A fővárosban mától folytatódnak az ellenzéki tárgyalások, csakhogy az EP-választás után minden szereplő egészen máshogy ül a lovon, vagy éppen alatta.

Egy nappal a választás után a Momentum már be is nyújtotta a számlát

A vasárnap esti szerénykedés után elég határozottan ébredt a Momentum hétfő reggel: az egyik meghatározó, de neve elhallgatását kérő politikusuk a hvg.hu-nak azt mondta, szeretnénk érdemi és arányos képviseletet a polgármester-jelölteknél és a képviselői helyekben is.

A korábbi, még április elején bejelentett megállapodással a Momentumnak 5 kerület jutott, vagyis ennyi kerületben ők nevezhették volna meg az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltjét.

Vasárnap este már mondogatták elnökségi tagok, hogy így visszagondolva hiba volt a budapesti megállapodás, ennek ellenére nem akarják felrúgni, de nyitottak az újratárgyalásra. Ehhez képest hétfőn már arról beszéltek, arányos képviseletet akarnak.

Egy meghatározó szocialista politikus viszont azt mondta, az aláírt megállapodást nem nyitják újra, ha pedig a Momentum ezt követeli, akkor az a jövőre nézve bizalmi válságot okoz.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Fiuk-lányok NEM!! kéne! Eddig olyan jól csináltátok-ne essetek az mszp hibájába- nem kénne itt diktálni senkinek sem, hanem egyenrangú partnerekként megtalálni közösen a legalkalmasabb jelölteket- mondjuk, az se lenne hátrány, ha ismernék is emberek a helyben indulókat. És minden párt, aki nem igy gondolkodik, az nagyon el van tévedve- ez az EP választás most megmutatta igazán- a választó! büntet ezen az oldalon- mert gondolkodik- büntette 2014-2018 ért az lmp-t, 2018-ért a jobbikot, 2014-2018 ért az mszpt- és kettős állampolgárok szavazatiért/ a bocsánat kérésért/, és azért mert párt politikai célok miatt egymással hadakoztok, holott nem ellenfelei kéne legyetek MOST!! egymásnak, hanem szövetségesei az ország érdekében.Szóval gondolkodjatok egy kicsit- mert a választó, a gondolkodni képes nem dijjazza ezt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Tuggyuk milyen vagytok..., hát ilyen szarfaszok, kivétel nélkül. Az egyik erősnek, a másik nagynak, a harmadik okosnak stb. képzeli magát, ezért nincs és soha nem is lesz ellenzéki összefogás. Menjetek a francba mindannyian. Kis momentumosok, ez most siker volt, de ettől azért több kell és folyamatosan ott kell lenni, nemcsak néha egyet villantani mint a vaku.
kereső
