A Világgazdaságnak adott interjút Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke (ÁSZ), aki szerint a mostani helyzetben a kormányzatnak meg kellene fontolnia, hogy a saját maga tartalékolásán túl a lakossági megtakarítások előmozdításában is konkrét lépéseket tegyen.

Jön a válság? A fizetés egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ elnöke
Fotó: MTI

A kormányzat tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem követlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak

— mondta a lapnak az ÁSZ elnöke, aki szerint így a háztartások 5-10 ezer forintonként össze tudnának spórolni egy megfelelő megtakarítási állományt.

Kijelentette: a közgazdászok egyetértenek abban, hogy a váratlan helyzetre való felkészüléshez a háztartásoknak legalább háromhavi bevételüknek megfelelő összegű megtakarítással kell rendelkezniük.

Ez készíti fel a társadalmat arra, hogy ha tényleg jön egy lassulás, és ennek keretében Magyarország nagyobbat zökkenne, a családok is képesek legyenek alkalmazkodni

– fogalmazott.

Úgy vélte, az államnak ösztönzőket kellene adnia annak érdekében, hogy az emberek zöme a megtakarítást válassza. Ilyen ösztönző lehet a megtakarítások értékállóságának biztosítása például inflációkövető állampapírokkal, továbbá a kamatadó eltörlése is. A rendszerben számításai szerint van 3-3,5 százalék megtakarítási hányad, amelyet készpénz helyett le kellene kötnie az államnak.

Szükség van a költségvetési stabilitásra, de legalább ekkora szükség van arra, hogy a magyar társadalmat pénzügyileg tudatos és erős, megtakarító családok alkossák

– mondta Domokos László.

(24.hu)

