Tiszteletet parancsoló győzelemként jellemezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor elmondta véleményét a dunai hajóbalesetről

A kormányfő úgy fogalmazott: ezt a tiszteletet meg is kapta Magyarország gratulációk formájában, nem volt ugyanis olyan tagállami vezető, aki ne tartotta volna fontosnak, hogy személyesen gratuláljon neki a választási győzelemhez. "A magyar emberek az EP-választáson kikövetelték maguknak a tiszteletet, és ezt meg is kapták" – mondta. Érdekesnek, tanulságosnak nevezte továbbá, hogy "a Soros-féle alapítványi rendszer, civil szervezetek, liberális médiahálózat" által támadott országok vezető pártjai – a Fidesz-KDNP mellett a lengyel kormánypárt, az olasz Liga és az osztrákok – szerepeltek a legsikeresebben az EP-választáson.

A Fidesz-KDNP eredményét úgy kommentálta: egy listás választáson 50 százaléknál többet kapni közel van a csodához. Azt ígérte, a bizalommal, amit kaptak, jól fognak sáfárkodni.

Azt is megjegyezte, hogy az EP-választás néhány kormányt elsöpört, például a britet, az osztrákot, Görögországban is előre hozott választás lesz, és arra számít, hogy

"még egy-két kormány térde megbicsaklik majd a következő egy-két hétben, amikor értékelik az eredményeket".

Az európai uniós tisztújításról szólva Orbán Viktor megismételte, hogy csak bevándorlásellenes, az európai nemzeteket tisztelő, a keresztény kultúrát védelmező jelöltet támogat az Európai Bizottság élére, és "van is ilyen jelölt a tarsolyunkban, nem is egy", de nevekről még korai beszélni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a visegrádi négyek (V4) egységesek lesznek a személyi döntések során. Véget ért az a korszak, amikor a németek és a franciák eldöntötték a fontos európai kérdéseket, mert ma már a V4-et ugyanolyan súllyal kell figyelembe venni, mint őket – emelte ki.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a keddi EU-csúcson kimondták: a bizottsági elnöki tisztségre a csúcsjelöltek nem automatikusan jelöltjei az Európai Tanácsnak. "Félretettük őket" – mondta a csúcsjelöltekről.

Hozzátette, a személyi kérdésekről zajló egyezkedés árnyékában az állam- és kormányfőknek össze kell állítaniuk a következő öt év céljait tartalmazó stratégiai dokumentumot is, majd ezután jöhetnek a pártkérdések. Utóbbiról úgy nyilatkozott: a két nagy párt, a néppárt és a szocialisták erejének gyengülése folytatódott, összeállva sincs többségük, így egy bonyolultabb egyezkedési, működési rendszerre lesz szükség a jövőben. Ebben az "átrendeződő bolygórendszerben" kell kijelölni a Fidesz helyét – folytatta –, amely most az Európai Néppárt tagja, és meglátják majd, hogy a pártcsalád milyen irányt vesz a következő időszakban, tudják-e azt befolyásolni, megfelel-e az a magyarok érdekeinek. "Ha igen, maradunk, ha nem, akkor pedig majd új formációban foglalunk helyet" – közölte.

A hazai ellenzék EP-választási szereplésével kapcsolatban gratulált nekik az eredményhez, úgy fogalmazott, "jól van ez így". Megismételte: a kampányban érezte, hogy az emberek elégedetlenek az ellenzékkel.

Az ellenzéken belül olyan erők kaptak most nagyobb támogatást – mondta –, amelyekkel már "birkózott" eleget az elmúlt 30 évben, miattuk hívták vissza a Fidesz-KDNP-t 2010-ben, a 2002-2010 között kormányzók ugyanis tönkretették az országot.

A szerdai kormányülésen elfogadott gazdaságvédelmi akciótervre rátérve a kormányfő kifejtette, két okból volt szükség az intézkedésre: egyrészt mert a magyar gazdasági gyorsulás egy lassuló európai gazdasági térben történik, és ez utóbbi biztosan hatni fog Magyarországra, ezért a magyar növekedési potenciál fenntartásához szükséges néhány változtatás. Másrészt Brüsszelben rendre születnek olyan gazdasági döntések – tette hozzá –, amelyek kifejezetten előnytelenek a magyar gazdaságnak, ezek miatt is kell az akcióterv.

Arról is beszélt, hogy Magyarországnak szüksége van a legmodernebb technológiát is magában foglaló külföldi beruházásokra, mert aki kimarad az ilyen versenyből, az hátrányba kerül.

A kormánynak azonban első helyen a magyar kis- és közepes vállalkozásokat kell támogatnia, ezért a gazdaságvédelmi akciótervben például adócsökkentéssel, fejlesztési adókedvezménnyel, garanciaalapok tőkeemelésével segítik őket – mondta Orbán Viktor.