Fiuk-lányok NEM!! kéne! Eddig olyan jól csináltátok-ne essetek az mszp hibájába- nem kénne itt diktálni senkinek sem, hanem egyenrangú partnerekként megtalálni közösen a legalkalmasabb jelölteket- mondjuk, az se lenne hátrány, ha ismernék is emberek a helyben indulókat. És minden párt, aki nem igy gondolkodik, az nagyon el van tévedve- ez az EP választás most megmutatta igazán- a választó! büntet ezen az oldalon- mert gondolkodik- büntette 2014-2018 ért az lmp-t, 2018-ért a jobbikot, 2014-2018 ért az mszpt- és kettős állampolgárok szavazatiért/ a bocsánat kérésért/, és azért mert párt politikai célok miatt egymással hadakoztok, holott nem ellenfelei kéne legyetek MOST!! egymásnak, hanem szövetségesei az ország érdekében.Szóval gondolkodjatok egy kicsit- mert a választó, a gondolkodni képes nem dijjazza ezt.
Klubtag
@kereső:...mert a potenciális magyar választók jelentős részének (közép- és hoszzútávon) van értékrendje, vannak prioritásai, van fogalma a tisztességről, becsületről - még ha lusta is esetenként.
A nyilvánvaló csalókat, gazembereket, hazug tolvajokat csak olyan esetben támogatnak felvállaltan, amennyiben az vagy megéri nekik, vagy maguk is hasonló elvek szerint élnek, esetleg (és ezt tartom a legnagyobb aljasságnak) kiszolgáltatott helyzetüket, vagy tájékozatlanságukat kihasználva erre kényszerítik őket.
dr. prédikátor
@Shikari: Nocak !!! előbujtál kis cerkóf patkány???
kereső
@Klubtag: azt látom a legnagyobb problémának, hogy a pártok kivétel nélkül!, nem figyelnek kellő képpen ezekre a potenciális választókra- jelen vannak a közösségi oldalakon, de nem iagzán "beszélgetnek" az oldalt látogatókkal. A dk ezzel szakitott az EP választás előtt- Gyurcsány messengeren/instán beszélget, DK meg élő beszélgetést kezdeményezett az fb. oldalán- minden héten erre szánt naponta 1-1 órát. Igy tudják elérni a választót közvetlenül, média felület hiján. Követendő példa szerintem,mert képtelenség az ország legkissebb zugába is eljuttatni másképp az üzenetet.
Aki Én
@Shikari: Egész pontosan mi a bajod a momentummal?
Nekem az, hogy a fiatal orbánra emlékeztet.
kereső
@kereső: @Klubtag: még ennyit az előbbihez- "megdöbbentő" ,de igaz, hogy a most dk-ra szavazók 9%-a 18-24 év közötti fiatal volt.És ez a kommunikációs váltásnak is köszönhető- lehet,hogy Gyurcsány "ripacskodik",amikor szelfizik a fiatalokkal, de közben szóba is áll velük, elmegy hozzájuk-és válaszol a kérdéseikre.Nem elég kiállni sajtótájékozatót tartani, hogy igen szolidárisak vagyunk a diákokkal, mert a csúnya orbán tönkre tette az oktatást- oda kell mennei/ presze ez lehet képletes is közösségi oldalak segitségével/-és közelből megismerni a problémáikat,és megtalálni rá a megfelelő válaszokat. Na ez már munka!!!, amit szeretnének megspórolni.
papa.49
Hátrább az agyarakkal gyerekek, túl hamar kiderült miért is sikerült nektek ez, ti vagytok a következő csapat amelyik az ellenzéket forgácsolja, de legyetek nyugodtak nektek is az lmp. sorsa fog jutni !!!
Klubtag
@kereső: ..."mert képtelenség az ország legkisebb zugába is eljuttatni másképp az üzenetet. "

