Másodpercek alatt kellett volna magukra kapniuk.

Dél-koreai külügy: a Dunán elsüllyedt hajó utasai nem viseltek mentőmellényt
Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet. MTI/Bruzák Noémi

A Magyarországon tartózkodó dél-koreai diplomaták arról értesítették Szöult, hogy a szerda este Budapesten elsüllyedt hajó utasai a baleset pillanatában nem viseltek mentőmellényt – írja a 24.hu.

A balesetben legkevesebb 7 ember meghalt, köztük egy 6 éves kislány. 21 főt még keresnek. A hajón 35 fő utazott, a kapitány és a matróz magyar, a többiek dél-koreai állampolgárok.

Orbán Viktor és Áder János már kifejezte részvétét az elhunytak családtagjai felé.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Ez borzalmas és tisztelet azoknak, akik erejüket megfeszítve próbálták a vészhelyzetbe kerülteket menteni és részvét pedig az áldozatoknak, azonban..." a hajó utasai a baleset pillanatában nem viseltek mentőmellényt"
MIÉRT IS! Gondolom, mert a magyar jogszabályok ezt nem írják elő (ez lesz valószínűleg a válasz), és persze az lesz a hibás, aki nem ismerte a törvényeket, miért tette ki magát ilyen kockázatnak.
Éljen a magyar turisztikai mentalitás a" főszakértő" asszony hathatós közreműködésével-
Itt a protokolláris részvétnyilvánítás vajmi kevés……
Emlékezzünk csak az Amerikában történt hajó-balesetre, mely magyar turistákat(diákokat) érintett és milyen botrányt kavart...innen kezdődhet a délkoreai-magyar jogi vita, mely a nemzetközi jog "vizeire" fog evezni...
Szeparepa2
A dél-koreaiak tengeri nép, körben óceán veszi őket szinte teljesen körül. Termész6etzes hogy hajózási szokásaik, elvárásaik és előírásaik mások, szigorúbbak mint egy dunai kis sétahajóé. De azért gondolom ott is vannak kisebb folyók kisebb sétahajókkal, melyeken NEM KÖTELEZŐ A MELLÉNY!!! Nem lehet elvárni, egy pár órás kikapcsolódásra vágyó utazótól, hogy ezt végig mentőmellényben töltse, ez nem rafting ugyebár... sem nem kajak vagy hasonló lélekvesztő... Abszolút nem szokás a mellény osztás a beszálláskor és sokan fel is háborodnának, hiszen turisták szép ruhában kellemes időtöltésre vágytak, nem kalandtúrára ugyebár. Nem kérem, itt más volt a baj. Mégpedig az, hogy AZ IDŐJÁRÁST NEM VETTÉK FIGYELEMBE!! Erős szélben, szakadó esőben hullámzó és megáradt felgyorsult folyású folyóban MÉG MELLÉNNYEL SEM SZABAD KIVINNI TURISTÁKAT, főleg nagy hajó forgalomba, mert mint látható, hogy száguldoztak a hajók ugyebár (akik nagy része szintén szabálytalanul és gondatlanul futott ki), tény és való hogy amikor látszott hogy nehezen irányíthatóak a hajók az időjárási körülmények miatt, akkor már viszont preventíve nem ártott volna a mellényeket kiosztani, legalábbis annyira, hogy kéz mellett legyen, ha baj van uszkve 2 mp alatt fel lehessen venni...
Klubtag
A megszokottól eltérő körülmények - a szokásostól eltérő intézkedéseket igényelnek...és ez itt most valószínűleg elmaradt, de biztosat csak a szakemberek meghallgatása után tudhatunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. February 25., 17:24
Steven Spielberg támogatja lányát a pornózásban
Szórakozás - 2020. February 25., 17:08
Dér Heni bejelentette: "Bármikor jöhet a baba!”