Beszámolt a állampapír plusz nevű, speciális állampapírról is, amely a korábbiaknál magasabb kamatozású, rugalmas, és az egész ország jól jár vele. Jelezte, az új lehetőségről reklámkampányt is indítanak.

"A magyar gazdaságban bízhatnak az emberek, ezért az adócsökkentések egy-két hónapon belül látványos eredményekre is vezethetnek"

- hangsúlyozta, hozzáfűzve: így elérhető az a cél, hogy a magyar gazdaság növekedési üteme az EU-n belüli bővülést 2 százalékkal meghaladja.

A Dunán szerdán elsüllyedt – dél-koreai utasokat szállító – hajó tragédiájáról Orbán Viktor úgy fogalmazott:

"megrázza az embert az ilyesmi, mert mégiscsak egy olyan baleset történt, ahol az utasoknak a túlélésre szinte semmi esélyük nem volt".

A miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, amit személyesen is megtett, amikor telefonon beszélt Mun Dzse In dél-koreai elnökkel. Az ügyben mindenre kiterjedő, szigorú, alapos vizsgálatot kért a hatóságoktól, "pontosan akarjuk tudni, mi és miért történt", a vizsgálat eredményéről pedig a nyilvánosságot is tájékoztatni fogják.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán: "A magyar gazdaságban bízhatnak az emberek, ezért az adócsökkentések egy-két hónapon belül látványos eredményekre is vezethetnek" Nos lássuk:
Magyarország jobban teljesít, mint Bulgária. És ennyi, senki másnál nem.
scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/56669549_10211767156573980_3763629680561750016_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=e7439dbeb436d1419c8aabbb8f28f72a&oe=5D3E6D20
Eurostat: A második legszegényebb nép a magyar az EU -ban...
hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Eladott Ország: Pontosan ezt írtam le tegnap, hogy miért maradna itt a Viking típusú?
Úgysem fogják még hónapokig kiemelni a hablegényt.
Lepényleső
- Tiszteletet lehet parancsolni,azonban azt kiérdemelni olyan feladat,amivel a bűnözők sohasem
fognak megbirkózni?
- Ahol demokrácia van ott bizony előfordul,hogy a szavazók által leadott voksok döntenek,nem
úgy ott ahol a kényúr arról,hogy a csalássorozatot épp hány százalékkal "nyerjék" meg?
-Pl; a minibálbér megadóztatása adócsökkentés,aminek egy része a jól keresőkhöz való átmentés? Az áfa emelése,a benzin jövedéki adójának növelése,a trafikosok kisemmizése?
-A magánnyugdíjak leemelése,megyei matricák bevezetése? Stb.,stb...?
Lehet e még bőr a képén,ami eddig nem kerülhetett lecserélésre?
verőce21
A Viking ... kapitányát segítségnyújtás elmulasztása miatt fogják börtönbe zárni.
A balesetért nem hibás. Pontosan úgy hajózta meg a hídnyílást ahogy az áramlások miatt kell. Ott a kisebb, lassabb hajónak kellett volna fékezni, nem kekeckedni.
Eladott Ország
Tűzijáték a Várban, helikopterek a földön, halottak a Dunában.Az MD902-es helikopterekkel 2017 elején dicsekedett el az ORFK, amikor egy közleményben arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy „olyan robotpilóta van rajtuk, ami segítséget nyújt a rossz időjárási viszonyok esetén is. A gépeken olyan hőkamerás kutató-felderítő rendszer is van, ami segíti az eltűnt emberek felkutatását.” Most valamiért úgy ítélték meg az illetékesek, hogy a gépek szerda este nem tudnak felszállni. Tényleg ramaty idő volt, szakadt eső. De túl ezen, más rendkívüli légköri jelenség nem volt tapasztalható, talán meg lehetett volna próbálni kimenteni az esetleges túlélőket, kiemelni a vízből a halottakat.
kanadaihirlap.com/2019/06/01/tuzijatek-a-varban-helikopterek-a-foldon-halottak-a-dunaban/
Eladott Ország
@terlasz: tegnap 00:50; A fidesznek azért van még hová fejlődnie a választási kimutatáson. Észak-Koreában 90 százalék feletti sikerekről szólnak a pártállam választási eredményei. Azonban érthetetlen, hogy jön ki a számtan, 52,14 százalék 21 mandátumból, 13 mandátumra, hiszen az kerekítve is csak 11 fő.
painful
Egy kép többet ér ezer szónál: images.alfahir.hu/alfahir/styles/embed_photo/s3/2019-06/Orb%C3%A1n_margith%C3%ADd.jpg?itok=mAMDSxcT

"Bármi legyen a helyszínválasztás valós oka, ez annak tükrében különösen ízléstelen, hogy Orbán Viktor saját testével takarta ki azt a mentőegységet, amely épp a szerda esti dunai tragédiában elsüllyedt sétahajó roncsait és az esetlegesen benne levő áldozatokat próbálja meg kiemelni." (Alfahír)

O1G

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.