Még így sem igen jutnak el, mert ezekben a zugokban van talán-talán Tv készülék. Az elérhető - a közmunkából megfizethető - csatornái a lezüllesztett közszolgálatisággal (alapcsomagban), internet meg aztán sehol. :o(((
kereső
@papa.49: Én nem azt szánnám nekik, ha észnél maradnak. Kimondottan örülök, hoggy két értelmes, fiatal, intelligens NŐ! megy az Ep-be a Momentumból. A harmadik DK! Ideje már, hogy a nők beleszóljanak, mert mint látható- ez a sok töketlen pöcs mit tett ezzel az országgal.
kereső
@Klubtag: nem tudom láttad-e a 444! videóját, de ott is volt EGY!! piros ruhás fiatal kislány, aki már kezdi érteni- kezd másképp gondolkodni, mint a 99,9%. Nem megy egyik napról a másikra- ezért sem kéne a monetumnak"rohanni/diktálni/, mert az idő nekik dolgozik. Nagyon nehéz a helyzet-és csak nehezebb lesz, de attól még ezt végig kell járni.
dr. prédikátor
@Shikari: Cupp cupp, cumigép !!Irány a szhopas!!! Kis buzi cerkóf patkány!!!
Klubtag
@kereső: Egyetértek. De azért még ott van "mellette", aki azt sem tudja, hogy a kormánypárton kívül van-e más választása. Aki sosem látott, pláne nem is evett mondjuk földiepret, honnan is tudná, hogy létezik és, hogy milyen finom is tud lenni...
Aki Én
@kereső: 08:42 Szerintem sokan gondolkodnak úgy mint a piros ruhás lány, de egyszerűen félnek.
Hari
Csak nehogy megint egyszer beigazolódjon a közmondás : sokat akar a szarka, de nem bírja a farka, avagy evés közben jön meg az étvágy. Márpedig a közmondás(ok) igazság ereje köztudott !
Nessy
Gyerekek! Egy alkalomból még ne vonjatok le irreális következtetést!
Azt akarjátok csinálni, mint az LMP tavaly, aki sikeresen biztosította fidesz győzelmét a fene nagy "önálló megmérettetésével"! Aztán megjelent a falon a szöveg: Mene, tekel, ufarzin!( Megszámláltattál híjával találtattál, és szétszaggattatol.)
Aki Én
@Klubtag: Azt gondolom, hogy akik a fideszre szavaznak, az úgynevezett fidesz-szimpatizánsok nagy része abszolút nincs képben, fogalma nincs kire szavaz valójában. Megkockáztatom, jó részük azt sem tudja ki a miniszterelnök. Max azt hallják állandóan, hogy fidesz. Személyesen beszéltem olyan közszférában dolgozó emberekkel, akik elmondták, hogy fel sem merül bennük, hogy másra szavazzanak, mert szerintük figyelik őket, nem mernek kockáztatni. Szóval valódi szimpatizánsuk, amolyan meggyőződéses fideszes nem sok lehet valójában. Arról nem beszélve, hogy látjuk, halljuk miket művelnek, vagyis IQ 30 felett nem lehet kétsége az embernek, hogy különböző módon csalnak is.
Azt is láthattuk most, hogy ilyen elképesztő, példátlan mozgósítással, közpénz milliárdokkal, média túlsúllyal mire képesek. Ez lenne a többség? ...hááát, nekem nem úgy tűnik.
Ezt ők tudják a legjobban, minden tettük ezt igazolja.
Aki Én
@Shikari: Nem nagyon értem, hogy nagymagyar kereszténydemokrataként, hogy beszélhetsz így egy demokratikusan, magyar emberek és családok által megválasztott pártról.
Klubtag
@Nessy: ...okosságot szóltál...reméljük nekik is van "sajtófigyelőjük", akik összegyűjtik a nekik szánt drukkolásból született biztató, vagy óvó gondolatokat...o:)
Klubtag
@Aki Én: ...ettől még 2010-től valószínűleg minimum 2022-ig ülnek az ország nyakán és rombolják nemzetközi renoméját, az emberek mentálhigiénés állapotát, a tisztességbe, becsületes munkába, tehetségbe, szorgalomba vetett hitet.
Aki Én
@Shikari: Majd meglátjuk. Ezt gondolták anno a nemzeti betegedről is, aztán csak ki nőtte magát a Soros által.
csak az öltönyét nem, abba még hízhat :)
Aki Én
@Shikari: ...jesszus ember, te még itt tartasz?
relatív
A galádság a sajtó munkásainak törekvése. Hiszen a választás eredményének megismerése utáni riportokban minden győztes beszélgetése során minduntalan a korábbi megegyezések felmondására való törekvést szajkózták/szajkózzák ( nem lehet észrevenni azt az igyekezetet, mely a regnáló érdekének tudatos, vagy véletlen kiszolgálására utal ) nagy hévvel.

