Megállapította a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazásának eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

Összeszámolták a határon túli szavazatokat: ennyit kapott a Fidesz

A testület ülésén Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke ismertette: a Fidesz-KDNP 55 287 érvényes szavazatot kapott, a Momentum Mozgalom 553-at, a Mi Hazánk Mozgalom 365-öt, a Demokratikus Koalíció 343-at, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 336-ot, az MSZP-Párbeszéd 258-at, az LMP 208-at, a Jobbik 187-et, a Magyar Munkáspárt 71-et.

A május 26-ai európai parlamenti választáson a sem Magyarországon, sem más uniós országban lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben adhatták le szavazatukat, ha előtte felvetették magukat a levélben szavazók névjegyzékére. Az NVI nyilvántartása szerint 115 325 választópolgár szerepelt a levélben szavazók névjegyzékén.

Pálffy Ilona elmondta: az NVI-hez 63 762 szavazási irat érkezett vissza, ebből érvényes 57 777 volt, ami a beérkezett szavazási iratok 90,61 százaléka. A szavazási iratokban 166 érvénytelen szavazólap volt, így az érvényes levélszavazatok száma 57 608.

Az NVI előbb – a gyors eredménymegállapítás érdekében – beszkennelte a szavazatokat, majd kézzel is átszámlálták azokat. Az NVB ezt követően állapíthatta meg a levélben szavazás jogi – jogorvoslattal megtámadható – eredményét.

