte az összes budapesti kerületet és sok vidéki várost

"ki lehet szabadítani a Fidesz karmaiból".

A nyugodt ellenzéki felkészülés vezet sikerre, ez fontosabb, mint az, hogy bármelyik párt egy-vagy két hellyel többet szerezzen egy önkormányzatban – jelentette ki.

A politikust kérdezték arról, hogy továbbra is támogatják-e a párbeszédes Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét. Azt válaszolta, hogy a zuglói polgármester mögött négy párt, a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd áll, amelyek erről írásos megállapodást is kötöttek. Nincs ok arra, hogy bármelyikük is "elbizonytalanodjon (.) Karácsony Gergely támogatásában" – jelentette ki.

A vasárnapi EP-választást értékelő pártelnök azt mondta, hogy Orbán Viktor vereséget szenvedett, hiszen meg akarta változtatni az európai politikát, de ez a kísérlete elbukott. Az EP-t olyan frakciók fogják meghatározni, amelyek egy erősebb, együttműködő szövetséggé akarják tenni Európát – emelte ki.

Gyurcsány Ferenc érdektelennek nevezte, hogy a Fidesz hány mandátumot szerzett. Az a kérdés, hogy az Európai Parlamentben kinek lesznek szövetségesei és ezek a szövetségesek hányan vannak – magyarázta kijelentését. Ennek alapján a magyar kormánypárt a vesztesek közé fog kerülni, ezzel a politikával ugyanis nincs helye a néppárti frakcióban, ezért a képviselői vagy valamelyik nacionalista, szélsőjobboldali frakcióba ülnek be, vagy függetlenek lesznek. Csökkenni fog Orbán Viktor érdekérvényesítő képessége, nehezebben tudja majd képviselni az ország érdekeit – hangsúlyozta.

Saját szereplésüket elemezve bátor és helyes döntésnek nevezte, hogy a listavezetésre Dobrev Klárát kérték fel. Ő olyan emberek érdeklődését is felkeltette a DK iránt, akik korábban nem feltétlenül gondolták, hogy erre a párta fognak szavazni – mondta.

Végül úgy fogalmazott, hogy a DK kampányában egyetlen pillanatnyi megingás, jelentősebb tévedés és hiba sem volt. Tudták, hogy ez egy mozgósítási kampány lesz, a mozgósítási versenyt pedig a DK és a Momentum nyerte meg – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenctől megkérdezték, hogy a választási eredmény alapján ő vált-e az ellenzék vezetőjévé. Azt felelte, nem gondolná, hogy az ellenzéki pártok kívülről érkező vezetőt várnának