Eddig mindkét párt részéről határozott ellenállás volt az újabb vita felmelegítését elutasították, és további megegyezésre törekedve foglaltak állást. Mindenki érdekében ez a továbbiakban IS így alakul !

Az országunkban kialakult állandó háborúskodás nem érdeke a demokratikus oldalnak ( a regnálóval ellentétben ) , így a továbbiakban IS egy megegyezéses közéletre törekednek, a sajtó munkások minden erőlködése ellenére IS !!!
Commenter
@kereső: ha megteszik és ők a "következő lmp" ugyanarra a sorsra jutnak majd.
Commenter
@papa.49: ezt írtam épp most. Eddig is kilógott a lóláb-minden párt amelyik a fideszből szakadt ki, ezidáig ezt és így tette ld. Jobbik lmp, és a széthullás lett a sorsuk, meg a szakadás.Miért kell felrúgni egy már megkötött megállapodást és ezzel a bizonytalansággal állandóan sarokba szorítani a másikat? Ezért IS gyenge az ellenzék mert nincs valódi összefogás csak pillanatokra aztán mindenki megy a maga feje, terve után...
desir62
Akit gorbán a keblére ölelt mind megfulladt? kisgazdák,miép, mdf,lmp, jobbik, kdmp, igaz ők nem is léteztek.
Aki Én
@desir62: A kádéenpöcsök még azért nem pusztultak ki, mert nincs támogatottságuk, így nincs mit veszteni.
Eriksson
Különös gondolat ez a Momentum részéről ez a követelőzés még gondolati szinten is, mivel egy szerződés onnantól érvényes, amikor aláírták. S ez a választás nem az önkormányzati választásokról szólt.
Most kíváncsivá tettek. Ha nem kaptak volna mandátumot az EP-be, akkor lemondtak volna mind az öt képviselői helyről, mert ők erre alkalmatlanok?
Meg egyébként is. Még kiderülhet,hogy aki sokat fog...
...még nem biztos, hogy alkalmas.
kakambuki
Hagyni kell őket még akkor is ha többen és többször beverik a fejüket közülük. A java úgyis állva marad és viszik majd a dolgaikat tovább.
namihami
Mi van gyerekek, kinyílt a csipa? Nehogy LMP legyen a vége. Azok is így kezdték...
Klubtag
@namihami: ...rossz felé fordították a mozsárágyújuk csövét...:o)
terlasz
Jogos igény lehet némi átrendeződés a kerületek elosztásánál, ugyanis jelenlegi megállapodás szerint az MSZP viszi Bp. nagyobbik részét. Most viszont bebizonyosodott, hogy az MSZP minden kerületben alul maradt. Csak a DK és a Momentum viszi a pálmát. Ha szocik korrektek lennének, akkor önként ajánlanának fel helyeket.
papa.49
@terlasz: Az mszp. meg a korrektség, ne viccelj már )))))))))))))))))))))))
Ha annyira biztosak a dolgukba, állítsanak saját jelöltet, és mérkőzzön meg a többi jelölttel, majd kiderül ki a ,,faszagyerek,, !!!
Yoda69
@Eriksson: Ezzel most egyetértek. Az aláírt szerződést be kell tartani vagy ugy jarnak mint az elempe. A választók előbb utóbb de megbuntetik a sunyi partokat
Eriksson
@terlasz: Az EP választás nem azonos az önkormányzati szavazással. Vannak jól bevált MSZP-s kerületek.
terlasz
@Eriksson: Ez így van, tartsák is meg a jó bevált kerületeket, de úgy tűnik, hogy az emberek szívesebben szavaznának egy olyan szövetségre, amiben kevesebb MSZP van.
terlasz
@papa.49: Teljesen igazad van, azért is használtam feltételes módot.
Eriksson
@terlasz: Azt úgyis a választók döntik el majd ősszel, hogy kell-e MSZP helyben, vagy se.
bencemacska
@terlasz: tegnap, 23:53
Az önkormányzati választás /szvsz/ nem szövetségekről szól, hanem elsősorban személyekről! Ott a pártok csak támogatóként szerepelnek a személyek mellett.
Ráadásul a munka a napi tevékenységekről, emberek "kiszolgálásáról" szól, kevésbé a jövőről. Ezért nem elsősorban a fiatalok, hanem a középkorúak terepe!
Desischado
Kiváncsian várom, mit fognak tenni. Ha felrúgják a megállapodást, semmivel sem különbek az lmp-nél, de mennek is akkor a levesbe. Több alázatot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.