A bezárt újpesti kórházról, a környezetvédelemről és a kormány által meghirdetett gazdasági akciótervről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Jobbik: lakosságcserét hajt végre a kormány az országban

Varju László (DK) a 2010-ben felújított, majd 2012-ben bezárt újpesti Árpád Kórház újranyitását szorgalmazta. Ha egy újpesti balesetet szenved és gyors ellátásra van szüksége, akkor legközelebb a Honvédkórházba tudják vinni, abba az intézménybe, amelynek sürgősségi osztályán orvos- és ápolóhiány van – mondta. Az ellenzéki politikus értelmetlennek minősítette az intézmény bezárását, amit előbb hajléktalanszállóvá, most pedig munkásszállóvá alakítanának át.

Követelte annak a kormányhatározatnak a visszavonását, amely alapján munkásszálló lenne a kórházból. Az egyéniben Újpesten megválasztott Varju László azt mondta a kormánypártiaknak: önök itt nem Varju Lászlóval, az egykori nagyüzemi munkással, a bányásszal beszélnek, hanem Újpest népével.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a képviselő elfelejtette megemlíteni, hogy államtitkár volt a Gyurcsány-kormány alatt, amikor 600 milliárd forintot vettek el az egészségügytől, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel, hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el és több fővárosi kórházat is bezártak.

2010 előtt elvették az újpesti emberek egészségügyi ellátásának fejlesztésére szánt pénzt és odaadták a baloldali kormányok legnagyobb korrupciós ügyére, a négyes metró építésére – mondta. Hozzátette: az újpesti betegellátásból 2010 előtt 3,5 milliárd forintot vontak ki.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) a környezetvédelmi világnap apropóján arról beszélt, hogy a Fidesz szerint a klímaváltozás egy Soros György által kitervelt összeesküvés. Bírálta, hogy a Fidesz megszüntette a környezetvédelmi minisztériumot, szerinte ma a kormányon belül a környezetvédelem súlytalan és nincs gazdája.

Elmondta, jelenleg a magyarországi természet legnagyobb ellensége a Fideszen kívül a kiemelt beruházásokat érintő törvény, de a kormány Brüsszelben is inkább a német autógyárak érdekét védi. Közölte, a Párbeszéd ennek a "környezetpusztításnak" véget vetne, önálló környezetvédelmi minisztériumot hozna létre, zöldombudsmant nevezne ki.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált az elhangzottakra, hogy az európai parlamenti választás eredményét látva a Párbeszéd tervei sokáig csak álmok maradnak.

Az államtitkár beszámolt azokról a programokról, amelyeket a minisztérium indított a környezettudatos nevelés érdekében. Példaként említette az ökoiskola-, a zöldóvoda- és a Ments meg egy kertet!-programot.

Csárdi Antal (LMP) értékelése szerint a Fidesz a környezetre csak mint feláldozható erőforrásra tekint: a multik érdekében feláldoz mindent, kizsákmányolja a dolgozókat és helyrehozhatatlanul károsítja a környezetet. Hozzátette: a Fidesz még büszke is rá, hogy elszabotálja a klímaváltozás elleni küzdelmet, újabban ugyanis előszeretettel beszélnek arról, hogy a klímaváltozás csak kitaláció, a klímavédelem érdekében fellépő politikusok és civilek pedig egy háttérhatalmat szolgálnak.

Az ellenzéki politikus szerint nincs több idő, most kell cselekedni, most még meg tudják hozni a szükséges döntéseket. Ha ez elmarad, az egyetlen védekezési eszközük az alufólia sisak lesz – hangoztatta.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, egyetlen fideszes politikus szájából sem hangzott el a klímaváltozás tagadása. A magyar kormány nagyon fontosnak tartja a klímaváltozás elleni küzdelmet – rögzítette.

Beszélt arról, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátása Magyarországon 2016-ban alatta maradt a válság előtti szintnek, holott a GDP már jócskán felülmúlta a válság előtti gazdasági teljesítményt. Ez is bizonyítja, hogy a kormány sokat tett ezen a területen – mondta. Beszámolt a nemzeti energia- és klímatervről és a napelemparkok kapacitásának növeléséről.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a gazdaságvédelmi akcióterv egyes elemeit, például a foglalkoztatásra rakódó terhek csökkentését támogatásáról biztosította. Szorgalmazta ugyanakkor, hogy az áfacsökkentés ne csak a szálláshelyekre terjedjen ki, hanem például a gyermeknevelési cikkekre is.

Hajmeresztőnek nevezte azonban a munkásszálló-építés segítését. Nem az alacsony magyarországi bérekkel kell idecsábítani sem a tőkét, sem a munkaerőt, mert annak lakosságcsere a vége – tette hozzá. Valóban azt hiszik, hogy a magyar gazdaság megmentése az idegen munkaerő importján alapul? – firtatta.

Szerinte a magyar falvakban hatszázezer ember van, aki vagy a fekete-, vagy a szürkegazdaságban dolgozik. Ezeknek az embereknek kellene segíteni – mondta.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, semmilyen lakosság- vagy népességcsere, betelepítés nem folyik Magyarországon. Reményét fejezte ki, hogy az EP-választáson elért hat százalékos eredmény elgondolkoztatja a Jobbikot és befejezi "hangzatos hazugságait".

