Egy hajóskapitány a TV2-nek azt mondta, a rádión nem kaptak értesítést arról, hogy a hajó előzni akar.

A Viking nem jelezte rádión, hogy előzni akar

Nem figyelmeztette a Viking Sigyn szállodahajó a Hableány sétahajót, hogy előzni akar – ezt mondta a TV2 Tényeknek egy hajóskapitány, aki szintén a Dunán volt múlt szerdán, amikor a Hableány a fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel ütközött a Viking Sigynnel, majd felborult és elsüllyedt a Margit híd közelében.

Tolnay Zoltán hajóskapitány a csatornának azt mondta, folyamatosan figyelik a rádiókat a vízen, több frekvencia is be van állítva, de előzési szándékról nem kaptak semmilyen értesítést.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakambuki
Kérdéseim változatlanok: Miért volt szüksége ennek a gyökérnek az előzésre pont egy híd alatti átkelés előtt extrém vízviszonyok, átlagot meghaladóan magas vízállás, erős víz sodrás közepette? Mi lett volna ha az ütközés a hajózási szűkületben vagyis közvetlenül a híd alatt következik be? Szétrúgatta volna ez a tökéletlen lábasjószág a hidat is??? El ne engedjék az őrizetből véletlenül sem, úgy mint a hajóját! Ja és az kinek volt olyan átkozottul fontos hogy a gázoló hajóval továbbálljanak, csak nem az egyik érintett honi cég tulajdonosának? (Az ember esze megáll mások mérhetetlen hüleségén.)
Lepényleső
Morbid; Miért is jelezte volna,így is mindenki tud róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.