Áder János nem tesz javaslatot a Közigazgatási Felsőbíróság elnökének személyére. Erről a köztársasági elnök pénteken levélben tájékoztatta az Országgyűlés elnökét.

Dobták a törvényt, ezért Áder nem jelöl főbírót

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható, Kövér László házelnöknek címzett levélben az államfő emlékeztetett arra, hogy a kormány a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatályba lépésének elhalasztására tett javaslatot.

Áder János közölte, az új helyzetben személyi javaslatot – a jogszabályi előírásoknak megfelelő jelölt hiányában – nem terjeszt elő.

A közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépéséről és egyes átmeneti szabályokról szóló törvény alapján az Országgyűlésnek a köztársasági elnök május 31-ig megtett javaslatára június 15-ig kellene megválasztania a Közigazgatási Felsőbíróság első elnökét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be: a kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását, mert annak bevezetése olyan nemzetközi vita kereszttüzében áll, amely – a kabinet szerint alaptalanul – megkérdőjelezi a bírói függetlenséget.

A miniszter azt kérte az államfőtől, hogy ne jelöljön a Közigazgatási Felsőbíróság élére.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ha nem lenne PÁRTKATONA, a nemzet egységét képtelen MEGTESTESÍTŐ, O1G alattvalója emiatt "is" fel kellene oszlatni a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL, a társadalom ellenében működő parlamentet!
.
Cinkos, aki néma!
namihami
Rájött a Füstös, hogy európai-szinten (az újnácik is csak cselédnek tartják és fogadnák be) is kevés, ezért most próbál visszafarolni a Néppártba. Verte a nyálát és jött a pofáraesés.
Most derül majd ki, hogy elválik-e a sz@r a májtól. A Néppárt most bizonyíthat, hiszen a Fidesz nem feltétlenül kell nekik. Ha most is meghátrál, akkor kiállítja magáról az "" Európa Gittegylete"" megtisztelő címet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.