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Legyen mit ellopni???
Még MANYUP pénzzel se számoltatok el, az hová lett?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Legyen mit ellopni???
Még MANYUP pénzzel se számoltatok el, az hová lett?
justhpeter
Sok gorombaság jut eszembe az ÁSZ elnökének ötleteiről, de a goromba dolgok helyett az jutott eszembe, hogy milyen erkölcsi alappal állhat elő egy állami hivatal vezetője ilyen ötletekkel, amikor a lakosság nyugdíjcélú megtakarításának ellopása ellen nem tiltakozott, sőt támogatta azt. A lakosság elindult egy öngondoskodás irányába, majd a kormány törvénykezési segédlettel meglopta. Vajon olyan hülye-e egy ország, hogy kétszer lehessen ezen a primitív módon átverni ?
Commenter
@Dr plágium: Csak a sajátját remélem! Amit épp nemrég emeltek az égig!
Dr plágium
@justhpeter: Ebben az esetben nem önkéntes lenne a dolog hanem kötelező. Béremelés csak akkor lenne ha beleegyezik a dolgozó, hogy nekik utalják a pénzét. Ha nem egyezik bele nem lesz béremelés... Persze lehet hogy valamit félre értettem.
papa.49
Bolonddomonkos mondjuk a fizetés melyik részére gondolsz, amiből a rezsit fizetik ki, vagy amiből kaját vesznek ???
Baromarcú MEGTAKARÍTÁSRA MÁR NEM JUT !!!
Nem annyit keresnek mint te, havi 2-4 milliót !!!
Tudod faszkalap aki tanácsot akar adni, AZ ADJON ELŐBB KALÁCSOT !!!
vacsi
Ezt is el akarják lopni?! Ezzel azokat a dolgozókat, akiknek a fizetése éppen, hogy elég a megélhetésre, nyomorba döntenék! És itt nem csak a közmunkásokra gondolok, meg a minimálbéren vegetálókra, hanem azokra is, akik - bár tisztességesen keresnek, de pl. több gyereket nevelnek, őket taníttatják, a lakhatáshoz hitelt vettek fel, stb. Szerintem ez, hogy hülyének nyilvánítják az embereket, akik nem tudják eldönteni, hogy mikor, mire takarékoskodjanak, aljasság!
papa.49
@vacsi: Pontosan mivel kevesebb lesz az ,,ellopható pénz,, új lehetőségeket keresnek a fiúk !!!
kereső
Én teszek egy konkrét "ajánlatot" az ÁSZ elnökének. El mész te a jó büdös pichába. A munkabérrel , amelyért megdolgozott, a dolgozó rendelkezik. Magántulajdon!!! mond még ez valamit neked balfasz?Nem a munkáltató dönti el, hogy hova viszi a pénzét a munkavállaló, mert azzal nem ő rendelkezik.Még egy- két ilyen ötlet...
Commenter
@papa.49: ez? Bírságot ad az ellenzéknek nem kalácsot...Valódi szürke eminenciás pártkatona. És kellően pofátlan. Majd jön a gyermektelen adó, a szingli adó, meg ilyesmik...
Commenter
@kereső: ezt is majd, mint a Manyup pénzeket a nem létező soha létre nem hozott egyéni nyugdíj számlákra utalnák! Ha ezt bevezetik át kell lépje végre az emberek ingerküszöbét...
emerencia
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Jól jegyezzétek meg ezt a nevet és titulust mert aki ilyesmit kitalál, az egyéb aljasságokra is képes.
csak úgy....
miért nem a teljes fizetést és a melós, hetente kapna egy kis zsebpénzt? már mindenkinek elvette a hatalom az eszit?
Lepényleső
Na ja,ha jönne egy nagyobb zökkenés,az addig elvett pénzen talán egy tojást meg lehetne
sütni,ha valakinek akkor jutna valamiből egy tojásra.
Commenter
@csak úgy...: erről szól a rabszolgatörvény nem? Mindjárt ingyen fog mindenki dolgozni, kivétel a kormányt és az államapparátust. Bevezetik mindjárt a rabszolga társadalmat.
emerencia
@Commenter: Már pedzegetik, hogy aki egész életében tisztességgel fizette a családtámogatások fedezetét de abból nem kapott vissza semmit, "jutalmul" negyvenszázalékos nyugdíjcsökkenésben fog részesülni öreg korában akkor is, ha egész életében szerényen élt a nyomorult jövedelméből.
emerencia
@kereső: ma 19:48 Már elkezdték a kafetériával. Azt sem költheted arra amire szeretnéd. (Pl. önkéntes nyugdíjpénztár) A csóró melósnak azt akarják bemesélni, hogy olyan jól él, hogy már csak a szórakozás és az étterem hiányzik az életéből.
Commenter
@emerencia: "senkit nem hagynak az út szélén" belelökik az árokba...
Commenter
@emerencia: a saját maguk alkotta Erzsébet utalványt is kivonták!
Cicamama55
A Hungaris Bermuda háromszögbe kerül! Oda ahová a nyugdíj megtakarítások is! :(((
kereső
@emerencia: meg a sport!-ki ne hagyd a belépőjegyeket. Ezek sportot űznek az emberek becsapásából.Ebben tényleg jól teljesitenek.
vacsi
@csak úgy...: Zsebpénzt? Mi a fenének?! Kap legfeljebb egy tál levest, hogy dolgozni tudjon.
kereső
@Lepényleső: "ha jönne egy nagyobb zökkenő"- égetnénk a forintot, mint a pengőt a nagyszüleink.Mert a reggeli mill!,délben már bil.
Nessy
Mi van, elfogyott a MANYUP? Kell némi megtakarítás, amit majd le lehet nyúlni? Aki még azok után hisz pártunknak és kormányunknak, megérdemli!
Commenter
@Nessy: Beépült a magánvagyonukba és a stadionokba, többek között.
kereső
@Nessy: Óh nem. Megszokták egymás között a "visszaosztást", a dolgozó se maradjon ki belőle- kell onnan is az apró. Fizessen, ha már az "állam" biztositott neki munkahelyet.
tudode
Meddig merészel elmenni a rablógazdálkodást folytató bagázs!
.
Ez után már csak az hiánycikk, hogy gyerekcsinálást is vállalnak!
Dr plágium
A szüleim meséltek a Békekölcsönről, ami kötelező volt és nem kamatozott.
Lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, ezáltal segítse az államot a „békéért folyó küzdelemben”. A békekölcsönért nem kamat járt, hanem sorsoláson húzták ki a nyerteseket, akik kisebb vagy nagyobb nyereményben részesültek, esetleg a kötvény névértékét kapták csak vissza. (Volt, de kevés, kamatozó kötvény is.) A lakosság körében nagyon népszerűtlen volt[forrás?] a békekölcsön, mert a lejegyzett összegek a jövedelmekhez képest nagyok voltak, és a nyeremények ritkák, ill. a visszafizetésre csak sokára – és némileg értékét vesztett pénzben – került sor. A békekölcsön, bár egy megtakarítási forma volt, a kötelező jellege miatt egyfajta bújtatott adóként működött, célja az ún. szocialista tőkefelhalmozás volt, hogy legyen az államnak pénze az újjáépítésre valamint a nehézipar és a hadsereg erőltetett fejlesztésére. (1956 után a törlesztést egy időre felfüggesztették, majd az eredetileg ígértnél jóval később került a visszafizetésre sor. Viszont ’56 után nem volt új békekölcsön-jegyzés; bizonyos értelemben ehelyett vezették be az azóta népszerűvé vált lottójátékokat.
Megjegyzem arról ez a f@szkalap nem beszélt hogy milyen kamatot fizetnének és arról sem, hogy milyen módon vehetik fel.
Nessy
@tudode: Csak azt ne! Tudom, hogy egy bolond százat csinál. De az egész kormány??? Ennyi degenerált?
tudode
@Nessy: .
