A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a javaslatot, amelynek értelmében évi 500 millió forintos jövedelemig jelentős adókedvezményt kapnának a külföldi labdarúgók.

DK: vonják vissza a félmilliárdot kereső focisták adókedvezményét

Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy az adótörvények javasolt módosítása szerint a Magyarországon játszó külföldi labdarúgóknak a jövőben évi 500 millió forintos értékhatárig csak a minimálbér után kellene szja-t fizetniük. Emlékeztetett arra, hogy a magyar focistákra már érvényes ez a kedvezmény.

Rónai Sándor hangsúlyozta, hogy a változtatás nem csak a labdarúgókat, hanem az itt dolgozó külföldi edzőket és sportvezetőket is érinti.

A megválasztott EP-képviselő úgy fogalmazott: abban az országban nem lehet adóbevételeket elengedni, ahol folyamatos a pénzhiány az egészségügyben, ahol a tanárok megalázóan kevés fizetésért dolgoznak, és ahonnan az orvosok és az ápolók elmenekülnek.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@jesz: van róla "sajtpapir",hogy odaadta? Nincs? Akkor lisnyúl. Az ő adóköteles jövedelme. De nem is ez a lényeg- a gyárban a szalag mellett dolgozó/robotoló/, az óvónő, az ápoló etc...az első megkeresett fillérétől adóköteles jövedlmet szerez, adót és járulékot fizet.A munkáltató úgyszint adózik a munkavállalói bére után.. A sportolóink, élve az adótörvény adta lehetőséggel : a minibálbér utáni adó+járulékfizetéssel, az efölötti részre 15% ekho-val letudták a milliós jövedelem utáni adó-és járulékfizetést. A foglakoztató klubok mentesültek az igy kifizetettt jövedelmek utáni szochó+...minden egyéb adófizetés alól. Na itt a pofátlanság ,és most az újdonság 2020-tól, hogy ezt kiterjesztik az idegenlégiósokra IS!. Arról már ne is regéljünk, hogy a fociklubjaink/ magán társaságokról beszélünk/, mind mind közpénzből működnek, nem üzleti alapon tartják el magukat.És akkor még adjuk az adókedvezményt is milliós nagyságrendben, holott lehet, hogy még labdába se rúgott, csak az edzésen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@levarosbukta: Akár a fele összegért. Ha benne vagy, risztelünk az 500 millán. Sőt, eserleg mégegy cumbi vestállhat a buliba. Még úgy is oké.
painful
Ez is délamerikai beállítottság.
A szegénységből csak sport által törhetsz ki.
EZ KURVA PRIMITÍV !!!

O1G
kereső
@jesz: Nem azt mondom, hogy a hir nem igaz.De a focisták befoghatnák a lepénylesőjüket, mert aki "korrumpál"/visszaoszt/ ugyanaz a kategória, mint aki kapja.A magyar fociba öntött pénz simán sikkasztás, hútlen kezelés, és az orbáni hatalommal való visszaélés iskola példája-annak ellenére, hogy tv.szabályozza.aki megszavazta, az minyimum bűnsegéd.És itt még azt se mondhatja senki, hogy "parancsra tettem".
1magyar
Nocsak, nocsak! Migráns labdarúgók 500 millióig ne adózzanak?
Szembeköpik magukat fideszék?
kereső
@1magyar: nem először-és nem is utoljára.
evacica
Igaza van a DK nak Pofátlanság amit Orbán művel a mi pénzünkön! Ilyen összegeket fizetni ezeknek a falábúaknak csak azért mert ez Orbán kedvenc hobbija! Hiába a közpénzből mindenre telik, csak arra nem amire kéne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.