A pártelnököt kérdezték arról is, hogy 2014-ben még egy egységes demokrata párt létrehozását javasolta. Azt felelte, nem szabad azokat az eszközöket használni, amelyekkel Orbán Viktor korábban egységesítette a jobboldalt. Erővel nem lehet semmire menni, türelemmel, alázattal, bölcsességgel lehet együttműködésre hívni a többieket – közölte. Azt nehéz megjósolni, hogy ez milyen szoros jogi formát ér el egy ponton, "de együttműködésre vagyunk ítélve, ez teljesen nyilvánvaló" – tette hozzá.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@verőce21: A megszokott gennyes módszerekkel menni fog talán. Amíg találnak olyan agyatlanokat mint te is :) Ha már egyedül leszel fideszes, akkor is nyerni a fog a csalásokkal, és te leszel a többségük, lúzer.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Jó elgondolás, addig amíg ott is gennyesre nem nyeri magát a Fidesz-KDNP!
papa.49
Miért kéne most mindent felrúgni a partnerség a megbízhatóságon alapul, nem az elért szavazatok számán !!!
Aki Én
@verőce21: A megszokott gennyes módszerekkel menni fog talán. Amíg találnak olyan agyatlanokat mint te is :) Ha már egyedül leszel fideszes, akkor is nyerni a fog a csalásokkal, és te leszel a többségük, lúzer.
SystemError
@verőce21: Gennyesre az jó kifejezés volt..:) Ez valóban jellemző mindenre, amire hozzá értek, hogy utána gennyes lesz az is..
tudode
Na ne kofa szintrű ufóKÁK, cinkosKÁK, nem az a férfi aki adja, az a ffi aki állja!
Yoda69
Most mi a dobbenetes ebben? Az hogy Gyurcsany nem akarja felbontani az egyeszseget? Szerintem ez a helyes es normalis.
qkhh
Ez történt tegnap zuglóban
XIV. kerület (93,33 százalék):
FIDESZ-KDNP 37,65 százalék - 17 344 szavazat
DK 19,98 százalék - 9205 szavazat
MOMENTUM 18,67 százalék - 8599 szavazat
MSZP-PÁRBESZÉD 11,11 százalék - 5120 szavazat
MKKP 4,38 százalék - 2019 szavazat
LMP 3,04 százalék - 1399 szavazat
JOBBIK 2,61 százalék - 1204 szavazat
MI HAZÁNK 2,24 százalék - 1030 szavazat
MUNKÁSPÁRT 0,32 százalék - 147 szavazat
szegfue
@qkhh: És? Ezzel most mit akartál mondani? Hiszen akit egyáltalán érdekelt a szavazás, azok már pontosan tudják... Esetleg valami saját "különbejáratu" véleményed lenne, azt szivesen elolvasom...
Eladott Ország
Ahol ez megtörténik, ott a fidesznek komoly félnivalója van. Ha mindenhol megtörténik, akkor bukik a genya. Csak megérnénk! Helyes meglátás. A fidesz-kdnp országdúlásának megszüntetését, hatalmuk felszámolását az önkormányzatok visszaszerzésével lehet/kell megkezdeni. uploads.disquscdn.com/images/da6274cc23e3c4038a7efbfb54374a95dd656409c2a7f62d95ac8e4ba48ada51.gif?w=600&h=400
papa.49
@CsipkeRózsa: A fütyisz számára az, hogy nem hagyta rögtön cserben az egyezségeket, ahogy azt a fütyisz tette volna !!!
simmering73
Hahó! A döbbenetes részt kifelejtettétek belőle.
csak úgy....
A döbbenetes hír majd az lesz,mikor a fidess talál a Klárikának is egy titkos szeretöt és napi 24 órában azt fossa a fidess média,ezek mindenre képesek...
papa.49
@csak úgy...: Ismerve a fütyiszt ez se lehetetlen ...
csak úgy....
@csak úgy...: ha politikailag,érvekkel képtelenek valakit vagy valakiket eltaposni,akkor azt lábbal csinálják ...
Nessy
Könyörgöm, mitől kellene "megdöbbennem"? Eddig is összefogás párti volt. Persze a fidesz közpénzből majd megvásárolja a szegényeket, meg papíron ideköltöztet ukránokat, románokat stb. Már csak a marslakók hiányoznak, de az űrkutatási biztos hölgy 2022-ig azt is megoldja!
kereső
Ó ez csak azért "döbbenet", mert mráz már tegnap este, meg ma reggel is azzal etette a jónépet, hogy "Gyurcsány mindjárt bejelnti, hogy ő az ellenzék vezére". Döbbenet, hogy ezek honnan a pichából tudnak mindent ilyen jól. Hacsak az nem a helyzet, hogy nem is ismerik Gyurcsányt, csak az orbáni/semmijen/navracsics hazugságokat-és azt fogadják el igaznak.Mint olyan sokan. Még a végén kiderül, hogy a Gyurcsány nem is a "patás"??
Commenter
@kereső: Gyurcsány Ferenc a semmiből állt talpra és teremtette meg a DK-t miután saját pártja az őszödi beszéd után kihátrált mögüle és ezzel meg is buktatta. A fidesz folyamatosan karaktergyilkolta, még emlékszem hogy azért is bocsánatot kellett kérnie a parlamentben mert az Apró-Dobrev család rokona lett. Érdekes orbán apósának besúgó múltját sosem firtatták. Gyurcsány a tavalyi parlamenti választásokon is hitt abban hogy orbán csak együttes ellenzéki összefogással buktatható meg. Talán bele se gondolt akkor még a rendszerszintű csalásba, ma már ez biztosan nem így van. És mégis, mindezek ellenére hisz az ellenzékben. Pedig meggyengült az MSZP-PB, a Momentumról majd az EP-ben fog kiderülni igazán honnan is fúj a szél. A Jobbik és az LMP saját magát végezte ki, nem kevés fideszes segítséggel. Tulajdonképpen Márki Zay Péter győzelme óta a a "hirtelen" megfordult" országos eredmények kapcsán tudjuk hogy amíg a rendszerszintű csalás működik köszönhetően a Pálffy Ilonáknak, Patyi Andrásoknak és az orosz meg a határon túli háttérnek addig orbánt gigászi küzdelem lesz összefogva, demokratikus vagy bármilyen módon legyőzni.
Nessy
lehet, hogy fideszéknél "megdöbbennek", ha valaki nem másítja meg hetenként a szavát!
csak úgy....
@Commenter: gyurcsány, ugyan úgy nem való a politikába mint orbán ! a függetlenített KISZ titkár agyukkal a XXI. sz.ban? ,max. falusi pógármester.
Commenter
@csak úgy...: való vagy sem, mégis ott van, ahogy Macron mondta. Nem vonnék közöttük párhuzamot. orbán agya már a kiszben is attól függött hogy képes volt magát kívülről szemlélni jelentsen ez szerinte bármit is. orbán be fog ülni a szélsőségesek közé. A semmibe vett DK beelőzte az egykori pártot az MSZP-t és a Fideszből kinőtt Jobbikot is. orbán már nem kell hogy polgármester legyen övé az egész felcsút. Akár ki is zavarhatná Gyurcsányt Kötcséről is, de van olyan kegyes hogy nem teszi...vigyázat a századokkal, mert orbán a xxi és a xxii századra is tervez a programjával...
Commenter
@csak úgy...: ez egy érdekes meglátás...
F_Viktor
@szegfue: Írod:
"És? Ezzel most mit akartál mondani?"