Abba a korosztályba tartozom, akiknek kötelező volt öt, meg hároméves izét fizetni, aztán mikor visszafizették már mellékterméket sem ért a letartóztatott 10% fizetés
.
Az óta nem jegyzem a Felcsútit, mióta a az épülő Nemzeti Színházat "csak"' áthelyeztette a Deák térről a Duna partra, és egy csomó téglajegyem ott röhög örök mementóként a Deák téren. Már akkor kimutatta a műfogát, pedig nem is volt 2/3-a, és közszolgaként ma sem tudom hogy umburdálta meg ez a vaskalapos, ma már "nemisminiszterelnök", egy nagy senki!
tudode
Vajon ha letartóztatják a fizetés egy részét, kamatot fizet-e után a rablógazdálkodást folytató, jogilag zéró állam!
Eriksson
Isten bizony megnéztem a naptárat, hogy nem tévedek-e. De nem, nincs április elseje!
Akkor meg mi ez?
Dr plágium
@Eriksson: Egy beteg elme agyszüleménye. Az ilyen dolgok erősíteni fogják az ellenzéket ősszel felköthetik a gatyájukat.
Nessy
@tudode: Azokba a téglába én is benne voltam a marha magas egészségügy béremből, de jó szívvel adtam! Ezek mindent ellopnak. Lásd a kolontári adományt is. Kétszer voltam a Nemzetibe a város szélén, de kár volt a pénzért, és időért.
Nessy
@Eriksson: Időutazás az ötvenes évekbe! Sőt urizálás, uram-bátyám vonatkozásban a harmincas évekbe. Egyiknek sem lett jó vége.
Commenter
@Nessy: Most kiemeltem támogatják a Vidnyánszky féle Nemzetit. Pl. a Kormányablakokban több oldalas, színes kiadvány reklámozza a művészeket, az előadásokat, az adófizetők pénzéből. Más színház sehol nem kap ilyen promót.
Nessy
@Commenter: Anno azt hittem, Ibsent nem lehet elrontani. El lehetett!
Eriksson
Én nem hiszem el, hogy ilyesmi megtörténhet!
Sámannus
@Eriksson: Figyelj csak! Az én tapasztalatom az, hogy ha valakinek pénze van olyan, mintha leköpne a földre. akár sok, akár kevés.
Amikor valamilyen céllal fére raksz, azt rögtön kifigyeli valaki, és el kezd rá spekulálni, hogyan lopja ki tőled. Én sok ciklusban megjártam ezt az iskolát, ezért ha marad pénzem kitörlöm vele a valagomat, mert ezt el veszik, nem pedig vissza adják kamatostul, de még ezt sem ígérik, mert a kamatot is elhazudják az infláció alul mérésével.
Öt év alatt a befektetés fele simán devalválódik
Dr plágium
@Eriksson: Hamarosan megtudjuk, én kinézem belőlük. Egyáltalán milyen alapon kényszerítik a dolgozókat arra hogy megtakarításuk legyen mikor most is fizetéstől fizetésig élnek? Könnyű milliós fizetésből megtakarítani, de próbálnák meg az átlag bérből.
Eriksson
@Sámannus: Bizonyos értelemben igazad van, de a bankszámlák leolvadásáért és a filléres kamatokért a bankok a felelősek. Nem tudom mennyi pénznek kell lennie egy számlán, hogy az feltűnjön valakinek spekuláció céljából.
Mondjuk nekem ilyen gondom nincs, nincsenek milliárdjaim, de még millióim se, úgyhogy nincs tapasztalatom ez ügyben.
Eriksson
@Dr plágium: Nem tudom elképzelni, hogy ezt bármelyik cég, vagy az állam megtehetné.
Gondolj csak bele. Nem hagyná szó nélkül az Eu se, meg a nemzetközi jog se.
Dr plágium
@Eriksson: Legyen igazad, de én nem bízom bennük, a Manyup is el tűnt és a nyugdíj számlák sem készültek el.
Eriksson
@Dr plágium: A nyugdíjszámlákra pedig volt ígéret.
A Manyup gyűjtötte pénzt állítólag betették az állami közösbe, a kamatokat meg kiszámlázták az ügyfélnek.
csak úgy....
@Eriksson: Se az EU sem a "nemzetközi jog" nem szólna bele magyaroszág belügyeibe!
Te föl is háborodnál,ha meg mernék tenni...
papa.49
@Dr plágium: A ,,felvételre,, nincs gond elsikkasztják ők mint minden mást is !!!
Commenter
@papa.49: és ez fog történni idővel az önkéntes egészségügyi pénztárakkal és az önkéntes nyugdíjpénztárakkal is. Lenyúlják. Lesz még mit ellopni átvitt és valódi értelemben?
papa.49
@Commenter: Látható a Rákosi féle brosúrákat másolják !!!
csak úgy....
@papa.49: Ha csak havi 10ezret gombolnak le minden melósról a föltételezett 7szük esztendöre, ami jönni fog,ebben biztos vagyok és szerintem már ök is...,szép kis summa,ennyiért már érdemes valakiket megint becsapni.
Clavigo
Selmeci gabikát meg kineveznék megtakarításügyi biztosnak,,,oszt jó napot.Azért kíváncsi lennék,,mikor borul el a Zemberek agya,,,és tapossàk ki a fost a Putrisból meg a szarhàzi kondàjából.,..Milyen alkalom- esemény fogja ezt kivàltani vajon???
papa.49
@csak úgy...: A kérdés az mikor veri ki a biztit a nép nagyobbik felénél ez ???
Sámannus
@Eriksson: Pontosan az államkötvényről húznak le három sor bőrt. Az infláció alul értékelésével, a alapkamat leszorításával.
A bérek alacsonyan tartásával.Nem mennek a szomszédba ötletért. A bankok csak azt csinyáják, amit megengednek nekik. Vezérük az OTP, őt követi a többi,...
Commenter
@papa.49: a történelem meg remélem lemásolja Rákosi végzetét számukra! Vagy a száműzetés...vagy...
csak úgy....
@papa.49: Túl sok a késön ébredö az orránál tovább nem látó,hiszékeny ember és a határ másik feléröl,mindent rózsaszínben látó ...
Eriksson
@Sámannus: Az OTP kivételével nem külföldi bankok uralják a piacot? De nekem tényleg nincs tapasztalatom pénzügyekben. Úgyhogy se megerősíteni, se cáfolni nem tudlak.
papa.49
@Commenter: Szenvednie kell ezért a rengeteg gonoszságáért SOKAT !!!
Commenter
@csak úgy...: határon túli? Rendben vegyék el akkor a határon túli ukrán stb. bérszavazóik jövedelmének egy részét is! Valamit valamiért ne csak dőljön hozzájuk a közpénz az itt élők rovására...
papa.49
@csak úgy...: Amint eleped az apanázs abben a pillanatban már nem lesz érdekük erre a szarjancsira szavazni !!!
Commenter
@papa.49: Rákosi nem szenvedett, nem is látta zsarnoknak magát. Sőt, azt hitte hogy szerető népe őt visszavárja. Ebben a hitben halt meg.
Commenter
@papa.49: bár igazad lenne, de úgy gondolom egy életre lekötelezte őket...
csak úgy....
@Commenter: Minden bekattant diktátor azt hiszi,hogy szeretik...
papa.49
@Commenter: A Rákosival kapcsolatban nem egészen így volt, elszeparálva élt valahol Moszkvától messze keletre, és még a lakóhelyét se hagyhatta el, csak a kgb. engedélyével, még orvosi kezelés céljából sem !!!
A másikra ismerem eléggé az erdélyieket, akik ide pofáznak azok csak a baksisért teszik, azok akik valóban erdélyiek, meg NEM FOGLALKOZNAK A CSUTITETŰVEL!!!
Ha a pénz nem jön ők se jönnek !!!
ila51
ezekre az enyves kezűekre nem lehet semmit bízni ...nemhogy bevallanák becsületesen inkább
Gauntlet
Trükközgetünk? Trükközgetünk? Ezért van suttyomban az "öngondoskodás" oltogatása. Mert a Pártállam már fizetni se akar semmiért!
terlasz
Ők majd jól megvédik tőlünk a számláinkat. Van eszük!
Yoda69
