Megállapította a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazásának eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

Összeszámolták a határon túli szavazatokat: ennyit kapott a Fidesz

A testület ülésén Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke ismertette: a Fidesz-KDNP 55 287 érvényes szavazatot kapott, a Momentum Mozgalom 553-at, a Mi Hazánk Mozgalom 365-öt, a Demokratikus Koalíció 343-at, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 336-ot, az MSZP-Párbeszéd 258-at, az LMP 208-at, a Jobbik 187-et, a Magyar Munkáspárt 71-et.

A május 26-ai európai parlamenti választáson a sem Magyarországon, sem más uniós országban lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben adhatták le szavazatukat, ha előtte felvetették magukat a levélben szavazók névjegyzékére. Az NVI nyilvántartása szerint 115 325 választópolgár szerepelt a levélben szavazók névjegyzékén.

Pálffy Ilona elmondta: az NVI-hez 63 762 szavazási irat érkezett vissza, ebből érvényes 57 777 volt, ami a beérkezett szavazási iratok 90,61 százaléka. A szavazási iratokban 166 érvénytelen szavazólap volt, így az érvényes levélszavazatok száma 57 608.

Az NVI előbb – a gyors eredménymegállapítás érdekében – beszkennelte a szavazatokat, majd kézzel is átszámlálták azokat. Az NVB ezt követően állapíthatta meg a levélben szavazás jogi – jogorvoslattal megtámadható – eredményét.

Az NVB a levélben szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv, a külképviseleti voksolás eredménye és a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek alapján – várhatóan a jövő héten – állapítja majd meg a választás eredményét.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
A határon belüli magyarokat pénzért eláruló senkik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Akkor bizonyára a bennszülött, lakcím nélküli fedél nélküliek is szavazhattak!
Csizmás Kond
@Horizont: Önkormányzati választáson magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgár nem szavazhat.
...és szerinted a nemzetíség az attól függ ki minek tartja magát ?
Peller Anikó
@Zoltán Pataki: "Minden szerbiai voks megvásárlása kb kétmillió forintba került a mi pénzünkből."

@Danirovics Szalma Szabolcs: "Száradjon le az összesnek a keze!"

@István Villányi: "Mindenki a saját országában szavazza meg a saját diktátorát száradjon le tövig mindegyik keze aki szavazott a mi diktátorunkra."
Eladott Ország
@durbincs: A dialektkus materializmus elve érvényesült: "megszüntetve, megőrizve", fuzionálva a kormányfelszopó Hír tv médiába, ahogy az egykori fideszes ifjúkommunisták tanulták. Azóta a párttagkönyvből már csak a tőke maradt.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.kepfeltoltes.eu%2Fimages%2F2019%2F03%2F808hirtvo.jpg&key=V5GoSHzYr5Re8SPFo1YJrA&w=600&h=358

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.