Ezzel @qkhh: azt akarta mondani, hogy Zuglóban is verhető a fityesz, a DK-Momentum kettős rájuk vert.
Desischado
Nincs ebben semi döbbenet, Gyurcsány állja a szavát, szemben a csutival! De ha az önkormányzati választáson meg tudják verni a fideszt, - amit nagyon remélek, - akkor ennek óriási jelentősége lesz lélektanilag, az emberek rájönnek, hogy a fidesz igenis legyőzhető. És innentől végre, bár már most is, - megindul a fidesz a lejtőn!
csak úgy....
@Commenter: nekem 8, - ha Nektek jó ,ez a kettö örökösen egymás ellen küzdö néhai függetlenített fura alak...
verőce21
Tulajdonképpen szerencsésen alakult fidesz számára az ellenzéki tömb. Kiugró sikert ért el közöttük a DK, így az ellenzéki oldalról csak Ferenc testvér lesz az ellenfél. Az ellenzéki oldalról is, kormánypárti oldalról is közutálatnak örvendő Fletó. Nem is rossz konstelláció, mert az ellenzék is Gyurcsány ellen fog kampányolni.
Sámannus
Most a pohos rájöhet, hogy ki fújja a passzátszelet. Remélem Szibériában akar a családdal nyaralni, ott legalább még nagyon kevés szaros pelenkát dobáltak szét a zemberek.
Rockxy
aza szerencséje a fletónak, hogy a kígyók nem ismerik a prímszámokat.
azigaz, hogy őse nagyon.
Dr plágium
@verőce21: Tudod a gennyes kelés előbb utóbb kifakad és akkor lehet szaladni a nem létező orvosokhoz...
Aki Én
@verőce21: Tulajdonképpen igen. Nem kedvelem Gyurcsányt, habár kevésbé ártalmas mint orbán. Viszont az egyetlen (ez nem igaz, nem az egyetlen), akitől össze-vissza szarja magát a nemzeti beteg. A találkozásuk óta nem is mer kiállni nyilvános vitára, valós kérdések elé.
Commenter
@csak úgy...: azért ezt ne mondd. Széthúzásban nagyon jó mindenki. Össsze tartásban kevésbé- és talán már sokaknak ezért 8. Meg se próbálták megbecsülni hogy mekkora is volt azoknak a száma akiknek már 8- azaz a passzív szavazóké.
tulipan
Gratulálok, nagyon körrekt! A narancsos mocskok, mindaddig "gennyesre nyerik" magukat amíg a kifosztott NÉP PÉNZÉT LOPHATJÁK, CSALHATJÁK!!!
Kookas
@csak úgy...: csak emberi erő források egy szóval gecik.
Eriksson
Dobrev nyert egy nagyot a mi Ferinknek. De ez nem jelent semmit a jövőre nézve.
Eladott Ország
@Pegero: május 29, 14:54; Lehet menni a dolgodra, az orbánjugenddel karének órára, gyakorolni a "A párttal, a néppel egy az utunk," csapás a múltból kezdetű nótát. Nem az a baj, hogy ezek régebben kommunisták és KISZ esek voltak nem, a fenét érdekelné. Azt látom bajnak hogy ezek a selejtje, legalja. A régiek sem voltak okosak, de ezek mindent alulmúlnak csak a rablási ösztönük, az az a régi, de már "ejróban"! A verkli-jellegű gépzene a vurstli már nem bélással működik, hanem "ejró" milliókkal.
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA&feature=youtu.be
tulipan
@Pegero: Te narancsos hantaboy! A MINŐSÍTETLEN, BUTA hantaboy sajtóból szerzed az értesüléseidet mint mindig! Köze nincs a valósághoz, amiről itt csacsogsz nekünk, mert ostoba vagy!!! Ezt kizárólag a Ti narancsos, lakájközönségetek veszi be!
uploads.disquscdn.com/images/509fa15da6cdb73453497aa05bfa461b0916092315bb5bb944aee57962f2447a.jpg?w=600&h=401
tulipan
@Pegero: Ejnye-bejnye! Te szerencsétlen, agyatlan narancsos hantaboy! A MINŐSÍTETLEN, BUTA hantaboy sajtóból szerzed az értesüléseidet mint mindig! Köze nincs a valósághoz, amiről itt fecserészel nekünk, mert ostoba vagy!!! Ezt kizárólag a Ti narancsos, lakájközönségetek veszi be!
uploads.disquscdn.com/images/509fa15d...
tulipan
@Mirabilis: Az újságírói hülyeség! Nem gondolod???
tulipan
@Pegero: Neked ostoba narancsos hantaboy, mekkora, BOLDOGSÁG, az ilyesmi!! Nekem, mi közöm hozzá?? Hahahaha :)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.