Hagy dontse mar el a dolgozo hogy mit akar a sajat penzevel tenni. Azt mar lattuk ha az allam gondoskodik a penzunkrol annak jo vege nem lesz.
desir62
Ezek a rühesek már pedzegetik az önkéntes nyugdíj és betegbiztosítási számlák államo(kisjáto)sítását, most már a fizetések is kellenének nekik.
Nagyon nem dübörög a gazdaság, illetve fogy az ellopni való.
desir62
Találkozhatott a kusza fogú ribanccal ő pedig kioktatta, hogy kell a fizut is ellopni.
szaboria1
@Eriksson: Tegnap 21.58. A manyup pénzből egy fillér sem került az emberek számlájára. Állítólag törlesztésre ment el. Olyanra mint az IFM kiváltására, mert azt ellenőrizték volna mire költötték el. Igaz annak kevesebb is volt a kamata de a máshonnan felvett hiteleket nem ellenőrzik mire költik el. A kamata pedig így magasabb mint az IMF hitelé.
szaboria1
Kedves fiatalok figyeljetek azokra az idős emberekre akik már éltek az 50-es évek elején, mert mi tudjuk milyen az amikor az állam elvett tőlünk igaz akkor még nem a pénzüket, mert az nem volt elég de sok mindent kellet beszolgáltatni. Pl egy disznó levágásakor megvolt szabva mennyi zsírt kellett leadni vagy a búza és más takarmányokból.
szaboria1
Nem jön már itt van csak az élelmiszer árakat kell figyelni. Orbán már tavaly év végén pedzegette a válságot. Ráadásul ha tényleg az autó ip. csökkenti a termelést akkor nem lesz gazdasági növekedés és még jobban kell a pénztárcánkba kell nyúlni mert nincs annyi élelmiszer termelésünk így importra szorulunk. Sok lesz megint az éhező ember.
Levendula
Na, éppen ezért mennek el fiataljaink az országból...
szaboria1
HOL VAN MOST ENNÉL A TÉMÁNÁL ? @durbincs és @Shikira.
simmering73
Elmész te a jó k... ...ba. Összeomlóban a gazdaság? Elzárják a csapokat jövőre és kiderül, hogy ez az ország nem működik? Rossz végetek lesz.
Dr plágium
@szaboria1: Nem kaptak engedélyt hogy pofázzanak.
1magyar
A megoldás az ha az 1 millión felüli fizetéseket megszüntetik! Tilos lenne ilyen szegény országban ennyit keresni bárkinek.
Eladott Ország
Hiába pofázik Orbán, hogy ottan felé válság van, a kiút Közép-Európa. Neki lehet. Melyik közép? A csehek, a szlovákok, a szlovének? Ők már elhúztak mellőlünk. Nem lehet a migránsok elleni gyűlöletre, sorosozásra alapozni Magyarország felemelését. Európa még most sincs messze, és ha mi is benne létezünk, nem szabad hagyni, hogy az őrültek bezárják a határainkat a demokrácia, a humánum, az egész világ előtt. Addig pedig marad a húzzatok el, és továbbra is százezrek szeretik majd a hazájukat Párizsban, a Szajna partján sétálva, a barcelonai Sagrada Família lépcsőjén üldögélve vagy a brüsszeli Atomium árnyékában. Ők az Orbán elől menekült magyar emberek. Orbán pedig ne Európát temesse, hanem magát ássa el szégyenében.
colibri
@szaboria1: Hogy nincsenek jelen egyébként nagyon jó! Minden kedvem elmegy bármely cikk véleményezésétől, ahol ezen "személyek" undorító, véget nem érő erőszakos beírásai sorakoznak. Engem teljesen elűznek még az oldalról is.
vacsi
@Dr plágium: Én még emlékszem a nagyszüleim által jegyzett békekölcsön-kötvényekre. 15-16 éves lehettem, amikor az addig ki nem húzott kötvényeket beváltották, névértéken! Nagyapámmal kimentünk a piacra, és bevásárolt belőle. Egy vastag köteg kötvényt váltott be!
Eladott Ország
Hujjajjajjaj! Van ennek a Domokosnak védőfelszerelése? Legalább egy páncélinge, nehogy valamelyik hülye melós-zsoldos szívtájékon kínálja. Ha kijönne netán a béketűrésből.
– Mi az isten van? Alig csöpög az uniós pénzcsap, fel kell tölteni a tartályt, folyjon már a mások pénze a telhetetlen, falánk uraknak?
– Pótolni kell az adó-tao pénzünket is, mert még nincsen minden tanyán stadion, hozzá kell járulni a szeretett migráns- és magyar focisták édeni létéhez. Fogyóban a vállalkozásokból kivett irdatlan mennyiségű osztalék, a NER-huszárok kisöprik, mint ősszel a jól fizetett közmunkás a fa alját. A pénzt pedig nem lenyelik, nem dobják bele új befektetésekbe, hanem kötvényekbe menekítik.
– Kéretik egy osztrák, svájci, hottentotta számlát adni, mindjárt oda utalja a munkáltató a melósok fölös munkabérét.
– A kilenc év Orbánéknak járó bő esztendő után a következő hét szűk esztendőt fizesse meg a magyar ember. Nem magának, nem három hónapi tartalékra, hanem közpénz milliárdosaink hangulatának további javítására.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/06/b%C3%A9kek%C3%B6lcs%C3%B6nj%C3%B3.jpg
A BÉKEKÖLCSÖN 1949-től 1955-ig bevezetett megtakarítási forma. Az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, így segítse az államot a „békéért folyó küzdelemben”. A békekölcsönért nem kamat járt, hanem sorsoláson húzták ki a nyerteseket, akik kisebb vagy nagyobb nyereményben részesültek, esetleg a kötvény névértékét kapták csak vissza. Az emberek nem szerették. Sokat fizettek a csak ritkán kapott nyereményért. Kötelező volt előjegyezni, amolyan adóként működött. Célja a szocialista tőkefelhalmozás volt, hogy legyen az államnak pénze az újjáépítésre.
szép új világ
Volt már erre precedens az 50-es és 60-as években. Úgy hívták, hogy "Békekölcsön"
O1G lassan de biztosan építgeti a totális diktatúrát, az illiberális pártállamot.
Eriksson
@szaboria1: Talán az autóipar mellet a mezőgazdaság lenne még a meghatározó. Azt kellene tovább bővíteni, hogy ne csak külföldre jusson a minőségi termékekből, hanem önellátóvá váljon az ország. Ahol nincs éhezés, ott bármi lehetséges.
nezelodo
Lehet, hogy túlértékeljük ez a friss ötletet. Pedig előfordulhat, hogy felbuzdulva az előző sikerén, csak a Selmeczi Gabikának kell új munkahely, meg újabb lehetőség a habzsi-dőzsire.
szegfue
Tul ezen az igazán "pofátlan ötleten", én igazából azt sem értem, hogy mi köze az ÁSZ elnökének az "esetleges válság" elkerüléséhez?! Az ÁSZ az Országgyülés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve, amelynek a feladata a közpénzek felhasználásának ellenőrzése... namármost az emberek jelenlegi és felemelt bérének a különbözete "közpénz" lesz?! Gratulálok ehhez az ötlethez Domokos Lászlónak, bár erősen kétlem, hogy az ő agyából pattant ki ez dijat is érdemlő javaslat.
Hari
Ezek a megnyilatkozások nem a véletlen műve. Egyrészt a már 40-50 éve is jól bevált taktikával " kostolgatják" a zemberek reakcióit, ha nincs túlzott ellenállás, elrendelik, kellő jogi megalapozottsággal. Aki egy kicsit is nyitott szemmel és füllel rendelkezik, az ezekből kiolvashatja, hogy az öntelt mellveregetés mögött kiemelik,hogy nagy féceszben
szegfue
@vacsi: 7:13 Arra már nem emlékszem, hogy a békekölcsönt 1956. után, vagy előtte adták ki?
