Egy hét elteltével ismét egészséges újszülöttet találtak Miskolcon a megyei kórház bejáratánál található babamentő inkubátorban – tájékoztatta az egészségügyi intézmény kedden az MTI-t.

Megint újszülöttet találtak a miskolci inkubátorban, "kreatív" nevet adtak neki
Fotó: Pixabay

Ezúttal egy kisfiút tettek az inkubátorba, amely hétfőn jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett. A perinatális intenzív centum munkatársai vették gondozásba a gyermeket, majd a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztályra vitték – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói

az Esti Levente Norbert nevet javasolták.

A kisfiú a vizsgálatok szerint nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, egészséges – írták.

Május 27-én egy kislányt tettek be az inkubátorba, őt Kis Napsugárnak keresztelték el.

A kórház arra is kitért hogy a nők – ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kisfiú volt a tizennegyedik újszülött, akit elhelyeztek benne.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az isten áldja meg azt, akinek ez az inkubátor ötlet kipattant a fejéből.
Biztos, hogy nem hozza be az árát, de az egyik leghasznosabb kiadása a TB-nek.
CsipkeRózsa
@namihami: Ennyit találtam, nevet nem láttam:

orokbefogadnank.blog.hu/2012/08/18/babamento_program_babamento_inkubatorok


"Európában elsőként Magyarországon 1996-ban a budapesti Schöpf-Mérei-kórházban tettek ki babamentő inkubátort, azóta az ország különböző kórházainál több ilyen inkubátor lett elhelyezve."
Eladott Ország
Hosszú még az út odáig, hogy ezt az országot családbarátnak lehessen nevezni. És igen, mint az korábban a devizahitelek kapcsán is felmerült, nem kötelező ezt a hitelt sem felvenni. Mégis szinte biztosan lesznek olyanok, akik nem gondolják ezt át kellőképpen és valami olyanba vágnak bele, amibe nem kellett volna. Az állam akkor sem törte össze magát azért, hogy kisegítse a bajbajutottakat, akik a mai napig küszködnek a törlesztőrészletek visszafizetésével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.