Nagy siker és csodás látvány, ahogyan Magyarország újjáépült a 20. század után, és előtört a szabadság – jelentette ki Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus csütörtökön Budapesten, a Brain Bar fesztiválon tartott angol nyelvű előadásán.

A keresztény-konzervatív gondolkodó a péntekig tartó rendezvény nyitónapján káprázatosnak nevezte Budapestet, nagyon figyelemreméltónak a magyar kultúrát és képzettnek a magyar népességet.

A professzor úgy vélekedett, hogy mindenkinek van egyfajta "isteni felelőssége", és ha nem azt teszi, amit "tennie kell", akkor kínozni fogja a lelkiismerete, nem él majd harmóniában. Az embereknek nem kéne azzal törődniük, hogy mit mondanak róluk, hanem büszkén ki kellene állniuk, vállalva a felelősséget, jobbá alakítva a világot – fűzte hozzá.

Jordan Peterson azt is hangoztatta, hogy a 20. századi történelmet nem áldozatként vagy hősként kéne olvasni. Helyette azt kellene elképzelniük az embereknek, hogy ők követték el a rémtetteket. A pszichológus szerint erkölcsi bátorság szükséges, a mindennapokban meg kell tagadni a helytelen cselekedeteket. Így lehet elérni, hogy ne ismétlődjenek meg a 20. század bűnei – jelentette ki.

A Brain Bar fesztivált 2015-ben alapították olyan platformként, amelyen az emberiség jövőjét vitatják meg a résztvevők. Az eseményen tavaly 10 ezernél többen vettek részt, az élő közvetítést világszerte mintegy 38 ezren követték.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.