Eladott Ország
@szegfue: ma, 08:55; A BÉKEKÖLCSÖN 1949-től 1955-ig bevezetett megtakarítási forma.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/06/b%C3%A9kek%C3%B6lcs%C3%B6nj%C3%B3.jpg
Ráadásul, valami sürgős, nagy baj lehet pénzügyekben, ha az alapkamat többszörösét kínálják megszorítás nélkül annak, aki fizet, mint a köles. Se kamatadó, se futamidő. Gondolom, nem zúdul olyan ütemben a brüsszeli pénz, mint számították, hírek szerint 1000 milliárdot visszatartanak, borul a költségvetés egyensúlya. Persze, ha mi is havi egymilliót zsebelnék, meg kapnánk hozzá cégautót korlátlan benzinkártyával meg cégtelefont korlátlan beszélgetéssel meg egészségpénztárt, amiből kifizethetnénk a fogászt meg a látszerészt, meg szép kártyát, amivel étteremben zabálhatnánk, akkor mi is kurva jól tudnánk spórolni a következő válságra, de nekünk még az előző válság sem ért véget, az a baj.
Hari
Folytatom, nagy féceszben van a magyar gazdaság. Nem véletlenül jönnek az okos nyilatkozatok, hogy a termelés hatékonyságát kell növelni, ( mert a mai fejlett gazdaságokhoz képest manufakturális a termelési kultúránk, elsősorban a hazai kkv-nál, nem véletlen a nagy hirtelen elővett gazdaságvédelmi program. Kérdem én ha olyan marha erős a gazdaságunk, akkor sz minek ? Mert olyan marha gyenge lábon allo, ha Európa tüsszent mi belebetegszünk, mert szinte totálisan az európai múltjáról fuggunk, a keleti nyitás totálisan becsődölt, már Mongólia is előttünk jár. Ha a multik itt hagynának minket, rövid időn belül Venezuela lennénk. Ömlik a pénz a passzív ipar ba (foci, csicsás európa és világbajnokságok szervezése, amik elől a többiek menekülnek, mert minden ellenkező híresztelés ellenére ezek totál ráfizetésesek, soha vissza nem térülnek. A magyar milliárdosok szinte semmivel nem járulnak az önálló hazai gazdaság újraélesztésére, mert az reménytelenül fest.Az új csoda államkötvények bevezetése sem a véletlen műve. Nem lenne az állam ilyen nagyvonalú (kamatadó mentesség, extra magas kamatozás) ha nem a félelem vezérelték. Ugyanis, ha beült a krach, a külföldi kézben levő papírok kamatai az egekbe eszközének, a magyar kézben lévők kontrollálhatókor, ad abszurdum einstandolható, mint a manyup pénzek. Nem folytatom, röviden nyakig vagyunk a féceszben, de ezt győzelmi öröm órákkal kell lenyomni a torkunkon, jó öreg szocilista módon.
szegfue
@Eladott Ország: 9:11 Kösz. az információt! Én csak arra emlékszem, hogy 1960. körül még izgalommal vártuk a sorsolást, de végül is nem huzták ki a szüleim Békekölcsön papirjait, igy a végén egyösszegben kaptuk meg a névértéket, amikor "vége" lett. Vagyis bő 10 évig tartozott ugy általában az állam mindenkinek.
Gyanitom, hogy tényleg az EU-s pénzek egy részének visszatartásából lehet majd M.o. válságban. Annál is inkább, mert tudomásom szerint az ilyen pályázatok nyertesei elszámolnak a megfelelő m.o-i szervnek, az kifizeti a kincstárból és ezek után számol el a magyar kincstár az EU-val... ami ha megfelel az előirásoknak, akkor az EU utalja a költségvetésnek.
JAJMÁR
Mindent a zemberekért! Nekünk esznek, nekünk isznak ! De mibül, mibül? (Jut eszembe, hová tünt Juhász Péter?)
JAJMÁR
Azért érdekelne, hogy szerinte mennyi a "három havi..." mert elképedne, hogy ami egyeseknek egy napi, az másoknak egy havi!
kereső
@Eriksson: tegnap 21:40, na akkor nézd meg jobban az MNB évek óta tartó "negativ" alapkamatát- mert a bankok ehhez igaztják a betéti-és hitelkamatokat. Tedd hozzá a gyengélkedő Ft-ot-és máris megkapod a betétekre jutó negativ kamatot- mert még a banki különadót _nem a bankok találták ki- is megfizeted.
balos
Lógni fogsz tolvaj,de nem a víz parton!
vukkocska
Azt javasolom az ÁSZ-nak, és elsősorban Domokos Lászlónak, hogy spóroljon Orbán Viktornak, aki csak arra volt képes, hogy a több mint kétmilliós havi bevételéből egész évre 500.000 forintot tudott csak megspórolni. Nála lehet igazán nagy baj. Meg a saját anyjukkal szórakozzanak, ne az embereket hergeljék. Vagy valami nagy szemétségre készülnek, s ez a terelés, ez a gumicsont.
nevemnick
Ismerős az a közmondás, hogy ,,egy hülye több százat csinál?"
Az az érzésem, hogy hamarosan előkerülnek a kapák, kiegyenesített kaszák és a jugó polgárhacacáréból megmaradt csúzlik...
Rohadna meg ez a mocskos banda.
Eladott Ország
@Eladott__Ország: ma, 09:33; Bérek munkaerőhiány miatt nőttek. Ami annyit tesz, hogy aránytalan többet kell dolgozni, ugyanannyi bérért. Azaz elvégzett munkáért járó fizetés pont, hogy csökkent. Mondjuk ha átszámolja valaki a mindenkori béreket a mindenkori árfolyamon €-ra akkor kiderül, hogy nem volt béremelkedés. A nyugdíj meg ugyanezen módon számolva csökkent. És még milyen leszakADÓban leszünk! Ez még csak a kezdet! Köszönjük szépen a miniszterelnök úr NERtársnak!
uploads.disquscdn.com/images/6f54e6631f2ca18c1affbf264fda99852a8a42d3ffca47f4b8042d53e2677923.gif?w=600&h=270
szaboria1
@Eriksson: Vannak olyan területek amit csak ritkán látni mert nagyon a település határain vannak műveletlenül pedig ha lenne aki kutakodna ki é is a föld akkor lenne meglepetés mert olyanoké mint a műkörmösé. Akik életükben földműveléssel sosem foglalkoznak csak az EU támogatást veszik fel. Az igazi gazdálkodóktól meg elvették azzal, hogy a licitálásnál neki volt pénzük a gazdáknak meg alig.
vacsi
@szegfue: Én úgy tudom, hogy a felszabadulás után, az újjáépítéshez adták ki. Ezt abból gondolom, hogy csak a nagyszüleimnek volt, a szüleimnek, akik, akik 50-ben kezdtek dolgozni, már nem.
vacsi
Egyébként nem értem, az öregkori gondoskodásra találták ki a NYUGDÍJAT!
Commenter
@papa.49: ez is igaz, de és a történelem igazságtalansága hogy a Rákosik, Horthyk ágyban halnak a Nagy Imréket meg kivégzik. Szerintem se minden erdélyi a csuti híve, de nagy összességében a kettős állampolgársággal valami olyat adott nekik amit más nem. Tudta ő hogy mit csinál és nem csak antall révén akinek először jutott eszébe ez a lehetőség...szavazatszerzés és fölösleges pátosz, olyasmi miatt amit még mindig nem sikerül a helyén kezelni. A németek tragédiája nagyobb volt, helyretették magukban és Európa nagyhatalma lettek. Mi meg, a csuti révén épp most kezdtük el megint hamisítani a történelmet.
Commenter
@csak úgy...: hát hogyne szeretnék: a kiszolgálói, akik hatalmon vannak mellette, azok szeretik...
Macskaszem
Emlékezzél seggfej, volt nekünk ilyen megtakarításunk míg a gazdád el nem lopta. Hajtsd be rajta rohadt csicska.
kereső
1./Egy év alatt 35 milliárdot költöttek az nb-s csapatok bérekre.
