Kifizeti a 15 millió forintos óvadékot a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, Jurij C., ha a szombaton született bírósági végzés véglegessé válik.

A Viking kapitánya várja, hogy kifizethesse a 15 milliós óvadékot

A bíró egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, de emellett megállapította, hogy óvadék letétele esetén Budapest területén, nyomkövetővel a lábán mozoghat a kapitány. Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett, ezért kerül másodfokra az ügy tárgyalása.

Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el

– közölte dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral látja el a hajóskapitány védelmét.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Attila

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Alig várja, hogy megpattanhasson !!!
Mert az életszerű, hogy egy folyami kapitánynak nem gond 15 millió kifizetése !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@vacsi: Nem kell megvizsgálni, ugyanis azt akárki leteheti. Az óvadék egy megelőlegezett zálog ami arról szól, hogy a meghatározott időre a gyanúsított elérhető a törvényes keretek között. Amikor megszűnik a határidő az óvadékot visszaadják a befizetőnek...ha azalatt megszökik az illető akkor oda a pénz, viszont ha a befizető előkeríti a szökevényt a pénze kamatostól visszakerül.
vacsi
@Csizmás Kond: Kösz, nagyjából én is így tudtam. De nem hiszem, hogy vadidegen emberek letesznek óvadékot ismeretlenekért. Egyébként én nem helyeslem ezt a módszert.
Csizmás Kond
@vacsi: ...helyesnek nem helyes sokminden szemszögből viszont ez a valóság. A másik érdekessége a dolognak, hogy már vannak óvadéküzérek, vagyis lefizetik az óvadékot uzsorakamatért.
maci0427
Olyan nincs, hogy nem lehet megállapítani ennél az esetné 100% ig azt, hogy ki a felelős ! Rekonstruálni is lehet az esetet ! Valószínű a Viking felelőssége ezért szó sem lehet kiengedésről ! A Dél - Koreai hatóságok sem szeretnék ezt, gondolom ! Amúgy a felelősnek legalább 20 év börtön !
jesz
egy szarvashibát már elkövettek, amikor továbbengedték a szállodahajót...
...remélhtőleg nem követik el azt a hibát, hogy óvadékot fogadnak el az ukrán kapitánytól...nehogy 15milliót, de 150milliót sem...amúgy mégezt az összeget is kifizetné a hajóstársaság...csak megpattanhasson a kis pernahajder...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.