Kifizeti a 15 millió forintos óvadékot a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, Jurij C., ha a szombaton született bírósági végzés véglegessé válik.

A Viking kapitánya várja, hogy kifizethesse a 15 milliós óvadékot

A bíró egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, de emellett megállapította, hogy óvadék letétele esetén Budapest területén, nyomkövetővel a lábán mozoghat a kapitány. Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett, ezért kerül másodfokra az ügy tárgyalása.

Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el

– közölte dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral látja el a hajóskapitány védelmét.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Attila

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Alig várja, hogy megpattanhasson !!!
Mert az életszerű, hogy egy folyami kapitánynak nem gond 15 millió kifizetése !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Alig várja, hogy megpattanhasson !!!
Mert az életszerű, hogy egy folyami kapitánynak nem gond 15 millió kifizetése !!!
papa.49
Ehhez tudni kell még azt is a magyar kormány elég nagy százalékos részben TULAJDONOSA A SVÁJCI CÉGNEK !!!
Innentől érthető a ,,szerecsen mosdatás,, !!!
Csizmás Kond
...meg kell várni, hogy a bírók mit ítélnek...szabadon.
vacsi
@papa.49: Nyilván nem ő fizetné ki, hanem helyette azok, akiknek ez érdekében áll. Én inkább azt nem értem, hogy az ilyen óvadékoknál nem vizsgálják, hogy miből fizetik ki? Van-e annyi pénze, hogy kifizethesse? Ha meg valaki helyette kifizeti - azaz megajándékozza ezzel az összeggel -, a NAV miért nem néz utána, hogy mint ajándék, adóztak-e az összeg után?! Ennek - és a sok más hasonló esetnek - a kapcsán rengeteg a megválaszolatlan kérdés.
És az biztosra vehető, hogy az első 5 percben levenné a nyomkövetőt, és hazahúzna Ukrajnába, ahol már bottal üthetnék a nyomát!
Csizmás Kond
@vacsi: Nem kell megvizsgálni, ugyanis azt akárki leteheti. Az óvadék egy megelőlegezett zálog ami arról szól, hogy a meghatározott időre a gyanúsított elérhető a törvényes keretek között. Amikor megszűnik a határidő az óvadékot visszaadják a befizetőnek...ha azalatt megszökik az illető akkor oda a pénz, viszont ha a befizető előkeríti a szökevényt a pénze kamatostól visszakerül.
vacsi
@Csizmás Kond: Kösz, nagyjából én is így tudtam. De nem hiszem, hogy vadidegen emberek letesznek óvadékot ismeretlenekért. Egyébként én nem helyeslem ezt a módszert.
Csizmás Kond
@vacsi: ...helyesnek nem helyes sokminden szemszögből viszont ez a valóság. A másik érdekessége a dolognak, hogy már vannak óvadéküzérek, vagyis lefizetik az óvadékot uzsorakamatért.
maci0427
Olyan nincs, hogy nem lehet megállapítani ennél az esetné 100% ig azt, hogy ki a felelős ! Rekonstruálni is lehet az esetet ! Valószínű a Viking felelőssége ezért szó sem lehet kiengedésről ! A Dél - Koreai hatóságok sem szeretnék ezt, gondolom ! Amúgy a felelősnek legalább 20 év börtön !
jesz
egy szarvashibát már elkövettek, amikor továbbengedték a szállodahajót...
...remélhtőleg nem követik el azt a hibát, hogy óvadékot fogadnak el az ukrán kapitánytól...nehogy 15milliót, de 150milliót sem...amúgy mégezt az összeget is kifizetné a hajóstársaság...csak megpattanhasson a kis pernahajder...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.