2./ Az elmult évben a leadott beszámolók szerint újnemzethyoligarcháink 78 milliárd csngő magyar forint osztalékot vettek ki a közpénzen/közpénből "gazdálkodó" cégeikből.
3./ Meg a qrva anyját az összes csókosnak, meg a csicskásoknak,csinovnyikoknak, mint ez a domokos IS!
Commenter
@kereső: 4. Egymásnak ugrasztották az embereket, műválságról beszélnek (nem véletlenül lengette ezt be orbán már kötcsén), nem létező migránsokkal riogatnak. Remélem a számvevőszék elnökének is egyszer el kell számolnia majd a tetteivel ahogy a kormánynak is!
kereső
@Commenter: a válság?- ők csinálják. Az a 78 milliárd osztalék:: magánvagyonná lett közpénz- az nem a gazdaságot élénkiti- nem kerül visszaforgatásra ,fejlesztsére, működésre. Ezért kellett "létrehozni" az új nemzethy tőkésosztályt? Ezek nem "gazdálkodnak", ezek ál vállalkozások.Egy vállakozás/vállakozó a saját hasznára -és SAJÁT KOCKÁZATÁRA!!! vállakozik. Ezek a saját hasznukra, de a mi, az ország kockázatára. Na ezért is aljas orbán- mert ezeknek a vagyonoknak nagy része a saját családjáé.Ez bebizonyosodott simicskánál, nyergesnél. Babis cseh kormányfő megbukott ugyanezért- bár az összeg sokkal kisebb- nem volt olyan ügyes!!!,hogy ne a saját nevén fusson a lopás.
Commenter
@kereső: Mesterségesen gerjesztik azt a feszültséget minden téren ami végül robbanáshoz vezethet. Az ország kockázatára és létére hazardíroznak, pedig nem kellene orosz rulettezni.orbán sok minden miatt aljas, nem csak a megvezetett többségében alacsony iskolázottságú emberek megvezetéséért hanem egy hamis, idejét múlt ideológia "talpra állításáért" amelybe csak bukni lehet. Egy országot ránt magával. Sok-sok évtizedre. Akkor is, ha nagyon hosszú életű lesz, akkor is ha nem.
csak úgy....
@1magyar: 07:00 az arany lábú fijjuk és a politikusok jövedelmét is maximálnáld havi 1 millióval ? elöbb tekernék ki a nyakad,mint a migráncsok...,hogy gondolod te ezt !?
namihami
Helyes! És a tárgyév végén kereszteljük át a felgyülemlett pénzt Magánnyugdíjnak.
Ezzel a melósnak ezt a gondját is levette Jóságos Államunk a válláról. Lehetne az akció neve mondjuk Fidesz Keresztény Karácsony, FIKAKA.
Sámannus
@Eriksson: Most bukott meg egy hazai irányítású bank, amiből a kuszsaszemű családja az utolsó pillanatban szállt ki. Az nem a külföldiek műve volt, hanem a hazai mágusok tesznyélkedése. Az OTP is jórészt pénzügyi befektetők befolyása alatt áll, vélhetően jobb kezekben van mint a jegybank, ahol köztudomásúan a közpénznek a jelentése váltózó tartalommal bír.
Az ÁSZ ezzel a javaslattal a forint devalválását készíti elő. ezt ott tudja érvényesíteni, ahol fölösleg keletkezik. Olyan ez mint a középkorban az uralkodók kisebb érmékre cserélték a régit, vagy hígították a nemesfémet.
Orbányaynak eszében sincs kamatot fizetni a polgárainak, mert az burzsuj szokás. Nem tud gazdálkodni, és nem is hagynak neki, akik csak egyszerű kifizetőhelynek tekintik az országot
Senki se higgye, hogy a mostani szuper kötvényekkel öt év múlva valaki gazdagabb lesz. Ahol nem a piac működik, ott vége a tiszta átválthatóságnak. mos ezzel szórakoznak az urak.
Nézd csak meg, tíz éve egy kiló krumpli 50 Ft volt, most 500-at is kérnek érte. a jegybank 1%-os inflációja a béka seggébe nyomja a piacot, miközben a valóságban zuhan a forint. A hazudozás miatt kell a dolgozók pénze, mert így akarják kiiktatni a piacot. Biztosak lehetünk, hogy azt a pénzt elkártyázzák az ibizai játékbarlangokban.
Eriksson
@Sámannus: Érdekes amit írsz, de még csak olvasni sem szoktam ilyen irányú cikkeket, mert olyan nekem, mintha külföldiül volna.
A krumpli áráról meg az a véleményem, hogy nem mindegy, hogy egyiptomi-e, vagy a kertben terem. Erre írtam, hogy a mezőgazdaságra kellene súlyt fektetni, s azokat a gazdákat hozni helyzetbe, akik képesek és hajlandóak is termeszteni.
Sámannus
@Eriksson:A pénzbehajtásnak előzménye is van, mint a manyup államosítása. Azóta sincsenek egyéni számlák. Gondolod, hogy ezt ők most másképpen fogják csinálni? Tudják, vagy akarják másképpen csinálni? Se nem tudják, se nem akarják!
Látod te sem a piaci oldalát nézed a termelésnek, pedig vannak mezőgazdasági vállalkozások, amelyek megoldják az ilyen helyzeteket úgy, hogy a kormány csak les közben ilyenkor küldenek a cégre egy "vevőt", aki tudjuk csak miért megy oda. No nem a segítséget viszi. A mezőgazdaság is képes olyan fejlődésre, ha vannak fejlesztők, akiket hagynak létezni.
Eriksson
@Sámannus: Úgy tudom, hogy a Manyup pénzek egy részéből visszavásároltak az oroszoktól MOL részvényeket, a többit betették az állami nyugdíjalapba. Számlákat ígértek, de nincsenek. Van ennek jelentősége? Sose voltak számlák, mégis itt vagyunk.
A mg.termesztés meg olyan, amilyen. Vannak eu-s kvóták, hogy mit termeszthetsz és mennyit, a fölösleget nem adhatod bárkinek, mer embergó van az oroszok felé, holott az egy hatalmas piac lenne.
Viszont ha nincs termelés, nincs bevétel, ha nincs bevétel, nincs pénz. S ha nincs pénz, akkor miből vásárolnánk nyugati termékeket? Szóval szerintem itt a bibi, ez a szegénység origója.
Sámannus
" Sose voltak számlák, mégis itt vagyunk."
Ez akkor lenne igazságos, ha a gázszerelőnknek sem lenne, így féloldalas az indoklás. Egyenlőre bérből élünk, nem rabszolgaság van, bár néha az alá is süllyedünk például a közmunkával. Itt az ötezer forintocskák a csődhelyzetre kellenek, de ellentétben nem a jövedelemtulajdonosnak, hanem kuszaszeműnek. Ez a pajzs azért kell, hogy az ország elveszti a jelenlegi legális gazdasági támogatóit, akik meg a hatalomban tartják, azok csak kivesznek a kasszából amire igényt tartanak.
A mezőgazdaság mindenhol a támogatásból van fenntartva, ezzel történik a szabályozás is nem csak a kvótával
A magyar mezőgazdaság export érdekelt, ezért el kell fogadni a szabályozást, mert ez a feltétele az export befogadásának.
Dr plágium
hvg.hu/gazdasag/20190604_A_kormany_nem_tamogatja_hogy_a_fizetes_egy_reszet_megtakaritasi_szamlakra_utaljak#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default
Itt a "cáfolat" ? Valami nagyon nem stimmel. Domokos máris magyarázkodik. "Nem valószínű, hogy bármi is lesz Domokos László ötletéből, hogy a fizetés egy részét ne a dolgozónak fizessék, hanem egy megtakarítási számlára utalják – adta hírül az RTL Híradója. Domokos László ötletéről a Pénzügyminisztérium azt közölte: a kormány nem szól bele, hogy a munkavállaló hogyan rendelkezzen az adózott jövedelméről, ezért a javaslatot nem támogatják.

