A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson a magyarok világosan kimondták: Brüsszelben változást szeretnének – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben.

Orbán a parlamentben magyarázta a bizonyítványát

A magyarok kimondták, olyan európai vezetőket akarnak látni, akik nem szervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást, olyan vezetőket szeretnének az európai intézmények élén, akik tisztelik az európai nemzeteket, és meg akarják védeni a keresztény kultúrát. A magyarok olyan vezetőket akarnak, akiknek mindig az európai emberek érdekei az elsők – mondta az EP-választást értékelve a kormányfő.

Közölte, hogy Magyarország nevében tárgyalva csak ilyen vezetőket fog támogatni.

A Fidesz-KDNP választási eredményét kommentálva Orbán Viktor megismételte: a kormánypártok az EP-választáson rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak.

2004 óta ez volt a legmagasabb részvételű EP-választás – jelezte, úgy fogalmazva: a magyarok bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, "Európa a mi hazánk is".

Azt is mondta, úgy tekint a vasárnapi választásra, hogy a kormány az emberektől ismét erős felhatalmazást kapott.

"Megbíztak minket a magyar emberek azzal, hogy Brüsszelben a változást képviseljük. Munkát és feladatot kaptunk" – jelentette ki, azt ígérve, mindent megtesz, hogy az európai politikában eredményesen képviselje a magyar választók akaratát.

Úgy értékelt, hogy a magyarok ismét bizalmat szavaztak a Fidesz-KDNP-nek és a kormánynak az EP-választáson, nagyobb támogatást kaptak, mint egy éve. A magyar választók azt kérik, hogy az EP-képviselők a magyarok érdekeit képviseljék Brüsszelben, ne pedig Brüsszel érdekeit Magyarországon – hangsúlyozta.

A kormányfő közölte: a választás azt is világossá tette, a magyarok szerint érdemes folytatni az elkezdett munkát.

Az országgyűlési választás óta eltelt egy évben a magyar gazdaság eredményei tovább javultak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít, az első negyedévben a nemzeti össztermék 5,2 százalékkal bővült – ismertette, jelezve, hogy az első negyedéves eredmények másfél évtizede nem látott bővülési ütemet mutatnak.

Orbán Viktor kiemelte, az első negyedéves adatok alapján a magyar gazdaság növekedett legerőteljesebben az Európai Unióban, "hazánk jelenleg a három legdinamikusabban fejlődő gazdaság Európában".

Eközben azonban az EU teljesítménye "már kevésbé rózsás", a régi tagállamok növekedése lassul – mutatott rá a miniszterelnök. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság eredményeit meg kell védeni, és minden évben meg is kell haladni az európai növekedést. Reális célnak nevezte az EU átlagát 2 százalékponttal meghaladó bővülés elérését.

Ennek megvalósítása érdekében rövidesen gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a Ház elé – közölte.

A miniszterelnök végül arról beszélt, hogy az EP-választás eredménye azt is megmutatta: a magyarok támogatják a kormány családpolitikai kezdeményezését. "A magyar emberek számára a gyermek az első" – hangoztatta –, ezért hirdette meg a kormány a családvédelmi akciótervet. Három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet teremtenek, amelyből az idei év végéig 10 ezer meg is valósul. Július 1-jétől elérhető a gyermeket vállaló fiatal házasok 10 millió forintos életkezdési támogatása, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, továbbá a csok, valamint a jelzáloghitel-elengedés bővítése. 2020. január 1-jétől pedig bevezetik a nagyszülői gyedet és a legalább négygyermekes édesanyák szja-mentességét – ismertette az akcióterv elemeit.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A 600, 800 Ft krumpli, meg az 1000, 1400 Ft cseresznye pont ezt mutatja ezt a HATALMAS FEJLŐDÉST A SZAKADÉK FELÉ !!!
A 420 Ft üzemanyagról már nem is szólva !!!
Jancsibohóc vagy csutitetű hiába fényezed magad !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Meg kéne mán emelni a dózist! Graz visszavár, reméljük örökre! uploads.disquscdn.com/images/2d09688d588bb6a9a2e0def10d91d4a89d80fa9058e711ca916e4ffbd7bcee4f.jpg?w=600&h=453
Hányinger a faszi. Magyarország történetének egyik legnagyobb nemzetvesztője. uploads.disquscdn.com/images/2e51142e67b83cff15f7abc07baad77c21fae9842dc2a2533847dc736561ea76.jpg?w=600&h=401
A nagy harcos, szar lehet ott középen egyedül amikor "liberális világmaffia" bekerít. Ez a kép iszonyú beszédes. Látszik hogy fingja nincs a skizofrén dagadtnak hogy mi tévő legyen. Az is jól látszik hogy a beszélgető csoportok a tartásukkal, testbeszédükkel egyértelművé tették a számára hogy ide te márpedig ne gyere,nem kérünk belőled.
Nessy
Drűga O.V. aztán a jó pénzért rá szavazó ukránokat, szerbeket is képviseli? Igaz, hogy azok nem uniós állampolgárok, de volt az a pénz, amiért ki levélben, ki busszal érkezve szavazott a fideszre! Most az itthon megvásárolt szavazatokat már nem is említve!
papa.49
@Eladott Ország: A második kép ,,a kisember magánya,, ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
De ezt csak saját magának köszönheti !!!
terlasz
Ne itthon pofázz, hanem az Unióban, ahol már egy fityinget sem ér a szavad!
tulipan
Remek, csüngő hasú Dagadék! Ez esetben legalább, a többi értelmes embert, nem zaklatod a hülyeségeiddel!
evacica
Viktor! számolni igazán már megtanulhatnál! Az 1millió7ezer nem Magyarország! Pláne a határon túli megvásárolt szavazatokat is beleszámítjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.