A jelenlegi magyar kormány – mi más, mint a migráció támogatása helyett – családtámogatással gondol választ találni a népességfogyásra. Miközben csaknem négyszázezer magyar részben miatta, politikai okból tervezi a kivándorlást. Azt nem tudhatjuk, hogy az exodust megállítaná-e egy felelős, értelmes, egységre törekvő kormányzás, hiszen jó ideje nincs nekünk olyanunk.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
A kivándorlással önmagában nincs gond, sőt...
A baj az, hogy azok mennek el, akikre szükség lenne az országban.
A selejt viszont marad és csinálja tovább a hülyeségeit. Ennek fordítva kellene lennie.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
"felelős, értelmes, egységre törekvő kormányzás"??? Nálunk nincs is rá társadalmi igény!!! =))
görbetükör
Torokszorító.
"Eppur si muove!
Mikor Galilei ezt az emlékezetes mondást tevé, megdobbantá lábával a földet; éppen csak ezt a kis darabját a földnek felejté el megrúgni, ami itt a Kárpátoktól a Dunáig kikerekítve fekszik; az egész föld mozdult, hanem ez az egy darab állva maradt.
Körülötte minden oldalon a nálánál boldogabb országok előre, a boldogtalanabbak hátrafelé, de valamerre mindnyájan csak haladtak; egyedül Magyarország állt egy helyben, és az volt a virtus, az volt az állambölcsesség, az volt a tudomány, hogy helyéből ki ne mozduljon."
wpym
A kivándorlással önmagában nincs gond, sőt...
A baj az, hogy azok mennek el, akikre szükség lenne az országban.
A selejt viszont marad és csinálja tovább a hülyeségeit. Ennek fordítva kellene lennie.
Commenter
Felelős, egységes, értelmes, demokratikus, modern, társadalmi és politikai konszenzuson alapuló kormányzás. Igény lenne rá, de álmodik a nyomor mert a NER rendszerében ezt elérni lehetetlen
csipetke
Ezt az országot orbán olyannyira hazavágta,olyan förtelmes légkört teremtett,hogy sokan összecuccolnak,és mennek.Ha 20 évve fiatalabb lennék,én se gondolkodnék sokat,mennék.Ez az örökös uszítás,gyűlöletkeltés,a kormány részéről a mérhetetlen gőg,arrogancia,"mi mindent megtehetünk" hozzáállás,a közpénzek,eu-s pénzek pofátlan lenyúlása,vagy éppen hülyeségekre költése (stadionok),sok embernél kiverik a biztosítékot,így inkább elmennek.Megértem őket
emerencia
@wpym: Folyamatosan megy külföldre boldog, boldogtalan. Nemcsak a hülyék maradnak és nemcsak a jók mennek.
Commenter
@csipetke: hazavágta, taccsra tette, lebutította, leigázta, kirabolta,megszégyenítette, elvágta a Nyugattól, meghamisította a történelmet, és megteremtette az utálat és félelem légkörét.A felcsúti putri szintjére züllesztette le.Nem a bevándorlás a baj, hanem a kivándorlás és a népességcsökkenés. De az nagyon. Csak náci politikával nem fog életeket venni és elzálogosítani.
wpym
@emerencia: Igen, de kivándoroltak többsége nem az ipari hulladékból kerül ki.
tudode
Példát vehetnének ÚJ GAZDAGÉK Finnországtól, hogy MIRŐL IS SZÓL a családbarát mantra:
.
---- 18 érdekes tény Finnországról, ami miatt piszkosul irigyek vagyunk rájuk
.
liked.hu/erdekesseg/18-erdekes-teny-finnorszagrol-ami-miatt-piszkosul-irigyek-vagyunk-rajuk/
.
Még a Rákosi rendszer is CSALÁDBARÁTABB volt mint EZEK a multikultik, akik Tordai Bencét a mai plenáris ülésen RÖHEJ, de a Rákosi rendszer utódjaként tüntette fel az egyik KÖVETLEK ÉN AKÁRHOVÁ rakás szerencsétlenség!
Eriksson
@tudode: Ne haragudj, de ezekkel a betűváltásokkal olvashatatlan vagy.
Legalábbis nekem.
Csizmás Kond
...navazzzee...politikai kivándorlás...és tessenek mondani a kinti mosogatás jobban megy az ottani politikai nézetek miatt ?
kereső
@Csizmás Kond: 18:42 érdeklődöm tisztelettel, hogy a fentebb berakott cikk, az nem "politikai ok"? Mert az, ha nincs egy fiatal családnak "jövőképe", az nem gazdasági ok, hanem szintiszta politika. És nem mindenki mosogat.. Rengeteg fiatalt, egyedülállót, családosat ismerek, akik, ha nem is rögtön- de a megfelelő nyelvtudás elsajátitása után a szakmájában, végzettségének megfelelő munkakörben dolgozik. Nagyon sokan közülük munka mellett ott tanulnak tovább.Szóval hagyjátok már abba a mosogatósdit.
emerencia
@wpym: Ipari hulladéknak nem nevezek senkit de nem egy olyan ember is kiment az ismeretségi körömben, aki itthon nem volt a munka és tanulás hőse, sehol nem állta meg a helyét. Ott mégis boldogult.
Csizmás Kond
@kereső: Tőlem azt magyarázol bele vagy ki belőle ami neked jól esik, és úgy értelmezel politikát meg gazdaságot ahogy te akarsz, viszont az nem változtat sem a valóságon sem azon amit leírtam. Igaz, sokan nem mosogatni mennek de sokan örvendenek ha mosogathatnak, és ahhoz a politikának csak annyi köze van hogy sokakat be lehet folyásolni vele és meleugratni a hontalanságba...mert ugye nyelvet tanul, hogy megértse mit is mondanak neki és mit kell csináljon...de majd nekik is benő a fejüklágya...
Eriksson
Takarításhoz nem kell nyelvtudás. Elég, ha el tudja pucolni a becsvágyó, amit a vendégek otthagynak.
tudode
@Eriksson: .
Elnézésedet kérem! A mondandóm kiemelése a célom, természetes a betűváltásokat a továbbiakban mellőzöm!
Eriksson
@tudode: Köszönöm, hogy figyelembe vetted az észrevételem, mert egyébként sokszor jókat írsz. Hidd el, nagyon jól meg lehet érteni az azonos betűkkel írt szövegeket is. Sőt.
emerencia
@kereső: ma 18:30 "Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki a Kormányinfón jelentette be az Orbán-kormány gazdasági akciótervét. Mihályi Péter közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, a Közép-Európai Egyetem vendégprofesszora szerint ez egyúttal a társadalombiztosítás végét is jelenti." Vajon mikor jönnek rá a fide§§hívő szavazók, hogy még haszonélvezőként sincs itthon biztonságban a testi épségük és az életük?
gulyasgyula
@emerencia: ...Érdekes mert ismerőseim közül most tért haza a Franciáktól és Angliából 2-2 az egyik diplomás fiatal akiknek elegük lett a kinti jóból ….Úgy látszik nem mindenkinek jön be a cseléd élet ….
csak úgy....
@Eriksson: te azt hiszed,hogy minden magyar olyan hüle,mint te és ezért csak takarítani képes nyugaton?
csak úgy....
@gulyasgyula: aki nyugaton csak cseléd marad, az otthon is csak szolga volt...
Aki Én
@csak úgy...: közel 1 millióból hazajött 4, megfordult a trend.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.