Az ÁSZ is pontosított, mint mondták, önkéntes megtakarítási számlákat szeretnének."
solidedge
Mészáros Lőrinc zárolt vagyonának szétosztása jobb megoldás lenne.
emerencia
Az is csak orbánisztánban történhetett meg, hogy egy pénzintézet az állami felügyelet trehánysága miatt befuccsolt de előtte még a közpénzeket kivették belőle. Az emberek által kuporgatott pénznek viszont csak egy kisebb részét adták vissza, a többit lenyúlták az állam által segített bűnözők. (Quaestor) Azóta nem lehet megbízni abban, hogy a bármely legális pénzintézetbe befektetett pénzünket vissza is kapjuk!!!
emerencia
@Dr plágium: Az ilyen agyament ötleteket idővel elő szokták újra venni és egyszercsak sikerrel járnak. Bár ne lenne igazam!
Dr plágium
@emerencia: Ettől tartok én is. Náluk az önkéntes az kötelező.
Domokos nyilatkozta: "A kormányzat tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem követlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak - idézi a 24.hua Világgazdaságnak nyilatkozó elnököt."
Beteg elme, beteg ötlete.
papa.49
@Dr plágium: Én inkább a domonkosnak tennék ajánlatot menjen a büdöspicsába a terveivel !!!
Mrfingusz
Kell a betevő a gecinek meg a mérszarosnak ! Hogy dögölnének meg !
Mobil123
Végig olvastam a hozzászólásokat DE nem látok egy fideszes köcsögöt sem reagálni .