A gazdasági akciótervből az államtitkár kiemelte a szociális hozzájárulási adó csökkentését, amellyel tovább mérséklődik a munkaerő költsége. Szólt arról is, hogy sikeres volt a közfoglalkoztatási program, 2016-hoz képest az idei első negyedévre 100 ezerrel csökkent a programban részt vevők száma, ők a nyílt munkaerőpiacon találtak állást.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tehát áramlik vissza a magyar munkaerő, de azért, hogy a gaz ellenség be ne töltse a nekik fenntartott munkahelyeket, azokat gyorsan be kellene tölteni harmadik országbeli (jellemzően ukrán) munkaerővel. De azok sem akarnak jönni, a hálátlanok. Tartok tőle, hogy lassan tágítani kell a kört és Bangladesből kell toborozni munkaerőt, már amennyiben ott alacsonyabbak a bérek, mint itt. Addig is lelkesen várjuk a visszaözönlőket. Ha tudnak olyan magyarról, aki külföldön dolgozik és elkezdett visszaáramolni, feltétlenül értesítsenek róla minket is. A kormány kilencedik éve tartó közoktatási rombolása és a – zömében szintén a kormány számlájára írható – kivándorlási hullám megérlelte a maga rohadt gyümölcsét. Nincs szakember, mert aki volt, elment olyan országba, ahol történetesen meg tud élni a fizetéséből, utánpótlás meg szintén nincs, miután fontosabb volt központosítva szétlopni az oktatási forrásokat, mint fejleszteni az iskolarendszert. Az sem sokat javított a helyzeten, hogy a munkanélküli, képzetlen, vagy nem megfelelő szakmában képzett emberekkel továbbképzés címszóval napocskákat rajzoltattak és közmunkába fojtották őket az átképzés helyett. Ha valaki éveken át munkanélküli, vagy szégyenletes bérért dolgoztatott közmunkás, az bizony nem fejlődik, legfeljebb leépül. Nem azért, mert alapvetően hülye, hanem mert a reménytelenség és az egyik napról a másikra történő vegetálás egy egyetemi professzort is hamar padlóra küldene. A nyomornak ez a sajátossága. A tartós nyomornak meg főleg.
Addig is mindenki kezdjen el barátkozni a gondolattal, hogy megérhetjük azt a csúfságot, amikor hosszabb várólista lesz a fodrászhoz, vagy a villanyszerelőhöz, mint egy csípőprotézis műtétre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Tállai Andrást elfoglalták a migránsok. Ez már borzasztó! Nem elég, hogy Bécsben taknyosra rettegte magát szegény Lázár János és a kerítésen kívül már egy merő no-go zóna minden, de már a házi csodatévőnket is elfoglalták a gazok. Első körben ellopták a benzinár-csökkentő kezét, második körben bekerítették. Hogy retteghetett szegény!
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/k%C3%A9z.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/t%C3%A1llai-1.jpg
Látom, a szokásos nadrágja aljából is elloptak húsz centiméter textilt. Már nem harmonikázik a bokájánál, mint az élőistennek. De a zakóját még őrzi, az még a régi. Óh, ez a délceg, kalácsképű szobainas! Bár az is lehet, hogy csak egy kretén tehén, mert úgy áll rajta minden, mint lábasjószágon a Handó Tündi habselyem alsója! Bandi, te fekete lyuka minden kormányok legsötétebbikének. Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga mellé segédnek – ellenkező előjelű információk napvilágra kerüléséig.A látványos és leplezhetetlen ostobaság, iskolázatlanság, műveletlenség, az alkotmányosan garantált hülyeség mintegy alapkövetelmény ahhoz, hogy valaki az uborkafa tetejére felkapaszkodhasson a NER-ben. Ettől még félelmetes: hogy magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és lelkiállapotát. Amiben az a legszörnyűbb – utalványokon átívelő tanulság ez -, hogy a NER pontosan ilyen buta, semmire nem jó, értetlenkedő, segghülye idiótákat akar kinevelni, mint Tállai. Akik azt sem tudják, melyik világon vannak, merre nyílik az ajtó, de mennek, csinálják, taposnak, csörtetnek ameddig kő kövön nem marad körülöttük.
Nessy
A kormányzat tagjainak kimerítő szakmai válaszai egész elkápráztattak!
Ennyi mellédumálást, másra mutogatást már illenék díjazni.Megalapíthatná a kormány a Hári János emlékérmet, vagy az Andersen lovag keresztet!
Nessy
@Eladott Ország: Viszont a politikai tisztánlátásukat még véletlenül sem homályosítja sem szaktudás, sem általános intelligencia! Az egyébként is bolsevik huncutság! Míg a hülyeség állampolgári jog, amivel élnek is nap nap után!
cikicakk55
Megszólaltak a Fidióták legértelmesebb tagjai. Szégyen egy országra nézve,hogy ilyen jött-ment alig IQ-val rendelkező tagjai vannak.Ettől függetlenül a Párbeszédből Kocsis-Cake Olivio,is tud baromságot mondani. Már Dunát lehet rekeszteni a sok minisztériummal,Államtitkárral, a havi fene tudja hány milliós fizetéseikkel együtt. Minek ide még egy Minisztérium? Lenne + 500 nagyon jól fizető család-barát minisztériumi tag. Nem hinném,hogy a probléma ,a klímaváltozás kulcsa az lenne,ha még 500 ingyenélőnek fizetne az állam havi több millió forintot.
Lepényleső
Nem. A magyarokat szinte üldözi otthonukból,az ukránokat pedig százezrével telepíti helyükre.
Tehát nem az országon belüli lakosságcseréről van szó. Aztán a fő ügyintéző ezért a fehér
lovát már megkapta-e? Az ország teljes kiárusítását már befejezte-e? Érte járó "Hegedűs"
érdemrendet mellkasára tűzték-e? Magyarnak ezt valaha elárulják-e?
advocat
És Újpesten volt egy Károlyi kórház is. Maradt belőle egy rehab kórház. És az 2015-ben szünt meg. Ki is volt a kormány feje?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.