A jövő városának nevezte Miskolcot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a borsodi megyeszékhelyen. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere évértékelőjében azt emelte ki, hogy nagymértékben nőtt a munkahelyek száma, és jelentősen javult a lakhatási helyzet.

A városvezető a Művészetek Házában tartott rendezvényen azt mondta: az elmúlt nyolc évben ugrásszerűen nőtt a város éves iparűzési adóbevétele. Míg 2010-ben 5,9 milliárd forintot fizettek be a cégek a városi büdzsébe, tavaly ez az összeg csaknem elérte a 11 milliárd forintot, a város teljes adóbevétele pedig 15,5 milliárd forintot tesz ki.

Palkovics miniszter szerint Miskolc a jövő városa

Fotó: Illusztráció: Facebook/Pataky Attila

Kitért arra is, hogy Miskolcon ma már munkaerőhiány van, pedig 2010 januárjában 13 200 regisztrált állástalan élt Miskolcon, a munkanélküliség 11,2 százalékos volt. hangsúlyozta: "Miskolcon ma már csak az nem dolgozik, aki nem akar, vagy valamilyen okból nem alkalmas a munkavégzésre."

Kriza Ákos szólt arról is, hogy a munkahelyek számának növekedése, javuló minősége mellett a lakhatási helyzet is jelentősen javult, a város jobb élhetőségéhez az újonnan épülő lakóparkok is hozzájárulnak.

Egy város fejlődése szempontjából alapvető, milyen hatékonysággal képes lehívni a kormányzati és uniós forrásokat – mondta a polgármester. Ismertette: 2002 és 2009 között 23 milliárd volt ez az összeg, mára viszont több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre Miskolcon, a Modern városok programnak köszönhetően pedig 300 milliárd forinttal is több beruházással lesz gazdagabb a város.

A rendezvényen Palkovics László azt mondta: Miskolc a jövő városa, minden szükséges adottsága megvan ahhoz, hogy az országhatárokon is túlnyúló gazdasági, ipari, oktatási, tudományos és kulturális központtá váljon.

Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén a rendszerváltást követően magára maradt, "súlyosan szenvedett", a munkanélküliség itt volt a legnagyobb, ám 2010-től a kormány minden támogatást megadott ahhoz, hogy a város és a megye megújuljon – emelte ki az innovációs és technológiai miniszter.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Járt már ez az ember Miskolcon?! Már úgy értem, hogy gyalog sétálgatott a városban? Látta, milyen? Kik élnek ott, és hogyan?
Qqberci
Szerinte meg Palkocsicska egy gerinctelen seggfej...
vacsi
Járt már ez az ember Miskolcon?! Már úgy értem, hogy gyalog sétálgatott a városban? Látta, milyen? Kik élnek ott, és hogyan?
justhpeter
Két világtalan hazudozó, akik egy virtuális miskolci világot festettek meg, aminek semmi köze a valósághoz, csak a majom Kriza választási kampányához.
papa.49
@vacsi: Csatlakozom a véleményedhez szoktam járni Miskolcon, és köszönő viszonyba sincs a román geci polgi nyalatkozatával (nem elírás) !!!
A palkovicsról meg már szó se essék tetű nem más !!!
nevemnick
Vitya, közeledünk a moszkovita helytartódhoz?
Most már csak az hiányzik, hogy lerohanjuk Ukrajnát, és csatlakozzunk a Nagy Birodalomhoz...

Ja, még egy kérdés: érdemben mikor foglalkoztok a Dél-Dunántúli Régió elszegényedett falvaival, kisvárosaival, népével? Mert itt csak a fideszes városok, fejlődnek...
Amúgy rohadjatok meg.
Shikari
Majd ha megfékezik a tomboló ómigránsokat, akár élhető hely is lehet Miskolc!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.