Azért kíváncsi vagyok, hogy akkor mi van a 10 milliós háztartásonkénti megtakarítások?? mert ugye ezt is ők számolták ki. Akkor minek is ez a hatalmas ötlet hogy legyen 3 havi jövedelem összegű megtakarítás? Anyád pénzét utalgasd de ne az enyémet.
papa.49
Kéne a köcsög fütyiszeknek, hogy majd mikor már sok pénz van a számlákon LENYÚLHASSÁK !!!
wpym
Aha, hogy legyen mit ellopni???

Nem így kell ezt megoldani: tisztességes uniós bért kell fizetni és azonnal van lehetőség a megtakarításra. Hogy ki mennyit és hol tartja, az legyen az egyénre bízva.
kissé felnőttem
öcsém a pöcsöddel játsz azzal egyídős vagy nem loptatok még eleget ? az enyémért én megdolgoztam,
ti meg csak megszavaztátok a magatokét ha érted ezt egyáltalán,???
első müvetek a pénzetek és azt hogy itt sem ott sem a népért dolgoztatok azt mért nem vonattátok le teljesitmény arányosan.
kivonultatok ellenzékben,
befürdettétek többségben az ellenzéket ez játék a hatalommal
a flegmaságotok az csillagászati kérni köszönni valamit az magas. mint kövérnek a parlamenti diktaturája. közröhely lassan

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.