Egy friss kormánydöntés szerint kiszervezik az Országos Széchényi Könyvtár alól az 1956-os Intézetet és a kormánynak kedves Veritas Intézetbe olvasztják azt.

A 444 cikke szerint csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat Orbán Viktor aláírásával arról, hogy Veritas Történetkutató Intézetre bízzák az 1956-os Intézet – Oral History Archívum működtetését.

A Veritas Intézetbe olvasztják az 1956-os Intézetet

Fotó: Youtube

Az 56-os Intézet 2012-ben került az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) alá, az utóbbi években több ott dolgozó történész is fegyelmit kapott, mert közéleti kérdésekben nyilvánultak meg, vagy épp a kormány emlékezetpolitikáját kárhoztatták (az 56-os emlékévben Dózsa László neve került fel egy olyan falfestmény mellé, amely amúgy Pruck Pált ábrázolta.)

A Veritas Intézet vezetője korábban a kamenec-podolszkiji tömegmészárlásba torkolló 1941-es kitelepítést idegenrendészeti eljárásnak nevezte, de arról is értekezett már, hogy a zsidókat Magyaroroszágon nem érte jogfosztás a Horthy-korszakban.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Akkor innetől 1956 felejtős. Nagy Imre szobrát már süllyeszőbe tették- két hét múlva junius 16-, még az emlékét is ki kell törölni, mert orbánt élete legnagyobb hazugságára emlékezteti- volt valamikor egy progressziv ,liberális csávó, aki az 56-os mártir hátán kapaszkodott fel a magyar politikiai éltebe. Mára kiderült, hogy minden hazugság volt az emult harminc évben orbán részéről- csakis a hatalom megszerzése,és megtartása nem.Gratula mindenkinek, aki zseniális poltikust lát benne.Az, a gazembersége zseniális.A magyar Cipolla.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: Pruck Pál "dózsalászlósításával" kezdődött, rezsiszilárd Nagy Imre szobra előtti koszorúzásával lejtmenetet vett, a szobor elmozdításával a maradék erejétől is megfosztották 56 emlékét. pedig orbán kétszer is maga "javára" fordította. először az újratemetésen aztán sajnos 2006-ban amikor az agyonszidott Brüsszelből nézte hogyan hullik majdnem darabjaira keze nyomán az alkotmányos rend. Akkor még nem sikerült. Az összecsalt 2/3-át a leggonoszabbra használta: az ország ellen, a nép ellen önmagáért. Zsarnok,és ennyi. Olyan végzet is éri majd utol...
namihami
@human: @Commenter: @kereső: "" És mennyi jó ötletem volt és lesz is még"" a történelem fideszes szájízre történő átalakítása céljából.-- copyright a szokásos fideszes mentalitás, az öreg rabbi útmutatása alapján.
kereső
@Commenter: Ne is emlegesd 2006-ot. 50 állam és kormányfő jött ünnepelni az 50 éves évfordulót-bemutatták nekik, hogyan is emlékezik a fidess=orbán+csatolmányai az 56-os forradalomra."Méltó megemlékezés volt"! Már akkor sem tiszteltek ezek semmit-és senkit.
kereső
És nem felejtem el, az esti koszorúzáson-belefojtották a szót Kosáry Domoksba,és végig bőgették a motorjaikat a goj motorosok. /azok akiket szanyi látott vendégül Brüsszelben./
Commenter
@kereső: Nagyon sajnáltam a TV székházban dolgozókat és a hozzátartozóikat is. De a környéken lakókat és a véletlenül ott parkolókat is. Sokak kocsiját felgyújtották így az enyémet is. A károsultak nem kaptak semmit, a vandálok meg lettek dicsérve.Ebből már csak a fidesz jöhetett ki jól, Gyurcsány Ferenc semmiképp. Sokszor írtam már itt, de szerintem Gyurcsány Ferenc legnagyobb hibája az volt hogy nem úgy büntetett az államcsíny miatti kísérletért ahogy azt szokás. A lavinát az öszödi beszéd egy kontextusból kiragadott mondat indította el. A három szivárogtató már a Fiideszt erősíti vagy nyíltan vagy nem nyíltan. Durvább dolgok is elhangzottak azóta a Fidesz részéről mint az öszödi beszéd, mégsem történik semmi. Nagyon magas a lebutított, elfásult, megfáradt társadalom ingerküszöbe.
Commenter
@kereső: ez sem meglepő. Göncz Árpádot is kifütyülték csurkáék, és" lemohabácsizták."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.