A jelek szerint a gyilkosság minden mozzanatát pontosan kitervelte a három férfi, akiket A. Csaba megölésével gyanúsítanak.

Egy 47 éves férfit két üzletfele vette fel Újpesten, majd meg sem álltak vele Szent­endréig. Jól ismerték a terepet, a harmadik társuk már a megásott gödörnél várt rájuk. A gyanútlan A. Csaba az anyósülésen ült, a mögötte helyet foglaló férfi pedig egy váratlan pillanatban – már a helyszínen – egy bekészített dróttal fölé hajolt, és megfojtotta vele. Az áldozatnak esélye sem volt a túlélésre. Ezután H. Richárd, S. Bence és E. Krisztián elföldelte az áldozatot.

A támadók letartóztatását va­sárnap elrendelték, a Fővárosi Törvényszék pedig újabb részleteket közölt a feltételezett gyilkosokról. A legérdekesebb tény, hogy az emberölés után ketten visszatértek az elkövetés helyszínére. Erre azért volt lehetőségük, mert a gyilkosság után csak 17 nappal fogták el őket.

Ketten már a kihallgatásukkor mindent elismertek, harmadik társuk elmondása szerint nem tudta, hogy a barátai mire készülnek, de a holttest eltüntetésében már tevékenyen részt vett.

Kiderült, miért tér­tek vissza a hely­színre az új­pesti férfi gyil­ko­sai

A Bors által megkérdezett szak­értő szerint az ennyire eltervezett cselekmények esetében a lehető legkisebb kockázatot választják, ezért is dönthettek a fojtás mellett.

Bármilyen hihetetlen, de gya­kori, hogy az elkövetők visszatérnek a tett helyszínére. A sajtóban már korábban megjelent, hogy az ügyet már nem eltűnésként, hanem emberölésként kezelik. Nagyon logikus és valószínű, hogy megnézték, megtalálták-e már a nyomozók a holttestet

– magyarázta Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese.

A szentendrei gyanúsítottnak egyébként egy villanyszerelési cége van. A szentendrei címen a szomszédok azt mondták a Borsnak, hogy a rendőrök is érdeklődtek itt nemrég, de Richárd már több mint tíz éve elköltözött. A gyanúsítottak tettükért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(bors.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Sokkal többet kellene megtudnunk ahhoz, hogy véleményt tudjunk írni egyáltalán , hogy milyen sötét vagy világos volt az üzletelés ? ! Egy biztos , kölcsönt adni veszélyes dolog, de néha kapni is az ! Gondolom, hogy itt nem pár száz vagy pár ezer forintról volt szó ! -- Na De ! Azért gyilkolni és földbe ásni , se egyedül , se hárman nem kellene !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.