Másodpercek alatt kellett volna magukra kapniuk.

Dél-koreai külügy: a Dunán elsüllyedt hajó utasai nem viseltek mentőmellényt
Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet. MTI/Bruzák Noémi

A Magyarországon tartózkodó dél-koreai diplomaták arról értesítették Szöult, hogy a szerda este Budapesten elsüllyedt hajó utasai a baleset pillanatában nem viseltek mentőmellényt – írja a 24.hu.

A balesetben legkevesebb 7 ember meghalt, köztük egy 6 éves kislány. 21 főt még keresnek. A hajón 35 fő utazott, a kapitány és a matróz magyar, a többiek dél-koreai állampolgárok.

Orbán Viktor és Áder János már kifejezte részvétét az elhunytak családtagjai felé.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Ez borzalmas és tisztelet azoknak, akik erejüket megfeszítve próbálták a vészhelyzetbe kerülteket menteni és részvét pedig az áldozatoknak, azonban..." a hajó utasai a baleset pillanatában nem viseltek mentőmellényt"
MIÉRT IS! Gondolom, mert a magyar jogszabályok ezt nem írják elő (ez lesz valószínűleg a válasz), és persze az lesz a hibás, aki nem ismerte a törvényeket, miért tette ki magát ilyen kockázatnak.
Éljen a magyar turisztikai mentalitás a" főszakértő" asszony hathatós közreműködésével-
Itt a protokolláris részvétnyilvánítás vajmi kevés……
Emlékezzünk csak az Amerikában történt hajó-balesetre, mely magyar turistákat(diákokat) érintett és milyen botrányt kavart...innen kezdődhet a délkoreai-magyar jogi vita, mely a nemzetközi jog "vizeire" fog evezni...
Klubtag
A megszokottól eltérő körülmények - a szokásostól eltérő intézkedéseket igényelnek...és ez itt most valószínűleg elmaradt, de biztosat csak a szakemberek meghallgatása után tudhatunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.