Jogvédő szervezetek márciusban fordultak az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, miután kiderült, hogy Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala blokkolja az LMBTQI témájú honlapok elérését számítógépes hálózatából.

Milliós büntetés a fővárosnak, mert blokkolták a meleg oldalakat

A Főpolgármesteri Hivatal legfőbb érve a panasz nyomán az volt, hogy a Hivatal munkatársainak ezen oldalak elérésére a munkájukhoz nincs szükség, írja a Háttér Társaság közleménye.

"Ez az érvelés azonban összeomlott, mikor a Hivatal által becsatolt dokumentumból kiderült, hogy számtalan a munkavégzéshez nem szükséges internetes oldal, így például szórakoztató videók és aukciós oldalak is elérhetőek a hivatali gépekről. Ráadásul a hátrányos megkülönböztetésnek kitett csoportok érdekérvényesítő szervezeteinek kiadványaira, sajtóanyagaira a Hivatal munkatársainak az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében igenis szükségük van" – fogalmaz a legnagyobb leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) embereket tömörítő civil szervezet közleménye.

Mivel más hátrányos helyzetű csoportokkal (például romákkal, nőkkel, fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó oldalak elérhetők voltak a Főpolgármesteri Hivatal munkatársainak), csak az LMBTQI témájú oldalakat, köztük a jogvédő szervezetek oldalait blokkolták, ezért a hatóság megállapította, hogy a főpolgármesteri hivatalnál szexuális irányultságon és nem identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetés történt.

Az EBH megfogalmazásában: “[A] tiltott kategóriák köre alapján az állapítható meg, hogy a meleg, leszbikus, biszexuális tartalmakat kifejezetten a nem munkahelyre való, káros, deviáns, akár jogellenes tartalmakkal összefüggő kategóriákkal tartja összetartozónak az eljárás alá vont (...). [A]z eljárás alá vont az ország fővárosának önkormányzataként a kérelmezők honlapjait, illetve magát a hangsúlyos meleg, leszbikus, biszexuális tartalmat a deviáns témákat tartalmazó kategóriákkal együtt tiltja, jelentős mértékben ráerősítve, mintegy jóváhagyva ezzel a már meglévő társadalmi előítéletet.”

Forrás: index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
A káros tartalmakat blokkolni szokták!Ez a meleg dolog meg különösen veszélyes a normális társadalom számára!! A másik dolog meg hogy azt blokkolnak egy köz intézményben amit ajstnak5 ott tényleg nincs szükség a buzàk reklámjára!!
rokker33
A káros tartalmakat blokkolni szokták!Ez a meleg dolog meg különösen veszélyes a normális társadalom számára!! A másik dolog meg hogy azt blokkolnak egy köz intézményben amit akarnak ott tényleg nincs szükség a buzàk reklámjára!!
Aki Én
@rokker66: Segítek, így talán mégtöbb emberhez eljut a véleményed.

A káros tartalmakat blokkolni szokták!Ez a meleg dolog meg különösen veszélyes a normális társadalom számára!! A másik dolog meg hogy azt blokkolnak egy köz intézményben amit akarnak ott tényleg nincs szükség a buzàk reklámjára!!
desir62
Micsoda dolog ez kérem, amikor a buzik kibasznak a melegekkel.
Mocsok O1G.
desir62
@rokker33: Rád sincs szükség TE NÁCI BUZI!
görbetükör
@rokker33: Rád pl. milyen káros hatással van? Hiszen te bármikor hozzáférhetsz ilyen oldalhoz, ha akarsz.
Talán látens homokos vagy?
Mert hetero nem lesz meleg ilyen oldaltól! Mint ahogy pornótól sem lesz senki sem prosit, sem strici!
namihami
@görbetükör: Ne kínlódj az ilyenekkel! Ezek azok, akik még mindig meg vannak arról győződve, hogy a homoszexualitás tüsszentéssel vagy érintéssel terjed. Ez a kategória akkor esik pofára, mikor véletlenül felbukkan a családjában vagy ismeretségében egy, addig "" normálisnak"" tartott meleg.
""Jééé, mostantól utálnom kell?""---hiszen buzi!?!?!? És még kezet is fogott vele. Lehet, hogy egy véletlen találkozás, érintés vagy csak ránézés már elég az ilyeneknek, hogy meleggé váljanak.
Nessy
@namihami: A hülyeség állampolgári jog, és élnek vele! nekem, csak egy halk kérdésem lenne hozzájuk. Azt állítják, hogy ha egy gyermeket egy meleg pár nevel, akkor ő is meleg lesz, mert azt látja.
Érdeklődöm, hogy az illetők a gyerekek előtt élnek házas életet? Esetleg elmesélik az előző éjszaka eseményeit?
desir62
@durbincs: "a Mackó-sajt elolvad a mejjükön" Mé vazze te má kipróbájtad a shikarival?
Dr plágium
Ha a hetero oldalakat is blokkolták akkor rendben van. Mert ne legyen kivétel. A munkahelyre pedig ne pornót nézni járjanak hanem dolgozni.
simmering73
Valakinek csak szüksége volt munkaidőben arra az oldalakra, ha kiderült a turpisság. Homokszem került a gépezetbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.