Az NVB a levélben szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv, a külképviseleti voksolás eredménye és a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek alapján – várhatóan a jövő héten – állapítja majd meg a választás eredményét.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
A határon belüli magyarokat pénzért eláruló senkik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ezek elvben az EU-ban nem rendelkeznek lakcímmel!!! =))
Pálinkafőző Rézüst
A határon belüli magyarokat pénzért eláruló senkik...
papa.49
Az 55 ezer elég lesz a fütyisznek kiosztva években ))))))))))))))))))))))))))))))
advocat
Nem tétel. Szerencsére. Egyébként tényleg miért szavazhatnak? Majd ha itt adóznak. A többi kedvezmény meg majdnem mindenkinek jár, főleg, ha unio tagok is. Két ország kivétel. De mi van a burgenlandiakkal?
Csizmás Kond
Nem kell háborogni, ez csak arra mutat rá hogy kit értékelnek kis hazánkban...el kéne gondolkodni, hogy pl miért nem ellenkezőleg szavaztak a nemzettársaink ?
dr préditákor
@durbincs: büdi hal majd neked ugrik? a nyuszi? vagy a muszi? esetleg az ala-muszi?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Azért...mert aki a határon túlról szavaz,az egy patkány!!! Sőt...a patkány intelligensebb!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: A határon túli magyarabb mint amit te el tudsz képzelni. Te itt a saját önmagasztalásodba annyira belehabarodtál, hogy már a patkányozáson túl nem is látsz.
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkás Pál: patkány + rühes...Ennyi, nem több...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Szarnak azok a magyarságra...nekik csak a csúti korcs pénze jön jól,amit osztogat nekik.../helyesebben a mi pénzünket!!/ kiíváncsi lennék te seggfej...hány ilyen patkány jelentkezne be a magyar adózási rendszerbe...könnyen ugatnak onnan...semmi következménye nincs a voksaiknak rájuk nézve,csak mi szívunk miatta...remélem a mangalica bukása után az összes ilyen senkiházitól visszaveszik az állampolgárságot is...!!!
csak úgy....
@Shikari: tibim! hozzád képest a segg , egy érzékszerv ! ha a melóba fektetnél akkora energiát,mint a napi baromságaidba,akkor 1 év alatt,egyedül leraknád a síneket Budapest-Belgrád között...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...seggfej az aki az állampolgárságot összekavarja a nemzetiséggel...
csak úgy....
@Csizmás Kond: mi köze egy ukrán vagy szerb magyarnak az EU hoz és az erdélyi magyar miért szavazhat 2x,? egyszer otthon és másodszor magyarországon !?
cirmos, a seggfej te vagy!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...neked ez magas...ezért inkább hanyagollak.
csak úgy....
@Csizmás Kond: hülye vagy megmagyarázni valamit?
csak úgy....
@Csizmás Kond: tudod,hogy mi a leg nagyobb problémám az úgy nevezett fideszesekkel !? mindenkit,magasról hülyének néznek , közben semmi más csak pökhendi bunkó bagázs,-bayer zsolt tanítványok...
Csizmás Kond
@Horizont: ...pontosan nem tudnám elmagyarázni mert ahhoz benne kéne lenni, viszont az az ember aki kérte a Magyar állampolgárságot szerintem valami formában elkötelezettnek érzi magát minden azzal járó követelményre.
Az adózást emlegetni jognak ma butaság, ugyanis az a sokat emlegettet kivándorolt honfitársaink sem itt adóznak de a jogaikat innen követelik...hát ezért.
csak úgy....
@Horizont: Kettös állampolgár vagyok de még soha az eszembe sem jutott,hogy magyarországra utazzak azért,hogy valakik mellett vagy valakik ellen szavazzak! Külföldön élek és ha jogom lenne is,nincs hozzá erkölcsi alapom! Nem csak azért,mert nem oda fizetem az adót, milyen jogon támogathatok egy pártot, ha azok késöbbi döntései az én életemet se pozitív sem negatív irányba nem befolyásolja !?
csak úgy....
@Csizmás Kond: Azt te honnan szeded,hogy a kivándorolt honfitársak ott követelik a jogaikat? Van valami példád erre, vagy csak úgy mondtad megint a nagyvilágba?
Csizmás Kond
@Horizont: ...beavatkozás...ez az ugyanazaduma sosem fogy el ? Lépten-nyomon a zuniós egyesültizét hangoztatjátok, a jogokat, a közös európát, az egyformaságot és mégis ha valaki élni próbál vele akkor leszakasztanátok az eget...milyen magatartás ez
A mostani szavazás az uniós nagykutyákat juttatta pozícióba, miért ne szavazhatna egy szerbiai magyar olyan akárkire akiről úgy érzi, hogy az neki kedvez az ő elképzeléseiért próbál tenni valamit ,...ki mondhatja meg, hogy ki szavazhat és ki nem és hogy kire vagy kire nem ?
...ja és ezzel miként avatkoztak be pl a te életedbe ?
Csizmás Kond
@Horizont: De most csak oda szavaztak, és én is voltam és a fideszre szavaztam. Amúgy ha legalább egyszer elolvasnád a szavazási törvényt lehet szégyellenél ilyen önkormányzati marhaságokat összehordani...
...és gyülölet...na azt csak a magyarországi baloldal, új nevén az ellenzék űzi. Úgy érzik hogy mivel a nagyhatalmak döntése által ők egy bizonyos körön belül maradtak más magyar nem létezik a világon...hát ez legyen az ők bajuk
Csizmás Kond
@Horizont: ...és csak úgy nem kettős állampolgár.
tudode
Akkor bizonyára a bennszülött, lakcím nélküli fedél nélküliek is szavazhattak!
Csizmás Kond
@Horizont: Önkormányzati választáson magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgár nem szavazhat.
...és szerinted a nemzetíség az attól függ ki minek tartja magát ?
Peller Anikó
@Zoltán Pataki: "Minden szerbiai voks megvásárlása kb kétmillió forintba került a mi pénzünkből."

@Danirovics Szalma Szabolcs: "Száradjon le az összesnek a keze!"

@István Villányi: "Mindenki a saját országában szavazza meg a saját diktátorát száradjon le tövig mindegyik keze aki szavazott a mi diktátorunkra."
Eladott Ország
@durbincs: A dialektkus materializmus elve érvényesült: "megszüntetve, megőrizve", fuzionálva a kormányfelszopó Hír tv médiába, ahogy az egykori fideszes ifjúkommunisták tanulták. Azóta a párttagkönyvből már csak a tőke maradt.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.kepfeltoltes.eu%2Fimages%2F2019%2F03%2F808hirtvo.jpg&key=V5GoSHzYr5Re8SPFo1YJrA&w=600&h=358

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.